Pizza Hut – mätta och belåtna

IMG_4790
Jag och Tylla

 

 

I fredags gick vi på middag, i stan. HELA FAMILJEN….Det är en sådan sak som jag längtar efter och samtidigt drar mig för. Men nu hade jag bestämt mig för att det skulle bli av. Jag bokade några dagar i förväg och vi strålade samman på Klarabergsvägen.

Det gick fort att få bord, vänlig personal och killarna fick varsin pysselbok och kritor. Två kom senare och medan vi väntade   beställde vi. Vänta är inte vår bästa gren…

Vi valde stora avsmakningsmenyn, två pasta bolognese och plussade på med lite extra. Tjejerna fick välja pizzasort.

IMG_4783
Killarna sysselsatte sig med pysselboken i väntan på maten.

 

 

Starters kom i form av quesadillas, criss cut potato, kycklingvingar och dipsåser. Fanny högg in på quesadillan och höll på att svimma. Hon gillar inte stark mat. Det gör väl egentligen inte jag heller men jag kände ett ansvar att prova och jag måste säga att hon är lite vek. Den var stark men god. Visst, hon kan ha haft otur och fått en stor bit jalapeno….meeeen nej, hon är nog vek. Det kom in nachos också förresten eller det hette nog tortillas. De var jättegoda. Inte en smula blev kvar, alla åt, även småkillarna. Jag gillade särskilt en salsa med majs, lök och lime tror jag att jag kände av. Mycket fräsch och jag fick en verklig känsla av Mexico där. (Och jag har faktiskt varit i Mexico!)

Därefter kom pizzorna. Louisiana, Pepperoni Lover och Supreme. Alla var goda men om jag skulle välja en att äta resten av livet skulle det bli pepperonin. Exakt så ska det smaka på Pizza Hut tycker jag.

Killarna och Tylla vräkte i sig sin Bolognese, den smakade jag inte, det kändes onödigt och är de nöjda så är jag nöjd.

 

IMG_4807
Den här tjejen blev helt orange! Och väldigt mätt.

 

Vi blev väldigt mätta trots att vi inte tog en pizza var, det berodde nog på förrätterna kanske men det var väldigt mättande med dessa tjocka pizzor. Lätt att föräta sig.

En så stor och rörlig familj som vår är lite svår att hålla lugn en längre tid så jag bad servitören om att få in efterrätterna så snart det gick. Det fixades, killarna fick ta egen glass lite i förväg. Detta var mycket uppskattat. Edgar blev rädd för maskinen och Frank blev sur för att han fick för MYCKET glass….??? What? Man kan inte få för mycket mjukglass, man kan bara få för lite. Vi kan inte vara släkt. Tylla fick också en egen glass, hon har definitivt mina gener för den slank ned med blixtens hastighet och hon krävde sedan påfyllning.

Spänningen steg, desserten var på väg in…cookie dough….med vaniljglass och chokladsås. Den serverades på ett gemensamt fat med många skedar….Den tog slut overkligt fort och det blev inte något kvar av den heller. Efter det kom det in amerikanska pannkakor med sylt och grädde. Man kunde valt vaniljglass och chokladsås även här men det uppstod ett missförstånd. Glass hade nog varit att föredra. Det var också lite synd om pannkakan att komma efter kakdegen,  den gick ju liksom inte att slå.

Sist jag skrev en recension av en restaurang var det Görvälns slott, detta är ju i en helt annan liga såklart men jag måste säga att helhetsbedömingen blir med beröm godkänt. Är man en hungrig familj på vift i stan med små och stora barn då behöver man inte bräserade vaktar med potatis timbaler i smörsås (det ska man äta med maken). Då behöver man tortilla med smält ost. Och en glassmaskin.

Familjens absoluta favoriter var tortillachipsen, salsan med majs, barnpastan, pepperonipizzan, glassen såklart och COOKIE DOUGHEN! Herregud, den ska jag försöka göra hemma. Otroligt god. Fast jag tror att man ska få en var, det är inte roligt att dela den med någon, allra minst tre hungriga tonåringar och en ständigt utsvulten man.

I kategorin pizzarestaurang blir det full pott här. Servicen är bra, tåliga (sa inte ett ord om den katastrof vi ställde till med på golvet) och det går lagom snabbt att få in maten. Fem vuxna (får vi väl kalla det) och tre små utfodrades för under tusenlappen mitt i city. Det är bra tycker jag. Vi kommer tillbaka, nu vet vi exakt vad vi ska beställa nästa gång. (Jag tar desserten, endast).

Tack från Familjen kakmonster!

 

#PizzaHut #avsmakningsmeny #nymeny #pizza #peperoni #tortilla #cookiedough

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen