Oneliners

IMG_0155
Så här blev det till slut!

Jag gillar stringens. Saklighet. Knastertorrt. Sanningen. Det skulle man minsann inte kunna tro när man läser det jag skriver. Jag är spretig och rörig, det bara blir så för jag tycker också att allt hänger samman. Jag gör mitt allra bästa för att ha en röd tråd. Idag är jag rädd att just denna kommer att saknas (tråden alltså). Det beror delvis på Tylla, hon är med mig här hemma och bjuder på….motstånd.

En dag som denna är egentligen idealisk för mig. Jag slipper arbeta (!?) på grund av sjukt barn och får då tid för att arbeta(!?). Jag ligger ständigt efter med hushållsarbetet och känner mig emellanåt så fast i ekorrhjulet att jag funderar på meningen med livet.

Idag har jag hunnit med tvätt, disk, inhandling av barnstol till bilen och faktiskt lite vetenskap. Jag bubblar av inspiration och lust. Inte alls som en vanlig dag.

Ska jag ta det från början?

 

IMG_0134
Jag och sjuklingen.

 

IMG_0138
Lantliv och trädgård har alltid fina saker. Jag som inte gillar prydnader så värst tyckte ändå om de små betonggrisarna.

På väg mot en fika på Gateau lyssnade jag på P1 (som vanligt). Där behandlades bland annat hälsotrender och vetenskapen som saknas däri. Inget nytt under solen alltså, jag har ju skrivit om detta ett otal gånger här och på Stunder av Lycka. Men det verkar inte vara någon som läser. Eller rättare, de redan frälsta läser och då når man inte alla dårpippisar som finns därute iklädda foliehattar. Därför uppmanar jag nu er å det skarpaste att DELA mina inlägg här på era FB eller annat, mun mot mun metoden funkar också.

IMG_0139
1950-talet ringde och ville ha sin skyltning tillbaka…

Idag handlade det om vatten. Detta livsviktiga som faktiskt kan ha ihjäl oss i för stor mängd. Vi kan ju som bekant drunkna i det. Just det drabbar oftast medelålders män, inte nödvändigtvis fulla, men iallafall män som har hybris (alltså överskattar sin egen förmåga). Sen är det denna vettlösa trend att dricka vatten i ohemula mängder. Ett sidospår till detta är att träna i värmerum….dvs torka ut sig. Det är också jättedåligt. Det finns nämligen något som heter elektrolytbalans. Den är helt kort ett intrikat system av salter, vatten och spårämnen som kroppen själv reglerar. Den (kroppen) gör att vi blir saltsugna när vi behöver salt och törstiga när vi behöver VATTEN. Säkert är det så att vi blir hungriga när vi behöver mat och kissnödiga när blåsan är full. Svårare än så är det inte. Det man skulle kunna önska sig är att folk lyssnar på sin kropp.

Detta för mig till ett annat ämne jag funderat länge kring. Varför i hela världen finns inte ämnet egenvård/kroppskunskap/sunt förnuft på schemat i skolan. Tydligen saknar 40% av befolkningen (det är så många procentuellt som köper hälsokost, det kan hända att alla de som övervätskar sig hör till en egen kategori och då behöver kanske minst 50% informeras mer om detta) basala kunskaper i detta.

Jag gör så gott jag kan här men jag når i snitt bara 600 stycken av alla 10 miljoner i veckan och min genomslagskraft är således begränsad.

Är man läkare får man lära sig skitmycket bra om kroppen och naturen och ibland tänker jag att ALLA borde vara läkare. Faktiskt, fy 17 vad mycket mindre stressade alla vårdcentralsläkare skulle bli då. De kanske till och med skulle kunna njuta av sin semester!?!

Det var två spår.

Nu ett till. Jag ska inte säga var det kommer ifrån men jag hörde på radion att vänstersympatier är mer OK än högerdito. Vänstersympatisörer gör också i större utsträckning sin röst hörd. Det är rumsrent att vara vänster helt enkelt. Det är ganska intressant tycker jag. För själv är jag ju både ”kommunist” och realistkonservativhumanist. En mycket invecklad övertygelse som kommer ur att jag är pragmatisk, gillar vetenskap och empiri.

Jag tänker att man ju får ha vilka åsikter man vill men om man dessutom är aggressiv och ägnar sig åt personangrepp så kommer man i ganska hög grad stå oemotsagd.

I ett annat inlägg ska jag utveckla detta tror jag, nu måste jag rädda en superstor legohelikopter från att krascha………aiiiiiiii!

Tillbaka. Jag har fullt sjå här. Jo en lustighet idag var att jag blev överhörd när jag talade med Tylla. Hon ville åt ett håll, jag åt ett annat. Jag är lite vek när det kommer till barnen, de brukar få som de vill. Detta har gjort att jag underminerat mig själv kan man säga, i min iver att vara demokratisk. Så jag sade till dottern:

-Nej, Tylla, vi ska går åt andra hållet. Och försökte ta henne i handen för att leda henne rätt.

Hon stack ut tungan ur munnen ock pruttade åt mig som i Ferdinand på julafton ni vet, när de ska reta honom. Jag sade då till henne:

-Jag vet att du inte vill älskling, men jag bestämmer nu, om du inte lär dig det nu kommer du få det jättejobbigt när du är tonåring.

Damen på cykeln skrattade länge åt detta, hon sa at det var det roligaste hon hört. Jag var inte ett dugg ironisk, försökte inte ens vara rolig. Jag var bara helt ärlig och talade till Tylla som det kompetenta barn hon är. Jag kanske ändå ska skriva en Barnabok. den som finns verkar sådär…

Jag åkte på shoppingturné efter fikat, den gick överstyr. Delvis pga att proppen redan dragits ur vårt ekonomiska badkar. För när konkursen är ett faktum känns en sexhundring inte som en ”biggie”. Det började med att maken ringde helt kort för att meddela att de takstolar vi beställt nu kommer bli 40-50000 kronor dyrare. Han hade sagt OK på stående fot för vaffan, allt skiter sig åt höger och vänster nu. Kontrollen över cashen har vi inte haft senaste fyra månaderna.

Det började så fint med att vi bad arkitekten om högt i tak i hallen. Gick ej sa han, ventilationen skulle gå där. OK sa vi. Många månader senare sa ventilationskillen att utrymmet ej behövdes…vi blev väldigt glada. Bad arkitekten rita om.

Det sa han ej till fabriken och vips sitter vi nu med takstolar som ska modifieras. Ja, så är det ungefär. Vi har bett om saker, de kan inte utföras, sen kan de plötsligt det och vi får betala extra. Det känns som kvintessensen av att bygga hus. Ta i så det knakar and then some!

I Bromma blocks köpte jag en bilbarnstol. Den kostade nästan två tusen. Det sved mindre än 50, på väg nedför rulltrappan såg jag en skymt av en bunt ouppackade rosor. Jag tänkte, det ska jag belöna mig med, nu när jag ändå är ruinerad och bor i ett kaotiskt fult hus och förmodligen kommer få sälja mitt nybygge innan jag har flyttat in.

Jag kollade runt bland les fleurs. Jag faller alltid för samma färger. Brunt, lime, grått ochh silver. Det fanns lite brandgula dahlior som var vackra men så roliga ska vi inte vara.

Floristen svängde ihop en bukett och blev så nöjd att hon bad att få lägga upp den på Instagram. Såklart hon fick jag är sååååå ödmjuk och generös!

Butiken öppnade i onsdags och det verkar redan vara succé! Så har ni vägarna förbi, kolla upp Studio Flora!!

IMG_0153
Work in progress…

 

IMG_0151
Man kanske skulle bli florist? Fast jag tror man måste vara under 25 och ogift egentligen #sticklerfortherules

 

FullSizeRender
Fantastiska blad, begonior tror jag visst det var.
IMG_0141
Så fin butik, inrett med ägarinnans farmors möbler. Hon vill att det ska kännas som att komma hem till henne.

 

IMG_0147
Små krusantemum.

 

IMG_0142
Mycket bilder blev det idag.
IMG_0143
Väldigt fina små blommor tycker jag.

 

IMG_0145
Är ni i Brommatrakten och behöver blommor är det hit ni vill! Jag har tre favoriter nu. Det är ett ställe i Ängby, Blåregn i Alvik och så detta rykande färska!!!

 

IMG_0146
Fina små saxar!

Ett sista spår nu.

Jag verkar ha valt fel bana. Vår snickare (en mycket trevlig 30-årig kille som tidigare varit brottare) berättade att han sålde sin Porsche Panamera (jo jag känner till den sade jag, jag är ju bilentusiast som ni vet) förr lika mycket som han köpt den för 800 000 kronor. Han hade bestämt sig för några år sedan att det var dags att komma igång med livet…tjäna pengar liksom…som sina kompisar….

Jag sitter här med 500000 kronor i studieskulder, en lön som han bara garvade åt och har inga förhoppningar om att få AT denna gång heller egentligen. Jag frågade honom vad en elektriker tjänade…500 kronor i timmen tydligen….Ja, kanske man skulle bli hantverkare då. Hur svårt kan det vara? rött, blått, brunt och så akta dig för starkströmmen.

Jag återkommer med mera lösa funderingar när jag sytt ihop påsen. Njut av blomsterprakten nu!

Anna, elektriker in the make…

 

IMG_0148
Gerbera, detta var tidigare min absoluta favoritblomma.

 

FullSizeRender_1
Nästan som ruccola!

Jo det där med onliners, det är ju inte min grej. Jag gillar mest denna: Be yourself, unless you can be Batman, then always be Batman!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen