Morgonrutin

IMG_5080
Inte så röda tomater får mogna i fönstret. Mellan 9-16 för sedan är barnen här och tafsar på dem…

 

 

Jag försöker verkligen få rätsida på våra morgnar här. Det handlar bland annat om att förbereda, hör och häpna, MAKEN på att det kommer en morgon varje ny dag. Min poäng är att det kan vara bra att veta vad den ska innehålla på ett ungefär. Igår sa jag till om att det kanske vore bra om vi gick upp lite tidigare (alltså inte JAG då för jag går alltid upp först) och sedan systematiskt tog tag i saker.

1 Frukost

2 Påklädning

3 Hygien (tandborstning osv)

4 Hej då och lämna på förskolan…

Det gick så där…När maken ringde efter lämningen på dagis (en rutin han faktiskt har) och berättade att det gått bra, försökte jag få honom att rekapitulera morgonen. För att kunna göra en felanalys och se vad som faktiskt fungerade.

Han tyckte att allt gått bra i princip. Jag försökte fråga hur det gick med själva uppstigandet…

-Bra, jag gick upp 06.20….bara 20 min efter utsatt tid.

-Mm och jag gick upp halv sex.

-Aha….

-Vet du vad jag gjorde då?

-Nä.

-Jag hjälpte Frank som satt på toan och skrek, fixade välling och O´Boy till de två andra, kom upp med det till er och plockade sedan upp den kissiga blöjan dy bytt och tog ned till sopen….ish.

-Oj, jag trodde du åt frukost.

-Nej, det brukar jag göra när ni gått hemifrån, det hinns inte med riktigt.

 

FullSizeRender
Ur gårdagens Med Mera. Skam är som vanligt den kraftfullaste drivkraften för människor. Jag är pragmatisk så visst, skäm ut miljösyndarna. Det allra bästa vore förstås om folk ville göra rätt. Men så utvecklad är inte vår art. Vi vill passa in och vara slätstrukna. Därför gläder mig dagens första kommentar så. Kommentar: ”vet inte varför jag kommenterar det här,men jag tycker du är cool” Du är cool….Jag trillar nästan av pinn. Tack du okända beundrare, du har lyst upp hela mitt mörker här idag. Att en småfet, lätt gråhårig sexbarnsmamma med attitydproblem får lite stjärnglans. Det är stort här i förorten!!! TACK!

 

 

Så ungefär gick konversationen. Jag tror jag vann. Jag tror inte det blir annorlunda imorgon. Men jag har börjat skriva upp när jag går upp på morgnarna. För att jag ska kunna drämma till ordentligt en vacker dag.

Sådan är jag just nu. Jag behöver överbevisa och ha torrt på fötterna. Sen lägger jag mig vinn om att inte vara galet arg och skrikig för då spelar det ingen roll alls om jag har rätt eller ej, då är jag bara hysterisk.

Jag har försökt att ha en plan för mina dagar. En lista att följa som gör att jag tar lite hand om mig själv. Den ska innehålla, borsta håret, smörja naglarna, borsta tänderna osv för att sedan mynna ut i ett lugn och att jag kanske faktiskt får något gjort. Hittills har jag inte kunnat följa den strategin en enda gång. För när barnen lämnat huset har jag hjärtklappning och ont i magen och minns inte var på listan jag var eller var den är. Jag har dock hela tiden en bestämd känsla av att jag missat något….

IMG_5077
Härlig logga men programmet motsvarar inte de då högt ställda förväntningarna. Igår tittade jag på Svtplay. Stylisten skulle i avsnitt 2 skapa en djungellik atmosfär i ett växthus…Brasiliansk salsa spelades (visst de har djungel), två koffertar, en gammelrosa fåtölj och lite växter skulle påminna om Karen Blixens ”Mitt Arika”….Jag tänkte pensionärskuvös, kolonialism och sen bodde hon inte i djungeln utan på en plantage….Kan man häva ur sig vad som helst i public service. Väldigt cross-over kanske som går mig förbi… Ingen koll på något. Eller är det ”eklektiskt”….väldigt ”krispigt”. Jag ser inte något mer av detta. Men betalar gör jag.

 

 

Nu ska jag inte perservera kring detta utan göra en NY lista. Och tatuera in den på höger arms undersida. Det känns som ett bra sätt…eller jag har ju lite svårt med höger och vänster…kanske två identiska tatueringar på underararna är mer rationellt?

IMG_5081
Jag vet att man inte borde hänga ut den man älskar MEN, om man diskar så att hela bänken blir sjöblöt….har man då gjort ett bra jobb? Är man klar om det ser ut så här? Kommer bänkskivan bli förstörd på sikt? och slutligen, får man en glad fru? PUNKT!

 

Tjingeling!

 

2 svar på “Morgonrutin

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen