Min dag

IMG_8196
Äntligen klara!
IMG_8106
Lunch en varm dag.
IMG_8101
Vilket smile!


 Tylla väckte oss, sen Edgar. Vi lät dem leka ett tag utan uppsikt, väl medvetna (iallafall jag) om att det skulle kunna straffa sig senare. Men det gick över förväntan. Alla barn var kvar när vi vaknade och en lite gnista av hopp tändes.

Jag tog ganska snabbt befälet, eller…jag gick upp, maken tänkte då att han ju kunde ligga kvar, en timme eller så. Jag gjorde klart de energibars som jag utlovat recept på. Sen tyckte jag att det var dags för maken att gå upp och hjälpa mig med småbarnen. Han tyckte det var dags för frukost. Jag sa då:

-Jag har faktiskt inte heller ätit frukost…

-Mäh!

Och det säger väl allt egentligen? Jag vaknar, tar hand om nödvändiga (och i detta fall lite onödiga) saker, hanterar barnen, tar ut tvätten, ger barnen underhållning (TV, inte värre än så) och glömmer bort att jag kanske skulle borsta tänderna, gå på toa och detta helt oumbärliga (för maken) att äta frukost. Jag tappar lite aptiten när jag jobbar på. Eller så är det så illa att det grundläggande lagret av fett som är omlindar min kropp spjälkas i lagom takt och håller mitt blodsocker på en optimal nivå? Man måste ju faktiskt inte äta på vissa tider. Det är ju ett sentida påfund.

Hur som helst, vi drog med lätt packning till stranden. Det är det enklaste. Kommer man tidigt får man vara lite ifred också. Antagligen är folk bakis på lördagsmorgonen…eller har normalt funtade barn som sover!?! Hur som helst är det bäst att bada innan lunch, sen blir det ”bananas”. Men så varmt var det inte.

Jag hade rafsat åt mig en svart baddräkt som jag antagligen hade köpt under en graviditet, jag såg inte klok ut men å andra sidan hade jag rakat benen och andra bedårade ställen som kan verka generande. Alltid något!

Vi badade, gungade, skrämde änder och sen gjorde vi en hals över huvudetsorti. Det är bäst så.

IMG_8180
När ska hon lära sig att ju mer man lutar muggen desto mindre hamnar i röret?? NÄR?

 

Vi åt i bilen, take away från McD. Det brukar innebära att barnen kastar sig över leksaken, sedan pommes fritesen och sedan drickan. Själva maten hinner de sällan till. Men idag fick man en bok….därför hann killarna faktiskt med att äta lite.

IMG_8188
Åhhhhh, guld!

 

Net on Net stod sedan på tur. Min telefån har krånglat lite och jag tycker att jag börjar bli lite för slarvig på den lilla skärmen..stavar fel osv. Så jag hade bestämt mig för att köpa största möjliga lur. Den maken suktar efter.

Väl där bad jag att få se underverket men se det kunde man inte. ÖH? Man ska köpa en sak för nästan 10000 kronor men en smygtitt, nope. Han kunde visa den min make har…i svart. den var ful. Ser ut som en Samsung sade jag med avsmak. Jag ska ha en stor i vitt och guld, banne mig!

OK, silver då!

Killen i butiken berättade att folk klagar på att den stora är för stor!?! Jaha? Meeeen jag vill ju ha den…

Total förvirring uppstår då i min hjärna, barnen stretar åt olika håll, de fäktas med ”lasersvärd” dvs såpbubblesvärd och jag kan ingenting om teknik…Jag tittar bedjande på maken..Snälla, vilken ska jag ta? Den stora säger han (för han tror att jag kommer ogilla den snart och be om att få byta till hans fula Samsungkopia, tough shit! Det tänker jag inte göra.

-Jag tar den mindre säger jag då. I guld!

-OK, säger killen och plockar fram en sådan. Jag fick hålla i kartongen till den större i silver och jag testade den mot örat…stor, på allvar! Nej den lilla blir bra. Då kommer maken in från högerflanken.

-Hur mycket minne?

-8

-Det går inte, ta 16.

Jag ?.

 

Tydligen försökte de sälja på mig total skit. Det går inte maken på, jag hade köpt den, den var ju i GULD!!!!

Vi handlade ett fodral till den också, och en förpackning med tvättservetter som jag egentligen tyckte var helt onödiga men som kanske ändå kan vara bra att ha i bilen (inte anade jag då hur rätt jag skulle få inom kort) och gick därifrån ca 7000kr fattigare. Alternativet att betala en hel massa mer pengar varje månad till Telenor kändes fel.

Tylla somnade i bilen. De övriga bråkade och jag smekte min nya ifån. Maken surade, han tyckte den var en pärla för svinet, tekniksvinet. Jag förstår mig ju inte ens PÅ den! Totalt onödigt. Han tyckte jag skulle köpa en dator istället och en Doro….

Vi stannade till på en byggmarknad för att maken skulle få se vilken ho jag bestämt åt oss (jag är demokratisk på det viset. Jag låter honom ändå få se vad han ska få leva med). Den som bryr sig mest får bestämma, gammalt djungelordspråk. Edgar surnade till för att han inte fick följa med maken med de  in och sparkade ut en burk Coca-Cola och en Frappé i bilen….jag blev helvild och städade så gott jag kunde överdyra tvättservetterna så att inte maken skulle bli helvild.

IMG_8178
Rekond,? Jag vet inte…lite för dyrt tror jag.

 

IMG_8121
Jag försöker införa regeln, det som man tar in i bilen har man ansvar för att ta ur den…Det går sådär. Nu har vi halva uppsättningen skor i hallen.

 

 

När vi kom hem sov ALLA BARNEN SAMTIDIGT! Då tog jag tag i sista biten av energibarsen…chokladiering och förpackning. Vi skissade på ett staket också och satt lite i solen.

När sedan alla vaknade hade vi vattenlek,  Tylla fick gå utan blöja. Det slutade med att hon bajsade i bilen och trampade runt ett tag. Och så var den dagen lagom fylld med äventyr och tvättservetterna slut.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen