Uppföljaren

Modell Fanny. Mitt senaste stickprojekt!

Att skriva en bok. Så många drömmer om det. Jag gjorde det inte. Men, så 2013 när jag hade som allra mest att göra började jag få sådana tankar. Men då om en kokbok/hushållspraktika. och nu, sitter jag här med fyra utgivna böcker, ingen av dem en kokbok och nu redigerar jag min andra och tredje skönlitterära bok. Men, det är inte utan svårigheter. Förlagsbranschen har krisat länge, det vet vi, böcker ger ingen stor förtjänst. men…säg EN person som inte dagligen lyssnar på en ljudbok. När de städar, tar sig till jobbet, vilar, gräver i trädgården. Inte jag då, för jag vill ha tyst i huvudet när jag gör saker annars kan jag inte tänka själv, men många gillar det sättet att slappna av.

Guldglitter i.

Så, tjänar man något på böcker? Inte jag, jag går back. För det är ett sådant brus. En bok är i stort sett inaktuell efter första året. och sen…ska man ge ut nästa, och nästa och bara vänta på ett …genombrott?

Jag ser nu en film som heter Mellan raderna och den handlar delvis om detta, hur ge ut en bok och tjäna pengar på det när folk streamar böcker på extra hög hastighet för att hinna med…Det är en förbrukningsvara likt dasspapper och författare som jag tjänar inga pengar. Jag undrar…VEM gör det? Jag vet inte vad det kostar att ha en ljudbokstjänst eller hur många böcker någon hinner lyssna på under en månad, jag blir stressad vid blotta tanken. Vill folk hinna lyssna på så många som möjligt för att få valuta för pengarna? Kanske jag själv skulle resonera så? Jag har en betaltjänst för bildmedia, Netflix. Men, jag ser ganska sällan saker där, allt är nog redan sett som är värt min tid. Sen SvtPlay och Cineasterna. men det är gratis. Och på Cineasterna får man se 2 filmer/vecka så det gäller att välja rätt.

Nu undrar jag om det ens är värt att fortsätta skriva. Förlagen vill i princip ha färdiga manus som en lektör läst en, kanske två och tre gånger. Det blir dyrt. man kan få betala kanske 25-30000kronor för ett manus på ca 300 sidor. Så kan jag inte hålla på hur gärna jag än vill ha ut mina tre ”färdiga” böcker och de två som är halvklara….men, för varje gång jag skriver blir jag lite bättre och redigeringen blir mindre omfattande….så, svårt att ge upp nu.

Jag är usel på marknadsföring. Verkligt usel. Och så gillar jag inte att skrika att jag är såååå bra, läs min underbara bok (böcker)….och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om alla som får recensionsex verkligen tycker böckerna de får är superbra….men oftast skriver de så. Sådant urvattnar den typen av PR. Men en sak tror jag på. Skriftliga recensioner hos Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln…det är sådant som jag läser i vilket fall. Så har du läst ffa min senaste bok, skriv gärna en kommentar….så bra är jag på PR.

Nu funderar jag på om jag ska….börja klä om möbler istället, mycket mindre stress och press. Eller, ska man satsa? Idag vet jag inte. Jag inväntar att Mordet i Marseillan släpps som ljudbok, sen får vi se hur det blir med del 2, Sötman, kanske den inte ser dagens ljus….eller så får man starta en betalsida där man släpper boken digitalt….och då har vi ju en annan femma…då kan jag skriva hur mycket jag vill, om vad jag vill och inte behöva sälja mina manus för 1000kr….vad tror ni om det? Nu när jag skriver det så känner jag att DET kanske är det allra bästa? Att författare, om än de alla sämsta och småttigaste i världen själva får betalt, utan mellanhänder…det kan t o m bli ljud om är med AI-röst…..då äger upphovsmannen hela produkten och får ALLA pengar. Sen är det författarens förmåga att fånga läsarens intresse som styr….jo, jag ska fundera på det faktiskt. Och då…..tror jag kanske vi kan få se på andra buller. Det blir svårt för hybridförlagen att lura folk på pengar i vilket fall…..

Här en länk där man kan recensera…om man läst.

https://www.bokus.com/cgi-bin/rate_product.cgi?ISBN=9789189569386

Kram/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen