Lugnet lägger sig

Det är som att få ett guldägg varje gång jag kan hämta ett turkost, brunt eller khakifärgat ägg i ett av redena.

Coronakrisen är global men helt ärligt, alla jag talar med talar lite tyst och i förtroende med de tycker det är ganska skönt. Då handlar det om utbildat folk som jobbar hemma, inte kommer förlora jobben (om det inte drar ut oändligt länge detta) och jag har inte märkt av ökad press just där jag är, snarast tvärt om. Min mammas trädgård har aldrig fått så mycket kärlek och kommer vara finare i år än någonsin tidigare….jag har själv vabbat igår och idagär jag som vanligt ledig för att skriva och har mellan nedslagen i datorvärlden medan barnen var i skolan skyfflat hönsgödsel på syrenerna, planerat var jag ska sätta ned mina förgrodda potatisar och ja, jag har skisserat en plan för påsklovet när jag är ledig.

Jag är medveten om att jag också kan fortsätta så här himla länge, om jag inte blir tvångsomplacerad då jag kan kallas in i egenskap av legitimerad läkare för att eventuellt göra någon mer akut syssla än de jag vanligen uppehåller mig idag med men vi är inte oroliga, vi gör som vi blir tillsagda och mina aktier har till och med vänt uppåt. Inte till de nivåer de var på INNAN allt detta, jag har förlorat 25% av mitt ”värde” men jag sparar långsiktigt så ingen ko på isen. Jag har till och med passat på att investera i branscher som jag bedömer komma behövas inför nya pandemier för tro mig, så länge Kina inte skärper sig vad gäller djurhållning (har läst mycket om det och varför pandemier ofta startar där) kommer vi få leva med att detta virusproblem kommer återkomma.

Till alla er som står och faller nu, jag vet inte vad jag ska säga mer än att man måste ha en buffert, en plan B, spara i ladorna och nu vet vi att det ur det blå kan komma en dag när allt ställs på ända. Jag tror att vi alla kommer komma starkare ur detta, iallafall i detta land där allt är möjligt! Och man ska kanske fundera på att verkligen leva enkelt, inte konsumera, spara om man kan och inte köpa saker man inte har råd med på dyra sms-lån som kändisar promotar….kändisar i panik har jag däremot inga som helst sympatier för. Ta ett verkligt jävla jobb! bli underköterska, plocka bär, ta det som finns så vi inte blir så sårbara! Och sluta för fan ljuga om den här allvarliga sjukdomen som nu härjar globalt! Fake news borde förbjudas ihop med falsk marknadsföring! Kosttillskott endast till dem med bristsjukdomar osv osv.

Surdeg mot ekoägg…bra med byteshandel

Alla mina sympatier till de drabbade och jag är allvarligt orolig för att läkare ska dö pga för hög smittdos och att vi har rustat ned våra beredskapslager och att politikerna verkar ha levt i La la land, inte lyssnat på våra desperata rp på hjälp och fler vårdplatser osv. men jag är fast övertygad om att efter att detta blåst över kommer vi stå bättre rustade inför nästa stora kris.

Bilden som gör en trött….frykosten är över men inte jobbet för mamman…

Cést la vie när man lever som vi gör i stora grupper och frågan är aldrig OM utan NÄR och HUR OFTA detta kommer drabba världen.

Vi har byggt ny hönsgård och nu tar jg bort den jord och hönsskit som berokat den. det ska hamna i odlingslådor för att ge växtkraft. Sen ska vi kanske riva detta och återanvända till nya hönsgården.

Jag gläds åt mina hlns och den källa till mat de är, samlar vatten och köper en extra konserv varje gång jag är i butiken. Toalettpapper kommer jag INTE börja hamstra, det är vi självförsörjande på, en av få produkter tyvärr.

Jag älskar att vara ute i trädgården!

Man ser också dåliga tecken i tiden där influencers i panik försöker sko sig på detta och det har jag gjort en hel serie videoklipp av som jag själv tycker är mkt underhållande.

Här ska jag nog ha mina potatisar….

Nu tar vi helg! Ta hand om er, stay at home, rensa i röran och gör lugna fina saker med eer familj IRL eller online!

Elina hade gkort egen äppelcider och den får ersätta det bubbel som var planerat för fredagsmyset. Mycket god! Jag bytte surdeg och cider mot ett ägg, de värper inte så mycket än och cidren fick jag som tack för att hon fick låna min dammejean….
Småplock, vi får se om något finns kvar när maken kommer hem….
Jag ska mejla Postnord ang att de tar 90 kronor för att skicka saker som sen bara anländer i Dnmark för att genast returneras…..

Jag fick besök av min redktör också…det börjar ta sig… snart kanske ÄNNU en bok ser dagens ljus…..

Vegan-Puss!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen