Ge mig en Peugeot Expert Tepee, s´il vous plait!?!

Ge mig en ny bil, kanske rent av en Peugeot Expert  Tepee????

 

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 21.49.05
Men jag tycker den är snygg faktiskt! Fyrkantigt snygg, och fransk, comme moi!

 

Jag är i stort behov av en ny bil. En bil som rymmer alla mina barn, och mig. Och MAKEN! Såklart, honom får vi ju inte glömma. Jag har sedan slutet av 90-talet, eller nästan hela tiden sedan dess, varit ägare av en Chrysler Voyager. Först den lille en, sedan den större, Grand Voyager. Den är nu för liten. Vi behöver en buss faktiskt. Var gång vi bilar ned till Frankrike eller utanför Sverige, spanar jag och maken efter stora bilar. Vi räknar säten och googlar sedan deras pris, prestanda och drivmedel. Automatlåda är också viktigt, inte så sportigt men i en kaosfamilj är det nästan livsavgörande. Det kan hända att man måste blanda välling vid rödlysena, faktiskt.

Jag hade spetsat in mig på en stor fyrkantig Mercedes, ni vet Viano med upp till 9 säten (och kylskåp, det är viktigare än man kan tro i en bil med många barn). Maken tyckte den var för dyr och fyrkantig. Jag gillar fyrkantigt. Så vi tittade på VW Multivan men den har en klen automatlåda tydligen, fast vi har vänner som älskar den…..Chryslern är ju min favorit, den är bred fram så man kan ha en resväska mellan sätena men den tar ju bara sju personer. Såååå 2010.

Pappa har en Peugeot 807 som vi lånar då och då men den är för smal, och har ett larm som jag inte förstår mig på. Den tjuter i tid och otid. Inte jättebra när man bor vid utslaget på hål 10 kan jag säga. Mycket adrenalin på alla fronter där…

Så en dag i Frankrike för ett år sedan såg jag en annan Peugeot, en som hette Tepee. Vi såg den på flygplatsen och vi stod misstänkt nära för att spana in. Den verkade ha rätt antal platser och ändå ha utrymme för viss packning.

Vi har nog inte sett den ännu på våra svenska vägar men den finns på marknaden om man googlar.

Kanske jag ska ringa upp dem, och bara be dem ge mig en? Jag skulle kunna testköra den bättre än någon annan. Jag kör ju som vinden, fickparkerar som en stuntman och är OTROLIGT bra på att hålla en jämn hög hastighet. Med tre kladdiga barn, en som hävdar att den blir åksjuk och två med långa ben och alltid för mycket packning skulle jag kunna utvärdera fullständigt på mycket kort tid. Någon backkamera vill jag inte ha, det är fusk. Farthållare också men en bra stereo måste den ha.

Sedan är det bra med en fransk bil om sommarhuset ligger på franska vischan. Då vet man att reservdelar inte är långt bort.

Skärmavbild 2015-08-11 kl. 21.51.39
För skojs skull valde jag att ”bygga” min egen variant. Inget lulllull eller GPS, jag vill ju komma bort mig lite. Men 6 utblås av luft är viktigt med excentriska och egoistiska barn… Kostar som en och en halv pool.

Så snälla alla som jobbar på Peugeot, visa förbarmande för en fattig, utarbetad sexbarnsmamma som bor på en golfbana och sover i vardagsrummet med de tre små. Kan ni inte avvara en endaste liten bil, ni kan få pappas i inbyte, den behöver lite omsorg och ett nytt larm bara…. Jag behöver mer space, och inte Espace, jag vill ha ett niomannatält!

 

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen