Vattenfasta, hjälper mot allt! Även dumhet!

Helt allvarligt, hur är det möjligt att vi inte kan stävja detta otäcka? Att människor blir rika på att lura andra att bli sjuka? För det är verkligen så att kosttillskott, antiinflammatorisk man och märkliga böcker om detta är en miljardindustri. Nästan alla som saluför sig och sina tossiga idéer vänder också misstro och till och med har mot läkare. För vi antas VILJA skriva ut mediciner till folk istället för att upplysa om hälsobringande saker som motion och kosthållning(!!!!) Maria Borelius är en av dem.

Jag lyssnade just på detta https://sverigesradio.se/avsnitt/1582403, jakten på en bättre hälsa där två företrädare för fasta (dvs svält) pratar om det hälsobringande med att inte äta 4-28 dagar. Man ska bara dricka vatten….och det förhindrar cancer påstår de, ger bättre hormonell balans och allt annat mellan himmel och jord. Jag tänker då att de förhistoriska människorna borde ha blivit 120 år de med….och man nu ”resettar” sitt immunförsvar och gör alla toppentoppenfriska. Så var ju inte fallet. De svalt i princip jämt och dog innan 40. Men, som vanligt, man kan inte omvända folk.

Vad man däremot skulle kunna önska är ju att förlag inte ger ut sånt här, att produkter som saluförs förbjuds och att stora hemsidor som de här två personerna driver stängs ned.

Är jag arg? Nja, man kan ju bli arg på samhället hela tiden. Man blir mer uppgiven. För folk verkar okunniga, de litar gärna på självutnämnda profeter som gör STORA pengar på deras okunnighet och önskan att bli friska, smala och lyckliga. Har traditionell medicin misslyckats? Kanske, det handlar ju så mycket om bemötande, att vara pedagogisk när man talar med folk och empatisk. det handlar också jättemycket om TID!!! Läkare på vårdcentralen har ingen tid. De har ALL kunskap men hinner inte! När man lyssnar på vad experterna säger om fasta och dess potentiella skadeverkningar ffa refeeding syndrome blir man allvarligt orolig. Man kan faktiskt dö av att fasta och sen plötsligt böra äta.

Talande är att ena gurun på frågan om hon har ansvar när hon leker doktor och rekommenderar sjuka att fast för att bli friska säger hon:

-Nej, jag har inget ansvar.

Och det är ju så cyniskt. För vet ni vilka som får ta hand om det de ställer till med? VÅRDCENTRALSLÄKARNA och kanske till och med IVA-doktorerna. De hinner inte med självsvältare nu, de har annat att göra!

Snälla snälla snälla, ät inga kosttillskott som inte är förskrivna av en legitimerad läkare. Vi tjänar INGET på att skriva ut läkemedel av NÅGOT SLAG! Vi VET att mat och träning är det viktigaste för en god hälsa men vad vi inte vet är att så många människor tar märkliga praparat och experimenterar med sina kroppar, det säger nämligen ingen till sin doktor….!!!!

Så, rör på er, tvätta händerna, sup inte och ät vanlig jäkla mat i normala mängder. OK??????

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen