Ålderstecken

En känd rumpa i en strandklänning. Men, jag tänker…LAPPEN! Förihelvette! #ålderstecken? #säkerstil ?

Men hej! Alltså. Jag ska på spirometri imorgon, tidigt. Inte jättekul, inte helt klart vem som beställt detta, varför de två föregående inte varit tillräckliga och en oro (inte stor men ändå, det korsade mitt medvetande) om att de hittat något som behövde följas upp?

Nåväl. Efter två år med postcovid så börjar man misströsta lite. För helt ärligt tycker jag inte att de sista symptomen försvinner eller ens förbättras. Och nu har jag börjat få höra att det helt enkelt kan vara åldersförändringar(!!??)

Jag kan försöka spalta upp dem:

Balanssvårigheter som förvärras om jag tappar fokus (är det vanligt att det inträder efter 50 år? Alltså direkt efter 50 årsdagen…

Kronisk migrän…jo, det skulle kunna vara hormonellt….men, i samband med covid har jag rent hormonellt gått i rakt motsatt riktigt. Istället för oregelbundenhet och långa uppehåll är jag ni mer som jag var vid 30 avseende detta. en otäck tanke kommer….ska jag bli gravid igen?

Besvärligt kliande ögon och återkommande vaglar som jag haft EN gång tidigare i livet då jag var 31…

Slemmig i halsen…ja…vad ska man säga mer.

Påverkade stämband som gör det arbetsamt att prata.

Dåligt för att inte säga obefintligt arbetsminne som är oerhört lätt stört, alltså jag har problem med uppmärksamheten avseende vad jag håller på med och minsta störning blir som med balansen, jag tappar allt.

Mkt märklig lufthunger vid liten ansträngning. Redan vid bara 77 i puls flåsar jag som någon med maxpuls…

Dålig uthållighet, får mkt snabbt mjölksyra det kan gälla 40m i uppförsbacke och håller sedan i sig säkert 10 timmar. Inte normalt för någon strax över 50…

Så, nästa gång någon säger till mig att det kanske INTE är coviden som gjort detta mot mig. Då kommer jag inte svara. För jag ska inte överanstränga mig.

Men, jag fortsätter framåt. Arbetsstarten rycker närmare och livet med barnen gör att jag inte kan sitta still även om jag sannolikt skulle må mycket bättre av det så någon lathet är det inte frågan om. Inte heller det brukar inträffa direkt efter 50-årskalaset.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen