Farväl bloggen, hej Instagram

FullSizeRender-5
Kolla här…..på något sett ser allt likadant ut. Och så små bilderna blir på Insta..eller ska man sitta och glo på skärmen? Jag slutar följa konton som är så här snygga för helheten blir för trist. Hellre galenskaper som @pestdoktorn eller…jag vet inga fler som är galet roliga…vet ni några? Jag följer mest stickare, broderare, kompisar och mina barn. Mycket garn i min feed…

Äldsta dottern har varit på besök idag. Det är alltid roligt och utmanande. Hon arbetar med trendanalyser med fokus på ungdomars beteenden. Needless to say har hon större koll än jag. (Fast hon visste inte vem Tutankhamun var för några år sedan vilket fick mig att på allvar ifrågasätta svenska skolan. Hon har framåtkoll, jag har bakåtkoll).

Idag fick jag veta att jag är en dinosaurie…bloggandet dör ut. Jag visste faktiskt det (typ) för jag har sett på flera ställen att Instagram is da shit…tips om hur man gör osv osv som sedan kommenteras på olika ställen. Och ja, jag har Instagram och nej, jag följer INGA råd om hur man ska göra för att få massor med följare för det är liksom inte mitt MÅL.

Min kommentar till det hela var att min läsekrets nog ändå gillar formatet med TEXT och innehåll….och att ni inte är 16….även om en ungdom slank in härom dagen. Och dottern höll med, vi gamlingar(!?!) är ju ca 10 år efter när det gäller medieutveckling så jag kunde nog harva på några år till innan alla vandrat över till retuscherade bilder och yttepytte text….

Jag gillar Instagram ändå, det är snabbt, jag är också snabb. Men snygga bilder som alla ser i princip likadana ut är ju inte så roligt i längden. Jag fattar att mer än tre sådana bilder om dagen tröttar ut den genomsnittlige ”grammaren”. Hur detta medium kan ersätta bloggen är för mig ett mysterium. Hur skulle jag kunna uttrycka mig med endast bild och skitliten text på ett rimligt sätt?

Nej, jag gillar bloggen. Den ger en tidningskänsla, jag vill tillbaka till det. Prasslet. Jag är såååååå sugen på att börja prenumerera igen. Men då skulle jag vilja ha tidningar som självförstörs inom sju dagar. För pappersskräpet ger mig ingen ro och jag källsorterar nu så till den milda grad att jag nästan inte hinner med att arbeta (klar överdrift där). Så när gammelmedia börjar trycka på sådant papper är jag först i kön.

Nu ska jag ägna mig åt maken. Han är…lite trött….Skona mig! Ibland tror jag att han är Zelig, ni vet den där Woody Allenkaraktären som byter skepnad beroende på vem han är med. Säger jag att jag har ont i magen börjar makens att kurra osv. Nu när jag har en lunginflammation börjar han hosta….OK, han kan ju vara smittad men jag är tveksam.

Jag ska säga att jag har hälsporre nu så får vi se vad som händer. Ibland undrar man ju varför han valde att gifta sig med en läkare….

 

Hej då alla kaosdiggare!

 

 

2 svar på “Farväl bloggen, hej Instagram

  1. Jag har inte Instagram eller Facebook. Jag gillar inte flöden i medier, det stressar mig. Jag vill läsa text! Text med bilder är ok men inte tvärtom för min del. Fortsätt blogga! Vi må vara ”efter” men jag ser inget fel i att vara lite bakåtsträvare i bland så länge man inte förnekar framtiden…

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen