När ändå kranen är på…

FullSizeRender
Jag fick ägg av Anders, han som gör markarbetet på tomten. Gröna, ser ni? Jag trodde det var Isbar, sådana höns som jag vill ha med si det var jag inte. maken sa: -Åh sånna, för att verka insatt. Jag log mot den gullige maken och sade: -Men älskling du har ju ingen aaaaning om detta. Och då erkände han. Men vi har en hönsbok och sanna mina ord, till våren ska vi skaffa höns. Jag vill ha blå och bruna ägg. det betyder vita och svarta hönor. Matchar huset perfa! Och så vaktar förståss. så jag kan försörja mig genom att sälja de små dyrgriparna till grannarna! Jag menar nu när jag gör mig själv arbetslös….

 

Jag hörde idag att författaren av sovboken slagit försäljningsrekord på Amazon. Fantastiskt! Jag har själv köpt den på rekommendation och sedan spridit ordet, aningen förhastat kanske. För den funkade en gång. Men som jag bloggat om tidigare, tekniker att få barn att sova är en potentiell guldgruva. Jag började fundera på en egen häromdagen. Jag menar, jag är ju inte bara mamma, jag är ju läkare också! Då kan man ju i stort sett allt! Utom att söva barn då…eller SÖVA barn skulle jag nog kunna lära mig på anestesiologen på några timmar…enligt den vedertagna läkarprincipen : See one, do one, teach one!
Men att få barn att somna utan medicinska trix, det är jag inte så bra på. Jag har misslyckats totalt med inte mindre än sex barn. Hmmm….jag kanske skulle kunna tjäna pengar på en”motbok” en som listar saker som INTE fungerar??? Åh, äntligen en riktigt bra bokidé!!!
För jag har testat en del saker. Fylla PET-flaska med kroppstempererat vatten och lägga i barnsängen (här ska man vara noga med att dra åt korken, ja, jag talar av egen erfarenhet), ha barnet i sängen och amma när helst barnet önskar, varma bad innan löggdags, trötta ut starx innan,läsning, sångstund,massage, köra bilen tills de somnat (funkar bra på årets mörka 3/4) och såklart helvetesmetoden; låta barnet skrika sig blått och strunta i det. I samtliga fall inget gott resultat.
Just nu när jag inspirerades att skriva detta försökte jag lägga Edgar. Han fick se favorit programmet 11 min på sin iPad, sen vyssjade jag honom i famnen. Jag läste favoritboken fyra gånger och sen brottades vi lite eftersom han var trött på att sova och ville gå. Jag gav upp. Satte mig med telefonen och började skriva detta. Då ville han byta säng.
-Visst, sade jag.
Han lade sig vid min sida och somnade genast av att vara helt ignorerad.
Jag tror detta är bästa tricket för barn av hans kaliber, likgiltig uppgivenhet. Det funkar ofta.
Skit i ungarna bara,vill de härja omkring i sängen? Låt dem. Det sparar du kraft av att låta bli att avvärja. Skriv meningslösa saker i din mobil och se jävligt upptagen ut så ska du se att de somnar snart.

IMG_8315
På väg till dagiset satte jag mig en stund för att intaga brinner dvs lunch och dinner. Jag är sällan avslappnad och efter en stund fann jag att jag planerade min trädgård…

 

IMG_8326
Vi har just nu TVÅ pumpar till en VA-anslutning….så kan det gå när rätt folk har semester…

 

IMG_8327
Detta är den rätta, urful! Här behövs mer produktdesign!

 

 

På läkarprogrammets del som kallas doktorskolan fick vi lära oss att effektivaste sättet att ha ett patientsamtal är att hålla käft. Då talar patienten om hur de mår,vad de tror sig lida av och vilken medicin de vill ha. Ofta har de helt rätt och doktorn slipper tänka alls! Bra va!?!

IMG_8335
Sä här vackra är mina ägg. Imorgon blir det min älsklingssallad. Den med feta, oregano, ljumna coctailtomater och ÄGG!!!
IMG_8322
I ett ryck av otålighet och behov av salva till Tyllas rumpa kollade jag upp en lokal biodlare. Vi kastade oss alla i bilen och fick en lektion i hur man tar om hand binas olika guld. Vi fick smaka slungad honung och kladdade ordentligt.

 

IMG_8323
Vax som ska kasseras, några bin fanns där också, de utan tur.

 

IMG_8336
Jungfrubivax som snart ska bli mirakelsalva ihop med ekologisk olivolja! Det ni! Kanske det är mitt kall i livet? Koka salvor åt små barnrumpor??? Jo, Anders ska få en bytta också, vi byter grejer med varann…..

Jag borde nog inte skrivit detta…nu kommer någon ANNAN sno idén om likgiltighetsekniken. Och några fler läkare kommer heller inte behövas.
Fasiken!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen