Våga vägra enkäter och annat

Jag känner mig jagad av måsten. Det är möten, utvecklingssamtal, och ENKÄTER! Alla vill veta hur de sköter sig, bilmekanikern, förskolan, förskolans överförmyndare, försäkringsbolaget, försäkringskassan, ja snart sagt alla som man handlar av eller är i händerna i vill veta vad jag tycker om dem. Jag har många gånger snällt svarat ja på deras förfrågan om jag kan offra en minut eller upp till 10 för att vara hjälpsam och duktig. I vissa fall för att jag faktiskt haft något att delge.

Jag går inte på föräldramöten längre. Har gjort det tillräckligt, jag har inget att tillföra och det är samma sak jämt. Jag är läskunnig. Skicka ett mail så tar jag till mig informationen. Har inga synpunkter utan litar på att alla gör sitt jobb efter bästa förmåga. Ni har t o m legitimation numera. 

Senaste månaden har jag fått så många frågor att jag på allvar börjar känna att det inkräktar på min egen tid. Sista jag fyllde i var från förskolan. den skulle göras i två identiska exemplar för killarna går på samma avdelning. Till att börja med tycker jag att formuläret inte är bra. Jag kan faktiskt inte bedöma om barnen får den stimulans som gör att de utvecklas maximalt. Jag har helt enkelt inte kompetensen att bedöma detta. Jag tycker för övrigt att det är chefens eller kanske kommunen som ska säkerställa att våra skattepengar används på rätt sätt! Vem utom en pedagog vet detta?
Sen kommer några veckor senare en blankett till att fylla i, denna gång från stadsdelen där jag återigen ska besvara frågor om nöjsamheten med förskolan. Jag svarade ej, fick påminnelse och igår kom två stora kuvert med samma. De gick direkt i sopen för jag säger NEEEEEEEJ till mer enkäter som dessutom är så trubbiga att det jag verkligen vill säga inte kommer fram. Så om det händelsevis är någon från Hässelby Stadsdelsförvaltning som läser detta är mitt svar: Killarna trivs, de verkar utvecklas bra, jag tycker fröknarna har för många barn att ta hand om, jag vill ha ekologisk mat, jag vill ha mer gräs på gården, lägre ljudnivå och att förskolan ska låta syskon till föräldralediga barn gå hela dagar de med! 
Om chefen för förskolan på kommunen vill veta hur barn har det, besök förskolan, jobba där en halvdag istället för att fråga mig!

Nuff said!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen