Folkvett

Alltså, 92 döda. Absoluta majoriteten av dem över 79 år….de flesta av dem sjuka i botten och överlevnaden som människa är NOLL, alla ska dö, det vet vi säkert bara inte när och av vad. Medellivslängd i Sverige 88 år……så de över 90 hade inte stora chanser att överleva så värst länge ändå…. Bara för att få lite perspektiv här. OCH nu menar jag INTE att vi ska hem och pussa och nysa på alla våra äldre släktingar, verkligen inte men vi måste sansa oss här! De flesta som varit sjuka är de UNDER 70 år…..av dem har 6 stycken dött i landet. 209 vårdade på IVA, av dem lever 117 st. Jag antar nu att de 92 som dött fått IVA-vård men det är ju inte säkert alls för det kan ju vara så att de över 90 bedömts att de inte skulle klara det för det är en risk kopplad bara till att behandlas med respirator…ju längre desto dystrare prognos. Dels för att du är i ett jävligt dåligt läge bara du behöver IVA-vård och ju längre du behöver det desto mer men får du av det och behöver mer, Catch 22 liksom…

Jag måste säga att jag gillar den svenska lite mer avspända approachen till detta virus. I skrivande stund 92 döda, vi får inte i kommersiella syften samla fler än 50 personer. Det som oroar mig mest är bristen på skyddsutrustning för vårdpersonal. Man ska inte behöva dö för att man hjälper andra! (Det verkar som om mängden smitta man utsätts för kan vara avgörande här men oklart om de som dött haft underliggande sjukdomar) Och här anser jag att politikerna har ett STORT ansvar! Vi har levt på marginalerna länge nu, uppenbart dåligt förberedda för en kris eller katastrof!

Statsministern vädjar till folk att använda sitt sunda förnuft och tror att vanligt folkvett är något utbrett…..HALLÅÅÅÅÅ???? Hamstra toappapper och jäst? Är det tecken på att befolkningen i grupp har något som helst förstånd?

Sunt förnuft…det är jävligt sällsynt och det räcker med att befinna sig på en 50-väg på Ekerö för att inse att väldigt många är egotrippade idioter som, trots att vi knappt har någon trafik, känner ett behov av att köra i 90 på en 50-väg och i sin frustration köra ompå insidan i bussfilen.

Skrattretande att så många tycker att de är så otroligt viktiga att de måste köra om andra på sin väg till sitt superviktiga arbete, jag får verkligen hoppas att de alla arbetar på IVA eller något liknande. Man kan också tänka sig att när det nu är så glest med trafik och man kommer fram betydligt snabbare än annars så var de fulla igår och missade i bakfyllan att klockan ringde och är nu försenade så pass att de riskerar att körkortet ryker? Eller vad är det med folk egentligen?

Jag är inte för förbud, jag hade önskat att jag kunde tro att folk gör vettiga saker men en väldigt stor andel av oss följer helt galna människor på Instagram till exempel, tar råd från en polare som är fotograf för att veta hur de ska bete sig och lyssnar INTE på sakkunniga, det är nedslående och varför världen ser ut som den gör, folkvett vad fan är det?

För mig handlar det om tillit till institutioner, kunskap om vad som är på riktigt eller ej och bara det faktum att det fortfarande säljs kosttillskott av olika slag (riktat till folk som INTE behöver dem för annars räcker det gott med det som skrivs ut av läkare och tillhandahålls på apoteken) är ett bevis på att folkvett är en illusion.

Skistar går med förlust….? Tillåt mig att hånle. Sist vi var på skidsemester utanför stan (enda gången på 13 år) blev vi helt chockade över priserna. Den nästintill monopollika situationen som råder alltså där ett liftkort är så dyrt att man gråter när man betalar…..om de INTE klarar en säsong med Corona gråter inte jag ihjäl mig. De lämnar heller inte pengar tillbaka för redan köpta kort…men man får komma en annan gång……Har de ingen som helst buffert?

Jo, jag läste tyvärr på Twitter att Steffo och Jenny upprörts över att folk fortsätter åka till jobbet…..? Hallå?!? VAD gör NI på jobbet? Mig veterligen går det precis utmärkt att stanna hemma, morgonsoffaprogram mer än i en kanal behövs INTE! Jag ser aldrig TV4 eller annat än SVTPlay, Netflix när SVTPlay inte har något intressant och igår visade sig att vi betalar för HBO….så jag såg några avsnitt av Gösta som sagt. Om TV4 stänger för Corona säsongen gör det mig inget alls, sitt hemma ni. Det är nu i kristider vi märker vad som VERKLIGEN är nödvändigt i livet, Let´s dance hör inte dit, inte morgonsoffor i överflöd heller hur trevligt det än kan vara annars. Och ha lite respekt för folk som kanske inte tjänar 100000kr i månaden och inte kan tjäna böcker på att sitta hemma och skriva en rad, får bokkontrakt för att vika ut sig om cigarrer eller annat bara för att de syns i en ruta!

Vi håller ut, skalar ned, jobbar hemma OM VI KAN, låter barnen gå till skolan, gå på sina idrotter, vi tvättar händer, nyser i armvecka, är hemma vid minsta förkylningssymptom och söker inte jävla sjukvård utan anledning!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen