Polskt sex

Kan inte låta bli att fota vackra löv.

Jag passar på att skriva nu när mamma är i ROM. 

Vi har ju som bekant köpt en tomt, sålt ett hus och slagit in på en husbyggarväg som hotar att leda till skilsmässa. Inte riktigt så dramatiskt ska det väl bli. Men av det man kan läsa sig till på nätet och vad vänner omkring mig berättar drar jag slutsatsen att ett husbygge väldigt ansträngande på alla plan. Inte minst ekonomiskt. Därför letar jag nu sätt att komma undan lite billigare.

Det framgår efter lite googlande att Baltikum, Polen och i stort sett alla länder i EU utom möjligen Finland har billigare byggvaror. Sverige står ut som ett jättedyrt land. Det vet vi ju egentligen redan för tidningarna skriver ju titt som tätt om detta men att det skulle vara SÅ mycket billigare i Polen att handla på IKEA. Det kunde jag faktiskt inte ana. 
Jag började titta på exakta priserna för det kök vi hade tänkt och det är minst 40% billigare på vissa saker. Andra saker som t.ex mattor, är också billigare men inte tillräckligt för att föranleda en resa. Det ska vara halva priset tycker jag om man ska utsätta sig för bil, båt och nytt land under två dagar och lämna bort barnen.

Maken blev intresserad men när han fick höra hur mycket vi skulle spara på detta men om det bara var 40% sa han helt oväntat NEJ!?!
VA? Jag fattade ingenting. Jag blev så paff att jag blev tyst. Det händer inte jätteofta. Jag gick tillbaka in i köket och funderade på hur jag skulle motivera honom att ändå göra resan med mig, hyra en skåpbil och resa hela vägen till Poznan. 
Jag kom fram till detta: 20000 kronor motsvarar mer än vad han får över EFTER skatt på en hel MÅNADS arbete. Vi kan få barnpassning och får vara tillsammans i två hela dagar utan barn, vi kan sova på båten. Vi kan eventuellt handla ännu mer på plats när vi ser utbudet och då faktiskt spara ännu mer.

Jag försökte släta över det faktum att vi måste sitta väldigt många timmar på en båt/sova i en liten skithytt med att vi kan äta mat på båten och ta en öl…..
Nu verkade det som om någonting höll på att hända. 
-Hur länge skulle vi vara på båten? sa han.
-Beroende på vilken tur vi tar, mellan 15-19 timmar. Helst ville jag inte erkänna hur lång tid det skulle ta men jag ville vara ärlig så jag inte skulle få skit senare.
-Men vi gör det! Säger han plötsligt.
Jag tänkte att min strategi hade varit helt rätt. Att få honom att fatta att vi på två dagar, dvs fyra arbetsdagar för en person kunde tjäna in en månads arbete…men nej. Han tänkte HELT annorlunda. Han såg framför sig två dagars sexmaraton. Han sket i pengarna. Fullständigt. Ett tag tänkte jag att han nog gärna hade betalat för att göra den 48 timmar långa helgtrippen.

I helgen släpade jag ut familjen, mamma och brorsans familj till tomten. Vi måste börja gona in oss. Vi blev bjudna på den traditionella kräftskivan de håller på gatan nästa år. Det låter som vi hamnat precis rätt!


Jag har skrivit om det förut. Män tänker jättemycket på sex. Många klagar på att deras partner inte vill så ofta som de hade önskat att de ville. 

Män som blir hipsters (läs jämställda, tar pappaledigt, bakar surdegsbröd, stoppar korv och städar) vill ligga lika lite som kvinnor i allmänhet.

En normalfuntad man tänker på sex i princip hela sin vakna tid på ett eller annat sätt. De ser på andra människor som potentiella sexpartners. (Nu generaliserar jag lite men forskning visar faktiskt detta i stort sett). Kvinnor tänker också på sex men bara en fjärdedel så ofta grovt räknat. 
Ju tröttare och mer utarbetad man blir desto mindre sextankar och desto mer tankar på hur man ska kunna få sova eller på annat sätt rekreera sig. Där befinner jag mig nu. Det gör inte maken!

Igår kom makens syster hem till oss med sina tre barn. Hon hade varit jättesjuk i helgen. Hennes underbare man (ja, det stämmer han är underbar, precis som min make också är helt underbar om man tar bort att han driver mig till vansinne ibland) hade HJÄLPT TILL i hemmet på grund av detta. Hon hade själv försökt göra lite hushållsarbete för att röja bort det värsta i köket. 

Medan han lagar mat eller typ sätter på en kopp kaffe hade hon städat bort allt från köksbänk, köksbord, tömt och fyllt en diskmaskin. (Fast hon var sjuk). Han var stum av beundran.

Hon och jag satt med våra bebisar på vårt köksgolv medan hon berättade detta. Hon var extra förgrymmad över att han hade valt ordet HJÄLPT TILL. Det antyder att det egentligen var hennes jobb men att han nu kunde tänka sig att just, hjälpa till en aning. Det rimliga är ju att man delar på hushållsarbetet i en familj år 2014 i världens fjärde mest jämställda land…ELLER????

Min man stod och diskade lite nervös mellan oss. Då och då vände han sig om och gjorde en gullig min åt mig. Jag blev mest förbannad. Vi var rörande överens om att det fattas vissa män något. Ett stort svart hål i huvudet på dem där städkunskap skulle finnas, nej vänta det är där sexet placerats. Städning har trängts ned i skallbasen och sexet har krälat ut ur amygdala och ockuperat ny mark!
Jag anar att det är ett helhetstänk kring LIVET som saknas. För inga av de män jag haft en längre relation med (och såklart har jag själv valt dem så visst kan det vara mig det är fel på) har klarat av det som jag upplever att kvinnor gör av bara farten. Den där inbyggda logistiken och planeringen av en längre stund än just nu. 

Jag ska nu på allvar och återigen försöka släppa kraven på att allt ska funka hela tiden. Jag ska göra ett försök släppa in maken på mitt territorium så att han kan upptäcka själv vad som behövs göras. Jag är hela tiden där och dirigerar vanligen. Jag anar att vi kommer nå rock bottom här men det måste göras. För Operation Maken tvättar samt Operation Maken dammsuger har kapitalt havererat. Nu måste jag angripa detta på nytt sätt. Eventuellt måste jag sälja min kropp för detta ändamål….men det kan det vara värt. Så from now on…sexstrejk, BIG TIME, inte på grund av trötthet utan på grund av humanitära skäl. Jag håller på att dö här.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen