Djupa suckar från sjuksängen

Kan vi bara vara överens om att det här inte funkar och att prisuppgiften är en smula vilseledande?

Jaha, jag fick djävulsk huvudvärk och feber efter dos 2 men inte i klass med tidigare vaccin med Moderna. Nu blev det Pfizer tack och lov. Ligger i sängen, försöker få barnen att gå utan mig till skolan och googlar…

En förtjänstorden från 1400-talet.

Jag såg drottningens begravning igår…så långsamt. Och jag funderade mycket på vad ceremonier betyder för människor. Det var värdigt, det kan jag medge men det sista…i kyrkan. Orden om att hon var sovereign och yttersta försvararen av strumpbandsordern…alltså. De är väldigt fulla av sig själva. Jag såg i samma anda Drottning Margrethe som firade något, hon och gästerna bar varsitt tungt halsband med en stor silverelefant hängandes i…alltså, det blir lite mycket Bröderna Grimm och spektakel över det hela. Detta att upphöja vissa till några slags halvgudar…mycket märkligt. Och även om jag vet att de europeiska kungahusen är ingifta med varandra finns det ändå häpnadsväckande mycket blodsband mellan svenske kungen, engelska monarken, danska kungahuset OCH prins Philips sida…han var ju från det grekiska kungahuset.. så kungen är om jag fattat allt rätt släkt med Drottning E både på mödernet och fädernet OCH släkt med hennes make….hur innästlad är han då med Kung Charles??? VA? Någon får försöka reda ut detta, låter nästan faraonskt…. och någon Habsburgsk haka…rena blodslinjer är inte en sund sak, det vet alla djur!

Mycket Sachsen-Coburg-Gotha där….. farmors farmor till vår kung. Victoria var Sibyllas farfars mor och även kungens pappas morfars mor(!).
Det blir bara krångligare och krångligare ju mer man letar. Och så byter de namn då och då. För att inte låta så tyska…så Battenberg blir Mountbatten och Sachsen-Coburg-Gotha blir Windsor.
Jag blir snurrigare och snurrigare…
Som ni ser var även Prins Philip och Drottning Elisabeth släkt… han var systerson till Drottning Louise av Sverige…som endast födde ett dött barn.

Jaha, nu är hon i jorden, i En kista av ek, fodrad med bly för att ingen fukt ska tränga in. Jag funderar på det märkliga i att i 30 år ha vetat om och varit med och planerat sin egen begravning. Vad gör det med en människa, och jag funderar lite på vad allt detta kan ha kostat de engelska skattebetalarna. Märkligt nog verkar folk bara älska att dyrka dessa människor, som glider ovanpå och även om de beter sig illa kanske fråntas en uniform eller några uppdrag får fortsätta att glida ovanpå. Min bror flyttade hem efter 18 år i England för han ville inte att hans barn skulle växa upp där, det är så segregerat. Och det är i princip omöjligt för de som inte är rika att ha förskola till sina barn så oftast får kvinnorna stanna hemma med barnen…och de är mycket misär, droger, social housing och även om vi också brottas med kriminalitet och droger som andra samhällen har vi inga barfotabarn här eller pyjama babies som bor i knarkarkvartar på det sättet. Jag mår lite illa faktiskt av allt överflöd dessa människor vältrar sig i. Och sen ska uttala sig om solidaritet, generositet och vara ansiktet utåt för välgörenhetsorganisationer. Jag blir mer och mer stärkt i min övertygelse att vi måste avskaffa monarkin här, och kanske överallt. Jag gillar inte att man ärver ämbeten. Man ska förtjäna dem. Det hade varit ett lysande tillfälle för Charles att släppa den gyllene globen och dra sig tillbaka. Men, de verkar inte förstå världen de lever i, vanliga människors kamp för att betala elräkningar, få tiden att räcka till att läsa läxor med sina barn, hinna skjutsa (om man har råd med egen bil) till träningar (om man har råd med dyr idrott, och då menar jag inte hästpolo!)…nä, aldrig att jag skulle gilla detta. ALDRIG!

Så kan det gå när man vill hålla blodet fritt från oädla människor…

Jo, jag har ju feber nota bene, så kanske jag rört ihop en del släktskap men varför inte göra en komplett kartläggning av alla kungahusens släktskap? Det skulle i vilket fall underlätta mycket för dem om de behöver transplantera något organ eller benmärg….Men, det kanske ingen vill grotta i.

Man undrar ju hur många som kunde få plats i alla slott de äger, Windsor castle såg ju monstruöst stort ut. Buckingham lika så, sen har vi Frogmore, Sandringham, Balmoral, Craigowan Lodge, Birkhall, Park House (som hyrdes ut till Dianas far och där hon föddes), Anmer Hall, Gatcombe Park, Kensington Palace…mm. https://www.svenskdam.se/kungligt/sanningen-om-brittiska-kungafamiljens-privata-slott-och-hus/8442597

Jag tänker att monarkerna inte ägde allt detta på förhand…alltså, de har beskattat det engelska folket, kanske tagit krigsbyten och roffat åt sig…och bara det gör ju att man känner att det skaver lite…eller? Så har ju de flesta kungar, kejsare, faraoner osv betett sig. I tusentals år.

https://www.svenskdam.se/kungligt/premiarministerns-respektlosa-ord-om-drottningen-avslojade/8717289

Kanske finns det hopp, med Liz Truss….?

En till bara…vad detta nu betyder?

…….Man undrar ju lite över sin egen släkt. Min svägerska uppmärksammade mig på att svenskar i högre grad än engelsmän ”lider” av skallighet…är vi ALLA inavlade? Eller bara jäkligt mycket vikignar med högt testosteron?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen