Kristallen – kläder

För att inte begå upphovsrättsbrott delar jag inga bilder från Expressen. Men, jag har kollat på en del av kläderna från kristallengalan. Jag ser inte sådant skit, klubben för inbördesbeundrangrejer som följer ett sedan länge känt recept..bla bla bla, tack, tack tack, jag är SÅÅÅ tacksam, jag trodde VERKLIGEN inte jag skulle få pris, en dröm …ja ni vet, skitsnackat.

Men, jag som kläd/modenörd sedan 15 åå måste säga att senaste 5-10 åren (ja, det kanske beror på att jag är gammal?) Inte fattar ett skit av dammodet. Vad jag istället kan konstatera är att jag, som tidigare varit HELT ointresserad av herrmode, nu tittar mer på DET! Kanske pga en utställning på Millegården av Vivienne Westwood(?) för några år sedan? Eller, för att herrmodet faktiskt är snyggt, ger än känsla av skrädderi på hög nivå.

Vi har sett nakenklänningar, telpkreationer och outfits där skorna sitter ihop med allt annat, cut outs, fantasikläder som döljer all mänsklig form, magar ska titta ut, allt ska vara uppseendeväckande men sällan…användbart, lätt att röra sig i, smickrande (vad det nu är?) utan bara just dra blickarna till sig. och i den kategorin är det svårt att chocka numera. Ingen lär väl komma i köttklänning igen eller med en telefon på huvudet? det var kul så länge BARA Lady Gaga höll på. Nu mest tröttsamt och i mina ögon fult. Och en enda svepande släpklänning till i sjöjungrumodell och jag spyr.

Av ALLA män som inte var drag på galan (och av de som jag såg) var det EN som såg direkt fånig ut, och det var B. Ingrosso. Han bar utsvängda jeans, för lång slips och såg ut som om han ville efterlikna någon i Alla presidentens män men misslyckades totalt. Så fruktansvärt överspänt att komma i en utstyrsel som på 70-talet var modernt, jeans som ska varadagsklädsel men ändå lyckas se ut som om man har ägnat 48h åt att tänka ut och styla sig själv. Nej, Steffo vann för jag gillar väst och färgval men alla män i svart eller kavaj med eller utan skjorta och kanske någon cool färg/dojja. Det var behållningen. Också intressant att nyhetsankare, programledare av det mer seriösa slaget genomgående är snyggare klädda än influencer/artistgänget. Fd fröken Sverige kom undan med att hon är glamour (alltså med mermaidklänningen i rött, för hon är ju sen sån). Malou von Siwers klänning…galet fel, för mycket engelsk tapet parat med midsommardröm på 14-åring…som en luktärt på steroider faktiskt. Nej, det var allt, nu fick jag ur mig min frustration och återigen återgår jag till att sitta med min restgarnsstickning, min feber, farhågor för mitt arbetsliv och utan att vara sur tänka….att jag kunde stylat ALLA mycket bättre, kvinnorna då.

Hej då!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen