Svängningar

FullSizeRender_1
Det kom ett stort paket med bud idag. Jag hade helt glömt bort att det skulle komma en skeppning väskor från Keecie till mig, eller mig, de ska vidare faktiskt. Men om någon är intresserad av väskor är det ju mig ni ska vända er till, jag ÄR ju faktiskt inte bara läkare, jag är ju generalagent också! (Och mamma)

 

 

Var ska man börja….

Igår kväll sade jag godnatt till maken och frågade:

-Väcker du mig imorgon? (Vanligen ligger allt ansvar på mig att få upp familjen, laga frukost till alla, klä på och sedan med yttersta försiktighet väcka maken)

-Öh, ja men ställ klockan du med! (Maken som VET att han inte kan åläggas ett orimligt ansvar för att familjen ska komma upp och helst av allt vill vara ifred och läsa DN under täcket samtidigt som han låtsas sova för då går det illa).

-OK. (Jag, helt uppgiven inför faktumet att jag ÄR den större människan här och att någon form av ”stress release” inte finns på världskartan).

Jag ställde klockan gick upp först, fixade de två flaskorna som behövdes för att på smidigaste sätt få igång morgonen. Jag packade ihop en väska med ombyte, solhatt och min mirakelsalva till Tylla (allt utefter listan som jag skrev i mörkret igår vid köksbordet för jag orkade inte tända. Jag måste säga att ju mörkare det är och ju tröttare  desto mer likt min pappa skriver jag. När jag är skärpt försöker jag härma mammas vackra handstil, men som sagt vid stor stress återgår jag till grundinställningen. Rakt stående klotter). Skolsystemet berövade mig chansen att få en vacker handstil, damn the Socialdemokratic government, damn it!

När jag och barnen susade iväg mot div skolor/förskolor verkade allt lätt, jag skulle få lämna allt ansvar några timmar så att jag kanske till och med hann tvätta håret, förbereda middag, handla ett hänglås till elskåpet, betala två månaders hyra, städa, ringa ett samtal och skriva en halvtimme…..

Barnen lämnades utan knot. På väg hem andades jag ut lite. Jag ringde maken och frågade om han eventuellt kunde hämta ett av barnen för att underlätta lite för mig, så att vi undviker bråk här hemma (killarna har svårt att vara på samma planet just nu, den är inte stor nog). Meeeen se det var inte så praktiskt.

-OK, jag tar det sade jag med entonig stämma. Puss å hej vi ses sedan.

Djup suck och fortsatt körning mot det lilla huset på fairway….Då ringer maken. Punktering (alltså hans fordon).

Jag erbjöd mig att åka och plocka upp honom men han kunde leda moppen till jobbet. Men jag skulle behöva hämta upp honom. OK, det kan jag klara efter att jag hämtat de tre barnen som nu garanterat kommer somna i bilen på den stunden och så kommer cirkus att utvecklas ikväll. Men OK! VAD ANNARS SKA MAN GÖRA???? VAAAAAAAAD?

När jag kom hem var dörren låst. Jag behövde verkligen gå på toa och jag började nästan gråta. Jag andades djupt, slog numret till maken och förberedde mig mentalt på att behöva åka till en annan kommun för att gå på toaletten men se han hade TÄNKT! (Eftersom han låste mig ute förra veckan i ett liknande trängande mål) så hade han lagt ut en nyckel. Glitter och guldregn över maken som kan konsten att bättra sig!!

FullSizeRender
Efter det trevliga samtalet med pedagogen skickade jag ut meddelanden till de personer som finns på förskolan som kontaktpersoner (if the shit hits the fan och jag är i Kuala Lumpur). Då fick jag morsan på tråden….Hon bad mig ge Inez en lyckospark. Hon oroar sig för mig. Och löser ALLA mina problem. Tur att hon finns.

 

IMG_8239
Istället för att försöka minnas saker fotar jag dem. Detta skickades till maken, fyi. Han frågade om jag ville gå, få lite vila från barnen….Stackarn. Han försökte visa sig från sin mest förstående sida och fick en oväntad dansk skalle. Av två skäl. 1) Han VET, eller borde veta efter åtta år ihop med mig, att jag INTE går på föräldramöten längre. För förklaring vg. se tidigare anteckning (här flörtar jag lite med all vårdpersonal för det är så vi formulerar oss när vi inte orkar skriva själva utan hänvisar till en flitigare person). 2) Och detta är det värsta…..DET ÄR JU VÅR BRÖLLOPSDAG!!!! FÖRIHELVETTE, VÅR B R Ö L L P S D A G!!!! Kom igen nu!!

Jag fick kort därefter (efter dusch, tvätt och lite mailpillande) ett samtal från förskolan. Blodet isade sig…det kan aldrig vara bra….Men jag fick höra av den glada rösten på andra sidan att eftersom allt gått så bra kunde jag komma efter vilan!!! Gud ske pris, det finns en chans att jag hinner med allt idag och att jag inte blir det nervvrak jag var igår när jag ansökte om att få gå en kurs i finsnickeri för att få till en annan verklighet och bara vara kreativ på annan ort….Då kom brorsan med ett barn och vips ner i stresskonen igen.

IMG_8229
Jag vill bli asrik. För jag tror detta är meningen med livet, sand mellan tårna. Inte i Bhn dock…Edgar lyckades kasta sand på hela badsällskapet igår och jag fick då en minnesbild av hur omsorgsfullt min mormor borstade av mig och min bror nere i Benidorm varje sommar inför att vi skulle in i morfars bil. Den som var helt fri från allt som inte ska finnas i en bil (utom emballage då som fyllde hela bagageluckan i händelse av att man skulle behöva frakta något ömtåligt si sådär 400 mil (sprit typ)).

 

Nu har så mycket tid förflutit att jag har andnöd igen. Måste sluta nu jag har MILJARDERS med saker att göra. HEJ DÅÅÅÅÅÅÅ!

 

IMG_8243
Min (snus)förnuftige LILLEbror (ja jag skriver så för att trycka på de viktigaste sakerna här och sen ursäktande inom parentes för att inte hota familjfriden. Sade åt mig att dokumentera vårt bygge. Han dissade också våra förhoppningar om att komma in till jul (som vanligt, messersmitt!). Han talade om att vi skulle dra gula rör för el över hela tomten för man kan aldrig så noga veta när man behöver belysa något underifrån…När blev han min morfar undrar jag? Men puss på dill lillebrorsan. Jag ska be dem dra gula rör överallt, kanske göra en rosett under huset för vem vet vad som kan komma at behövas om kriget kommer? Och jo jag dokumenterar. Jag skriver ju för fasiken en hel bok om eländet och har 3000 bilder på stenkross. Var så god, det kan bli jordens tyngsta läsning är jag rädd.

 

 

2 svar på “Svängningar

  1. Är din man verkligen rätt livspartner? Han tar inte sin del av ansvaret (fast han rimligen borde ha huvudansvaret eftersom du varit/är utbränd) och han skiter i dig när du ber om hjälp.

    1. Ja, han är rätt för mig. Alla har sina brister. Jag har också ett visst ansvar här, för att ta hand om mig själv. Som några vänner säger, man äger sin egen skit!;)
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen