Jag behöver en iLife, inget annat

Resorb, termos för vällingvatten, nässpray och en kontroll jag aldrig sett tidigare….

 

 

iPhone, iPod, iPad, iCar, i Watch….ge mig istället ett iLife! Här ligger jag totalt däckad av 1) Överansträngning både fysiskt men framförallt psykiskt skulle jag tro. 2) Huvudvärk som kanske kommer av stressen och eventuellt det faktum att jag inte åt något igår. 3) Magsjuka som bestämde sig för att visa sig vid trebläcket inatt.

Maken är trött. Han somnade sent, såg på en ny serie som jag tyvärr introducerade för honom. House of Cards. Kanske det egentligen inte är mitt fel ändå för jag var ivrigt påhejad av en vän i de centrala delarna av staden….

Morgonen blev tidig och våldsam. Två barn är sjuka, kräktes på kvällen och höll som sagt igång under natten. Den lille som var sjuk först är såklart kärnfrisk nu och gick ned i köket och spelade favoritlåten High all the time, remixen. Han SKREK med i refrängen och jag väcktes. Maken var som sagt TRÖTT så han vaknade inte. Jag förklarade läget för maken, att jag var jättesjuk på mer än ett sätt och mycket sammanbiten reste han sig för att ta hand om skrikaren. Tylla hade också vaknat av allt oljud men hon fick stanna  i sängen och se på Bollis. Hon kan vara nöjd med det ett tag.

Nu har jag förklarat för maken, Jag måste bli frisk. Jag kommer antagligen få vabba ensam imorgon med minst två av småttingarna trots att jag själv är supersjuk, utmattad, ryggen värker, naglarna är omålade och håret är rufsigt. Han förstod, NU. Jag fick till och med en resorb.

Han ska ta hand om barnen idag, tills jag orkar stå på benen. Jag har bestämt mig för att inte le spontant idag annat än mot barnen, det kostar på för mycket. Energisparläge på!

Jag är lite irriterad på att inte Apple uppfunnit iLife faktiskt. Hur svårt kan det vara? Ett piller man sväljer som likt en gastrokamera letar upp hålet i magsäck eller tarm och sedan åtgärdar. Sprayar antibiotika på bakterier, susar runt i nervträdet och skjuter viruset som plågar mig med laser, analyserar mina kärl i hjärnan och rättar till alla obalanser. Eller, kanske en iLife ska vara en robot? En klon av mig som jag styr via telefonen som kan lämna på dagis, ta emot alla mina patienter som bokats in imorgon och sen åka och handla och laga mat. Jag vill inte röra mig. Det är för plågsamt. Sen vill jag inte heller att maken ska ha en helvetesdag ensam med våra fantastiskt underbara, krävande och lite småsjuka barn…

Det blev lite Sci-Fi över det hela idag. det beror nog på att min hjärna är överkokt. Jag gillar inte Sci-Fi, om inte George Clooney, Peter Stormare eller Tom Cruise är med.

 

iLife alltså, å,rets julklapp!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen