Måndag igen

IMG_9046
Förra året hade jag ett hus….och en gran på 3m vid den här tiden på året. Nu har jag en blå hyacint och ett hyreskontrakt. Times are changing….

Skärmavbild 2015-12-13 kl. 22.59.40

Nej det är inte jag som skrivit detta. Jag letar ibland efter andra bloggar, sådana som kan engagera. Det är minsann inte det lättaste. Jag läser då och då några av de stora men jag finner dem allt för ofta för tillrättalagda. Jag förstår varför, de är rädda att röra upp, sticka ut och oroa. Kanske vill de inte dra till sig nättroll. Men för min del skulle det vara helt meningslöst att skriva på det sättet. Ja faktiskt totalt meningslöst. Så jag googlar då och då efter bra vardagsbloggar. Igår stötte jag på denna. Det är något kärt med denna sakliga redogörelse. Jag blir lite sorgsen av att en fönsterruta blåst av, tycker det är tråkigt att hon inte ska odla mer och önskar mig en stilla stund med en stickning och en god vän. Jag frågar inga frågor, jag läser inget mer. Jag är nöjd och lite road över att människor skriver ned vad de sysslat med under en blåsig måndag, som för att få ett vittne på sin existens.

För min del skriver jag av alla möjliga olika anledningar. Ibland i ren ilska/panik/galenskap? Ibland för att dela med mig av något omistligt (oftast en ljus idé jag själv fått eller ett bra recept?) som en lista över bra eller dåliga saker, politik eller städtips för män. Ja ni vet, det finns ju miljarders anledningar för mig att skriva. Men oftast har jag någon nerv (inbillar jag mig). Jag undrar vilken dag jag skulle sätta mig ned och skriva något som liknar det ovan….kanske på hemmet? Så länge jag har man och barn, eller eventuellt mina föräldrar, min farbror eller bror omkring mig (och vissa ministrar i olika media) sinar jag inte bloggmässigt.

Här kopierat från en toppbloggare. Jag skulle vilja fylla på med lite ord, några det i texten och skriva om lite. Även här en fullständig redogörelse för en dag, inte lika fängslande dock, sannolikt på grund av språket. Men otroligt nog är det detta som får flest läsare, många många fler!

 

Isgata

Lördag morgon vaknade jag tidigt.

Det spöregnade ute.

Och jag har ett plåttak utanför fönstret

så det smattrar högt och irriterande.

Satt i öronproppar till slut för oljudet

för att kunna somna om.

Lyckades iallafall och vaknade vid 09

då pojkarna var vakna.

Duschade och fixade mig.

Fixade frukost och väckte tjejerna.

Vi gick för att möta F vid busstationen

då han skulle komma från Mora 12:05

Var isgata på vägarna, snorhalt.

Vi fick försöka hålla oss på benen.

Var ju dessutom blött ute efter regnet

så hade liten lust att ramla omkull.

Theo gjorde en vurpa och blev blöt.

Mötte upp F och var in på Coop.

Gick hem och planerade för em.

Ringde och bokade bowlingbana kl 17

Gjorde lite lunch innan och åt.

F körde med pojkarna på en bana.

Och jag och flickorna på en.

Men mitt triggerfinger gjorde ont.

Haft jätteont efter allt bärande vid flytt

så jag gått lov att ta smärtstillande

för att kunna sova på nätterna.

Så det gick sådär bra att hålla klotet.

Kul var det iallafall och alla nöjda.

 

2 svar på “Måndag igen

  1. Blir lika road jag när jag läser dessa topp bloggar som oftast inte har nått innehåll av värde och jag undrar vad är det i dom som drar mer än något som skapar debatt eller sticker ut. Märker själv. Idag skrev jag om lucia på öppna förskolan och har plötsligt dubbelt med läsare än om jag skriver om vikten att synas i mörkret

    1. Jag läste ditt inlägg igår. Jag har samma erfarenhet, så fort jag skriver något riktigt brännande på min FB t.ex blir det noll kommentarer. När jag tidigare skrivit om hokus pokus (alternativmedicin, kosttillskott och rawfood mm) då får man foliehattarna på sig. Kanske man skulle posta mer söta katter för att få läsare? Eller såklart naket?
      Nej, jag är nöjd med min läsekrets. Harmoniska och kloka människor som står ut med att jag ballar ur fullständigt då och då…;)

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen