1960-talet ringde och ville ha sin utveckling tillbaka…

FullSizeRender
Imorgon är maken ensam med de små, då förbereder jag för honom…med chokladbollar, köttbullar, glass och allt möjligt annat. den dagen någon curlar mig då lovar jag att lägga upp en nakenbild här (är det ett lockande eller avskräckande löfte???)

Jag kanske berättat detta tidigare men i Frankrike har säkerhetstjänsten och andra hemliga myndigheter börjat köpa in skrivmaskiner. Jo, det är sant! Jag hörde det på radion där för något/några år sedan. Det visar sig vara det bästa sättet att skicka hemliga meddelanden….snart gör väl lacksigillet ny entré!?!

Jag gillar att pendlar slår tillbaka. Det känns naturligt. man driver något så långt det går åt ena hållet och då börjar det bildas motstånd som driver utveckligen tillbaka. Som med musiken. Ingen kunde göra sig av med grammofonspelaren fort nog när CD-spelaren kom. (Jo min far då som höll ut tills för några år sedan. Och min farbror som fortfarande har sin Thoréns kvar, och de vackra högtalarna i valnötsträ från DUX.)

IMG_7527
Vanligen brukar jag skölja ur glas som ska till returen. Men i detta fall gjorde pojkarna soprent….#nutellaforthewin

Jag fann mig själv häromdagen försvara CD-spelaren inför min bror…han tycker man ska donera alla sina plattor och gå över till streamad musik helt, gärna uppspelad via trådlöst system i alla husets rum. Jag sa att vi inte lyssnar så mycket just nu på musik och OM jag ville höra något skulle jag sätta på en av mina högt värderade GAMLA skivor som jag gillar. PUNKT. Men han tyckte jag var efterbliven och bakåtsträvande. Må så vara men jag vägrar investera 20-30000 kronor på ett ljudsystem som förmodligen är stenålders när mina killar snart börjar vilja lyssna på eget. Jag sa att snart får man väl musiken rätt in i örat eller via luften från självaste musikanten, bara man prenumererar på den tjänsten….SÅ framsynt är jag.

IMG_7528
Jag fick höra idag i Björklunds hage att lavendel håller ohyra borta från hönsens rede. Då vet jag vad jag ska all lavendel till som mamma får av Michel varje år. Denna påse ska jag ge till hönsen i Norra Ängby!

Jag har ju grubblat lite på smartfånen….om jag egentligen gillar den. Jag känner mig ganska kluven kan jag säga. Den binder oss hårdare och hårdare till sig…vi klarar oss inte utan uppkoppling osv osv. Ibland försöker jag avvänja mig och barnen. För mig går det ganska bra, barnen undrar hur man ens överlevde på 70-talet.

Vi har vänner som inte är så uppkopplade. Det är skönt. De svarar på sms tre dagar senare…..det skulle aldrig funka här, man skulle bli efterlyst och en dödsannons skulle sättas in i tidningen.

Om jag skulle våga mig på att spå framtiden tror jag att telefonerna får mer utrymme ett tag till men sedan KOMMER PENDELN SLÅ TILLBAKA! Vi kommer börja se nackdelarna med den ständiga uppkopplingen, kanske via ökad stress, övervakning och vem vet, kanske sjukdom??

En kollega sa en gång för länge sedan till mig att den största lyxen med att spela golf var att det tog TID! För tid är en allt krympande tillgång, ju mer saker vi kan göra snabbt och enkelt desto fler saker klämmer vi in i våra liv. Och ärligt talat, jag har inte ork med mer nya saker. jag vill frossa i det gamla, lyssna på Prince och sticka mina egna strumpor. Jag vill också läsa jävligt långa böcker och plocka svamp med barnen.

Om jag hade en större arena skulle jag skriva på papper med skrivmaskin. Då skulle jag ta betalt för alla fantastiska saker jag häver ur mig i en strid ström;)

Tänk om man fick betalt per ord, som det var förr, då skulle jag inte tveka att beställa en uppvärmd pool till vårt nya hus.

Nu nöjer jag mig med att engagera mig i kampen för ett badhus i kommunen. Det måste vara väldigt ovanligt att en kommun saknar simhall till sina invånare, eller????

Nu ska jag ta ta i familjelivet, jag vill ha lite ”kvalitetstid” så här de sista skälvande timmarna av semestern från helvetet. Jag ska återkomma till detta med att vara en bitterfitta och gnälla över hemmasemester med barnen….jag vet hur otäckt det låter men icke desto mindre. Jag är heeeelt slut och ser fram emot nio timmar i ett trångt rum med massor med arbete att utföra samt ett möte på kommunen för att få byggstart.

 

IMG_7530
det gulligaste jag hört på länge är att ljudet från markarbetet på vår tomt ger välbehag. Vi är efterlängtade tydligen. Det värmde hjärtat. Det kommer bli bra snart. Vi kommer få mycket goda grannar, som vi ska få barnvakt av!!!;)

 

IMG_7531
En lite överraskande syn idag på tomten…bakom en grushög låg en man och slangade bensin. Kanske var det hans bensin? Kanske var det någon som tankat fel? Kanske…..jag vet inte. Jag har aldrig slangat något.

 

 

Vi hörs imorgon!

A

Jo, en sista sak, lyssna på Alice Teodorescus sommarprat, http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/582925?programid=2071 det var väldigt viktigt och bra!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen