KBT

Jag igår med någon slags premiär. Solbrillor, sommarklänningen från way back och min ”nya” Mulberryväska….för att handla på Lidl. Bästa butiken för frukt och grönt här!

Jag kom på en lysande idé igår när jag rensade ogräs…..jag ska KBT:a mig själv! Why not liksom? Vi har ju rollspelat och jag har nu slutfört två behandlingar med gott, för att inte säga lysande resultat (jag hoppas mina patienter håller med mig där) och jag känner mig redo att ta mig an världen. Jag är bra på beroende, har läst på det mesta om CRA (enda behandlingen som duger) och kan lite omstress, utmattning, levnadsvanor och är genuint intresserad av folk….och mig själv. Så, varför inte? Jag tänker att jag börjar med viktnedgång. Jag hjälper mig själv att nå min målvikt och leva hälsosamt, gör en analys av varför i helvette jag inte gör som jag borde och sen stöttar jag mig själv (och kanske er?) att göra detsamma. Beach -20 brann väl i princip inne men man ska ha mer långtgående mål, beach -21. Då ska jag vara i finfin form. Eller iallafall allra senast när jag fyller 50. Det ÄR nu eller aldrig.

Halva kakan kan man äta. Edgar gillar rabarberpaj. Utan rabarber. Så årets första egenskörade paj fick se ut så här. Resten är smuldeg. han var mycket nöjd och jag undrar varför jag aldrig tänkt på det förr….

Jag börjar resan med mig själv imorgon för idag är det fullt av arbete, ja ni hörde rätt, på en lördag….inte alls så som jag lär, men även detta kommer jag arbeta med under min egenbehandling i det offentliga. ch vem vet? kanske jag får så där många följare som en annan mycket kändare influencer som sålde in en diet för några år sedan och sen ligger världen där för mina fötter att inspirera, sprida skräck och panik i och hela tiden casha in….eller….nej det är ju inte mitt mål. Jag är en ärlig person. Jag vill skriva, må bra, sova gott om nätterna och göra något bra för andra. Men jag menar allvar. Jag ska dela mig i två och behandla mig själv, jag ska iallafall göra ett ärligt försök. Och sen ska jag nå den där målvikten, harmonin i vardagen och extra alltet! Och kanske hjälpa någon annan på vägen, är inte det smashing? Maxat skulle man kunna säga, en UTMANING (om man är politiker) men jag är PÅ! Jag ger mig aldrig. Och vet ni….imorgon ska jag tävla för första gången sedan jag slutade med simningen…..jag ska fäktas! Tävlingsfäktas med värja!!! Jisses, jag ångrar redan den där magnecylen för jag kommer få så många blåmärken nu alltså…..och kanske komma sist. Jag hatar att förlora. Men, som min man sa, någon måste ju komma sist också, den här gången är det kanske jag?

Det blev vildsvinsfilé med hemmasallad (minus gurka och tomat), färskpotatis med en klick smör och rosa Himalayasalt…alla åt, vissa under hot.
NU har jag fattat det där med två skålar i en. Det är för skalen ju! Så praktiskt!
I det totalt underbara vädret igår beslöt vi oss för att jobba i trädgården, efter att jag haft min sista behandlinssession. Nu återstår en trappa till förrådet och ett bra dörrvred. Jag har ordnat återbrukat tryckimpregnerat virke från grannens husbygge så det kostar bara svett och kanske en tår. Jag har en liten blåregnsplanta till höger om dörren som tynar bort. Men igår kom jag på att kanske vi kan bugga in en ”kruka” i trappen så att den får mer lebensraum….det blir makens jobb att tänka ut det. Jag bestämmer såklart hur det ska se ut bara…..Och det är INTE jag som smutsat ned den linoljemålade dörren….men det går att få rent, senare när allt byggts klart.
Det sista jag gjorde igår innan middagen var att rensa ogräs vid lavendeln. Och ta några rotskott och plantera där vissa plator dött. Och sen lade jag en del sten för att om möjligt hindra en ny invasion av kvickrot.
Detta blev resiúltatet av maken slit. En kant mot den oregerliga slänten. Klätterväxter, blommande växter, basilika och annat smått och gott ska bo där nu. Förhoppningsvis ska det skymma det fula rätt snart.
Jag vattnar ooh vattnar….älskar det.
Jag fick bilder från Eva. Karariegul it IS! Så kul, i veckan drar jag igång på allvar med citrontillverkning. Så spännande!
Ikväll ska det bli räkor med salsa verde…visste ni priset på sardeller?????
Mycket avspänd katt på stol.
Citron på Evas vackra skärbräda.

Kramiz

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen