Radiopratare

God morgon. Jag vet. Jag är retlig. Men kvaliteten på radiopratarna är mycket varierad. Och trots att de har språkvårdare i tjänst…så lyckas en del inte få till det. Naturmorgon idag var ett bra exempel på what not to say. De har en tävling, frågan till lyssnarna läses TVÅ gånger och TVÅ gånger läser hon högt commedia dell´arte…fast verkar tro att arte uttalas på franska? Så om jag försöker mig på en mer fonetisk skrift blev det: kåmmedia dell arrrt….vilket ju blir en italienskfransk mix som tyder på att den som säger det inte har en aning om att det är fråga om en italiensk tradition. Hon lyckas vara lite spontan också och slänga in att man kan meddela sig på olika sätt…”som vykort, TYP!” Och faktiskt, jag är en pisspotta när det gäller sånt här. För jag tycker det är låg nivå. Och såklart kan man slarva till det, tappa fart och kasta in ett TYP men på teatervarianten där fattar man att hon inte vet vad hon säger. men nu vet ni. Jag är en ”hater” när det gäller språkslarv. Det står jag för.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen