Tankeflykt

Mormor och morfar. Jag saknar dem. Tänk vad märkligt, först är de med en i 38 respektive 41 år….sen aldrig mer. Nästan alla mina barndomsminnen är förknippade med dem på något sätt. Ens historia. Idag tände jag och Frank ljus vid deras gemensamma grav. Det stockar sig i halsen när jag skriver det och det bränner bakom ögonlocken. Men jag grät inte där. Då försökte jag snygga till stenen. Och förklara för Frank. Han träffade min morfar men aldrig min mormor. Det är sorgligt. Att mormor bara fick se mina tre äldsta barn. Hon älskade barn och hade gillat de tre yngre. Hon hade en ängels tålamod med barn. Morfar hann se fem av mina barn. Han hade gillat Tylla, hon är lik mig. Han gillade mig. Jag är lik hans dotter, min mamma. Vem gå på en gravsten tänker jag…mycket märkligt. Kanske mina föräldrar? De var där strax innan oss. Eller? Jag får fråga…

Jag har verkligen försökt idag. Jag gjorde mina sjukgymnastiska övningar. Jag tog två promenader. Ena med två barn och maken, andra till affären för att handla. Bensinpriset gör en obenägen att starta bilen för att åka en kort sträcka och jag behöver uppa motionen. Och så sken solen.

Edgar fick inte röra datorn idag. Han spelar för mycket. Istället var han min hjälpreda i köket. Han gjorde allt utom hackade osv. Han vill röra i pannan, steka ägg, fixa bordet och kalla alla till bords. Han var mycket flink. Och söt. Han är sitt bästa jag när han inte spelar dataspel. Han beatboxade också. Jag försökte intressera honom för Stevie Wonder. Det gick inte. Inte Abba heller. Jag är äldst, det är ubertydligt.

Ägg i pepparkaksform.
Pommegranate

När jag inte tränade, städade, handlade, hängde tvätt eller lagade mat stickade jag. Och såg på något franskt. Först en film med Binoche och sen en som inte är slut ännu. Och så stickade jag vidare på tröjan jag gav upp på i somras. Den som jag ritat mönstret till själv. Den är jobbig. Leopardmönster…hur tänkte jag där. Men, jag beställde garn till maken. Tweed, jag längtar. Jag älskar enfärgade kläder egentligen men jag dras till mönster. Och olika kvaliteter…som tweed. Den är grå med insprängt orande/rost, svart och guld. Det blir nog skitsnyggt. Jag ska sticka efter ett mönster jag köpt som jag gjort om till en raglan. Jag kommer nog aldrig mer köpa ett stickmönster. Jag ska använda detta som bas. Jag som alltid tidigare stickat med vanliga stickor älskar nu att sticka i ett stycke och raglan…märkligt. Jag var rädd för sådant tidigare, tyckte det verkade svårt. Sen ska jag sticka ett par bruna strumpor till mig, en gul kofta och efter det en restgarnsgrej. kanske en kofta som är lång…

Fortfarande mognar de!
Å här ligger jag nedkrupen
och tittar på detta…

Nu ska jag se klart min film. Ryggen värker trots all gymnastik. Och jag känner mig förkyld, på det gamla vanliga sättet…

Älskar den krukan. Hon gör så fina saker men jag kan liksom inte ha mer grejer här….kanske jag kan göra en sådan kruka själv….i gult.

Filmerna jag sett på SVTplay heter: Gruppen, Trädgårdsfesten och Let the sunshine in. Bra alla tre. Gruppen kanske bäst…

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen