Idag ska jag skriva ett feministiskt inlägg om sex, gulliga små katter, lite om näthat och mobbing…

IMG_0278
Den här grå katten med märkligt gröna ögon stryker runt vårt bygge. Jag hoppas den gillar sällskap. Vi har ju en tiger, hon kommer hem med rivsår, skadade tassar och döda djur. Beware!

Vi får se hur mycket feminism, söta katter och sex det blir här idag. Det var ett PR-trick för att få fler läsare. Jag är desperat nämligen. Det hänger samman med mina låga förväntningar om AT.

Jag har ägnat en del tid åt att analysera vad som drar till sig folks uppmärksamhet och jag tror att rubriken här kan vara helt i tiden. Söta katter verkar vara det bästa folk vet, sex kommer väl kanske före och sen flirtar jag lite med nättrollen, de sniffar upp feminister (kanske sex också?) och sen motståndarsidan, de goda antirasisterna. Och se! Kanske jag nu har en representativ skara svenskar att skriva till idag!?!

Det blir lite blandat idag också för pga arbete/vab/liv/dålig sömn kommer inte ALLA mina tankar ut dagligen och i renodlad form. Det får bli hopkok just nu. Ärligt talat kanske det kommer se ut så fram till pensionen om läget här håller i sig. Eller så blir det inbördeskrig snart alternativt invasion av Ryssland och då får jag väl sitta ouppkopplad i en bunker någonstans för att undgå de obligatoriska 1000 rappen…

 

IMG_0318
Den här killen har feber. Idag lämnade jag honom ensam för första gången. Han stannade hemma när jag skjutsade de övriga till förskolan. Hela 30 minuter var han ensam. Han hade gjort allt rätt. Låst om sig, satt på tv:n (något som tog min flera dagar att lära mig) och kom snabbt och öppnade när jag knackade. Hans första kommentar var: -Jag vill vara ensam mer, du kan väl åka till London eller nåt? Jo, det gör jag gärna lilla älskling! Tack!

 

IMG_0316
Det kan hända att min kunskapsiver och längtan efter bevis för saker driver mina barn i en motsatt riktning. Flera gånger medan jag skrev detta fick jag komma och titta på olika formationer i O´Boyen (som han gjort helt själv). Det var drakar, ormar och taggiga hammare (!?). Kanske han kommer börja spå i kaffesump också???

 

IMG_0311
Samme lille pojk var igår väldigt kreativ. Hans bivaxljus hade farit illa och ådragit sig en stukning. Detta åtgärdades genom att han lindade en praktisk sak med klister på baksidan runt det. (Tejpen har tagit slut pga inledning av lillasyster).

Nå, vad hade jag på hjärtat. Jo, jag blev så inspirerad av ett program som Filt producerat för P1. Det handlade om (exakt nu minns jag inte, vänta jag ska ta en sipp te) Ordning och reda! DET handlade det om. Om att rensa i garderober och i hela hemmet faktiskt. Så skön tanke. Man ska alltså KASTA de där sakerna som man plockar upp, vrider på under det att man betraktar dem och tänker:  -Den här kan nog komma till nytta senare. Den saken ska du alltså 1) Sälja 2) Återvinna eller 3) Slänga.

Det bär mig verkligen emot att slänga saker som man kan ha användning av längre fram i tiden, det är en ärftlig sak tror jag. Men jag gillar att ha ordning på sakerna, uppenbart skräp ska man ju såklart slänga. Förvaringstrenden var en anomali också. man ska ju inte förvara saker….utan rensa. Har man däremot ett kärt plagg eller pryl som man bara inte KAN göra sig av med, då är det OK att förvara, självklart i en snygg box. Jo jag ser poängen och jag tänker att jag ska försöka genomdriva detta någon gång i mitten av januari när alla våra 250 flyttkartonger ska packas ur och installeras i nya huset. Jag har kämpat med just detta ett år nu. Först bad jag alla i familjen att rensa inför nedpackning. Det gick inte jättebra, de började för sent (jag sa till cirka ett halvår innan) och sedan har allt nu blivit liggande och det skaver i min själ att all skit snart ska besudla mitt nya vackra och mycket mindre hus. Jag ska vara stenhård, som Fantomen, mot de stenhård. Mina egna saker har jag ändå kontroll över, jag vet vad som faktiskt kommer att användas, jag är ju kreativ så ett visst mått av pärlr, band, garn , tyg och diverse pinnar MÅSTE jag HA! Så är det bara. Det kommer behöva inhandlas enorma mängder SNYGGA BOXAR!!!! Eller så gör jag dem själv av alla tapetrullar jag samlat genom åren. (en hel del pga fyra flyttar och renoveringar).

 

På väg hem från förskolan hörde jag på P1, det handlade om the Gaytenor. Först tänkte jag, men gud så tröttsamt, en till som ska försöka tala människor till rätta, dra på sig folks hat och bota dem med sin outsinliga kärlek. Men efter en stund lockades jag till skratt, han var ju så rolig, en humorist verkligen. Som trots verbala och fysiska angrepp verkar stå rakryggad och kärleksfull mitt i skitstormen. Jag fick en otroligt varm känsla i bröstet och jag ska sannerligen försöka följa den mannens framfart. Han fick frågan om vad han skulle göra om en mordhotande hatade dök upp i salongen…han sa att det vore ju drömmen, då kunde han försöka lära känna den personen och kanske påverka på riktigt. Underbart, jag hoppas verkligen massor med nättroll kommer på showen och får så mycket Wagner i sig att de slappnar av och sedan får en bamsekram av den långhårige gaytenoren. En syn för gudarna!

Önskar bara att han kunde få göra en krogshow i Saudi och liknande länder…eller de kanske inte är redo än. Men ansvara för FNs människorättssnack det ska de…Hm

IMG_0224
Jag brukar ju säga att jag är snabb. Men nu har jag suttit med detta skrivbordsunderlägg sedan slutet av juni under tangentbordet och igår beslöt jag mig för att det ska gå bort. Det gör liksom inget för mig. Underlägg för att SKRIVA PÅ PAPPER? Hallå, 1970-talet ringde och ville ha alla pennor och kautschuk tillbaka, här skrivs inget annat än signaturer. Jag saknade dock en musmatta….någon ergonomi kan inte ha varit på den arbetsplatsen de senaste 30 åren. Jag måste dessutom VEVA upp mitt skrivbord om jag vill stå, ben för BEN!!! WHAT!!

 

Och så en sista grej. Jag älskar att allt går i cykler, det är bara jobbigt när en dålig sådan tar fart. Klädindustrin verkar flytta hem. Hållbarhet och kontroll över slutprodukten är nu högt upp på listan. Inget gör mig gladare. Jag ser problemen, fattigare människor i Bangladesh, mindre kineser i arbete men kanske mer etisk och miljövänlig produktion. Dessutom behövs industrijobb i Europa, enkla jobb, det behövs ju återigen här.

 

IMG_0300
Jag hänger ut mig själv. Jag är inte perfekt. Men det är ju ett BRA drag! Att erkänna sina fel och brister och inte invagga andra i falska förväntningar. Jag erkänner härmed att jag, Anna Voltaire, ibland GLÖMMER att jag har tagit av mig trosorna, rullat ihop dem i syfte att skona alla från dem och sedan lägga dem i tvätten och tvätta, torka och sortera in dem själv. Detta missöde uppstod då en fyraåring med dålig blåskontroll bankade på toadörren (vi lever många på liten yta och har bara en mikroskopisk toa) och ville in NUUUU! Men visst, my bad (som man säger om man vill vara koool).

 

IMG_0289
Jag kontrade med detta. EFTER att jag plockat upp mina trosor…strumporna, ja de ligger kvar. 1-0 till frun! Eller slam dunk, om man ska vara lite kool…

 

Nu tar jag helg. Jag ska jobba på mig. Och familjen och mitt lilla projekt…hemligt än, men kanske snart…

IMG_0288
Jag bär i stort sett aldrig ”hemmakläder” jag gillar det bara inte. Men situationen vi lever i kräver att jag, för att inte tvätta ihjäl mig, måste byta om från anständiga kläder när jag kommer hem. Detta kanske kan bli en trend?

 

 

FullSizeRender
Jag avslutar med en uppmaning så här på fredagen. drick mindre alkohol! Jag hörde om en nyutkommen bok ”Som hon drack” häromdagen. den gick ut på att vi skulle dricka mer jämställt tror jag. Att avstigmatisera det kvinnliga supandet. Jag tänkte, de tjejers skulle jag vilja snacka lite mer med… Min absoluta uppfattning, trots uppvuxen i en liberal familj där det egna ansvaret står högt i kurs, är att alla ska dricka MINDRE. Och dessutom är kvinnor mindre, har inte lika mycket blod, mindre organ som ska rena blodet och är mer utsatta, delvis på grund av sin litenhet, för våld och övergrepp i ett berusat tillstånd. Med det vill jag inte verka fördömande alls. Visst ska vi FÅ dricka lika mycket, eller hur jäkla mycket vi själva vill utan att dömas hårdare än män. Fast jag tycker kvinnokampen kan föras på andra sätt och i andra sammanhang än att vi ska göra lika dåliga saker som män. Vi kan väl skriva mer om hedersrelaterade brott, slöjor, avskiljande av barn från sexualundervisning mm mm mm och att vi ska ha lika lön för samma arbete typ. Ser nu vad det står? Unna dig en alkoholfri stund! I motsats till det ständigt alkoholpåverkade då eller???? Fattar noll, drick vatten. Ur KRAN! För fan1 Det rimmade, det var bara därför jag skrev det.

 

Jo, om någon från alla AT-nämnder och ledningar läser för att kolla upp mig, minns detta:

VETENSKAPEN VISAR ATT EN PERSON SOM ÄR ÄRLIG OCH PUNKTLIG ÄR BÄTTRE ATT ANSTÄLLA ÄN EN SOM PÅ PAPPRET VERKAR VARA EN SÄLLSYNT FRAMÅTSTRÄVANDE OCH SOCIALT KOMPETENT PERSON. BAKOM DEN FASADEN KAN DÖLJA SIG EN LATMASK, SOM KOMMER SIST, GÅR FÖRST OCH ÄR BAKFULL PÅ MÅNDAG MORGON!!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen