De sju dödssynderna

Jag har liksom aldrig lärt mig dem. På rak arm tänker jag, lättja, frosseri, högmod…men vilka var de andra. Jag googlar…

Jag tycker mig finna att MÅNGA begår minst fyra dödssynder dagligen av våra mest omskrivna influencers. Hurvida de lider av högmod, avund och vrede är svårare att veta. Men att många är hämndlystna är ju tydligt. Och att de betackar sig kritik. Så kanske högmod och vrede kan räknas in då också om man använder sig av lite vidare begrepp…

Jag är ju väldigt okristlig av mig men de etiska diskussionerna handlar ju ändå i hög grad om just dessa synder och det är svårt att värja sig ifrån dem. Jag tänker också på Ikaros…att flyga nära solen men blandar nu ihop hela antiken känner jag med hybris och högmod. Nåväl. Jag måste säga att jag ibland är avundsjuk. Ofta på sista tiden på folk som är HELT friska, är färdiga specialister, orkar träna och har en bil utan vare sig bucklor eller smuts.

Jag har tankar om att jag är väldigt bra på vissa saker…men högmod…jag vet inte. Jag tycker nog inte att jag är överlägsen andra. nej, snarast har jag lägre tankar om mig själv än vad andra verkar ha. Vilket kan vara ganska besvärligt det med.

Vällustig…hm. Jag gillar ju coola saker….men går oftast i min ”uteliggarkofta”….så jag lyxar till det med små medel. På makens 40-årsfest hade jag en ”ny” blus som jag fick massor av komplimanger för…den köpte jag för 40kr på Läkarmissionen trots köpstopp. Jag tänkte att nu när Ukraina är i krig kan man göra undantag för att spendera på en hjälporganisation. Jag gick helt bananas och spontanshoppade för 650kr…varav 350 var för en tavla, resten var tre blusar till mig, en till mamma, och sen två plagg till döttrarna. Det är inte som när Ingrosso spontanshoppar för över 100000kr på Chanelbutiken men det känns nästan så, jag blir lite svettig på ryggen och undrar vad maken ska tänka. EN TAVLA TILL!? Så, frosseri helt klart, för att vara mig, men i sammanhanget kanske i den mindre skalan. Och för en GOD sak, nota bene. Men hur ska man tänka då. För om man ska betänka den ekonomiska situationen man själv befinner sig i då frossar jag nog mer än hon….för jag har inga pengar. Shit! Jag begår en dödssynd. Måste verkligen sluta handla NU. Men mat går bra, det är ett måste. Kanske jag bara ska köpa reavaror där med…?

Lättja…det ägnar jag mig faktiskt väldigt lite åt. Nästan allt jag gör har en mening på något sätt. Det ska föra mig framåt. Jag har ytterst svårt att se/läsa/göra helt meningslösa saker (in the eye of the doer då). För att vila, som jag tycker mig göra nu när jag skriver är ju i någon mening meningslöst…fast kan ursäktas med att jag ju har haft en plan att ha bloggen som min ”plattform” för mina skriverier…så inte helt meningslöst. Min neurolog skulle nog hellre se att jag bara blundade och låg ner…..

Vrede. Oooooops, den känner jag av. Ofta. Men hur kan det vara en dödssynd? Det fattar jag faktiskt inte. Att bli heligt förbannad på idiotiska saker, krig, folk som slår barn, barn som hotar andras barn. Nej. den måste bort från listan. Om de inte menar vrede utan orsak…men….det är ju som att förbjuda galningar….svårt.

Nu buzzar min telefon. Säkert jätteviktigt. Som att min kyckling kläckts. JAG ÄR SÅÅÅÅÅ IVRIG!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen