Var fan är champagnejästen??

Ur tidningen Family Living foto Wolfgang Kleinschmidt å sen jag då..

I inledningen till boken som ej blev av hade jag skrivit en truddilutt om hur jag tappar all kraft när ett recept innehåller 7dl nyponmjöl eller en liknande, för mig okänd, ingrediens. Efter att ha scannat av det senaste inom matlagning senaste åren som research har jag märkt att trenderna kommer snabbt, har ett våldsamt genomslag och det som inte är livsdugligt försvinner nästan lika snabbt. Det gäller att hålla sig på tårna!

Mina trendspaningar har jag hållit för mig själv men nu bubblar det och jag kan inte härbärgera allt längre!

Därför kommer här en kort resumé av senaste årens måsten:

1 Surdeg. Jag försökte (och försöker fortfarande av och till) men bakning går inte ihop med min personlighet. Jag är impulsiv kanske rent av explosiv och att tajma jäsning, temperatur, mata degar i flera dagar….Jag önskar jag kunde men tyvärr. Det blir köpebröd.

2. Korv, jag hann inte med där, hade fullt upp med surdegarna. Och ärligt talat, fjälster och mala kött!?! Dessutom måste man vara två!! Hur skulle det gå till??? Så jag får färska korvar från pappas stash direkt från Spanien.

3. Brygga eget öl….No no no

4. Där kom väl pulled pork, som nu förvandlats till pulled chicken och dessutom säljs i påse numera från tveksamt danskt företag. Pulled pork, detta är min grej! Snabba fix som står länge i ugnen. Alla älskar det; det är billigt också. Denna kommer vara en bestående rätt hemma hos oss.

5. Nu snackar vi realtid här! Senaste veckorna har jag läst inte mindre än tre artiklar om soda, läsk och tonic! 
Först drogs jag till det av de vackra sprudlande bilderna och NU, IDAG vill jag börja. Senaste tidningen kom från en Goodiebag jag kom över på ett bokmingel, Fest med systrarna von Sydow. (Jo jag är lite stolt att jag fick gå!! Inte varje dag jag är i stan och att få kolla in hur andra sidan har det, det gör jag gärna!;))

Jag läste redan i första tidningen dock att man skulle ha nån förbannad bark för att göra tonic….? Va??? Var i förorten får man tag på det? Det förekom även champagne- och ciderjäst….Där kroknar jag en aning till. 
Men det framgår av texten att man kan komma undan med att göra en sodakultur…hur enkelt som helst av socker, vatten och ingefära. Det finns runt hörnet här. Men sedan börjar det lukta surdeg igen, hm och hm igen.  Det ska vila i köket, vänta några dagar, observera bubblor…Ska detta verkligen gå att genomföra för mig?

Jag vill ändå prova och som sagt idag ska det ske, eller rättare sagt om fyra dagar kanske det ska ske för så lång tid tar det ungefär för en sodakultur att bli sodig. 

Men jag ska inte misströsta för rätt var det är så har denna nya våg tagit alla Stockholmare med storm och då ffa Brommaborna, närmare bestämt Ålstenarna och DÅ kan man nog börja prenumerera på champagnejäst och lämna in sodan på hotell när man måste resa till Karibien för att vila upp!

I will be back…om 4-6 dagar med resultatet!


A

4 svar på “Var fan är champagnejästen??

    1. Det är bilder ur den boken kära Anna, jag vann den!?! Helt galet. Har fortfarande inte lokaliserat champagnejäst…fast jag vet nu var man får tag på vinägermammor;)

  1. AnnaAnnaAnna! Jag vill vinna din sidenblus ju!! Du vet var jag finns. Och dessutom vill jag faktiskt på riktigt träffas
    för syjunta eller annat snart! / Signe

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen