Porr och anständighet

God morgon alla läsare. Jag bara måste vräka ur mig detta. Det händer så mycket upprörande saker just nu tycker jag, eller är det så att jag pga sjukdom har tid att reta upp mig på allt?

Hur det än är med den saken ska jag lista de fyra mest uppretande sakerna denna vecka.

  1. Sexuella organiserade övergrepp på unga kvinnor/flickor, var de än må äga rum.
  2. En läkarstudent får fortsätta sin utbildning trots att han är dömd för barnporrbrott….!?!
  3. Kommunal driver tveksam verksamhet där kvinnor och män degraderas.
  4. Göran Greider gör skillnad på folk och folk…

Punkt ett är redan så vida diskuterat, även av mig tidigare i veckan och av Ann Heberlein med så den bollen släpper jag. Att en läkarstudent som är ytterst olämplig får en av de mest prestigefyllda utbildningarna betalad av oss skattebetalare är helt galet. Det är ingen rättighet att få bli läkare. Det är ta mig fan mer en gåva. Som ska förvaltas väl. En sådan utbildning är svindyr och jag vill inte att våra gemensamma pengar går till att utbilda någon som jag sedan inte vill se i arbete. Låt honom bli……jag vet inte. Något där man inte har kontakt med människor. Vad kan det vara???

3, Om man lever på sina medlemmars pengar har man ett ansvar att förvalta dem väl. Visst kan man investera i tveksamma inkomstbringande saker som sex, vapenindustri, kasino- och tobaksföretag….Om man vill ha riktigt mycket bad will. Jag för min del skulle gå ur ett sådant fackförbund. Jag är för övrigt inte med i något fack nu, jag tycker själva tanken med fackföreningar verkar så förlegad.

Kommunals ”boss” är nu oanträffbar för kommentarer men mailar alla medlemmar och vädjar till dem att stanna kvar så att de ”kan gadda ihop sig” mot arbetsgivarna. Tillsammans är de starka…jo jo, med en rutten stam bryts ett stort träd med mycket rötter ändå.

Sist Göran Greider, denna självutnämnde intellektuelle som är en av vår tids mest centrala tyckare. Även han har nu vänt i flyktingfrågan likt Åsa R även om de har patetiska tårar i ögonen. Han tycker att det är EXTRA viktigt att just Kommunal sköter sig för de har så utsatta medlemmar. Jag blir bindgalen av sådana uttalanden. Varför ska man idiotförklara folk hela tiden? Jag fattar att vi här talar om lågutbildade och lågavlönade människor som nu blir rånade på sina strejkkassor (jag antar att det är så man kan dra detta till sin spets). Men varför ska man alltid behandla folk olika? Det är så satans kladdigt att sitt och pösa i morgonsoffor och tycka synd om folk. Sluta med det är du snäll, jag kräks. För jag antar att han förespråkar allas lika värde, alla ska ha samma möjligheter och att han vänder sig ifrån elitskolor och allt annat som indikerar att det är skillnad på människor, detta oerhört avskyvärda sätt att se på världen. Jag tycker det vore lika illa om Lärarföbundets chefer höll på på detta sätt faktiskt, eller TCOs. Makt korrumperar.

Kommunals chefer ska bort, om deras medlemmar vill det. Och om de inte vill det så har de den ledning de är nöjda med. Om man ska vara konsekvent.

Jag noterar återigen att snusk och korruption (för det tycker jag det är när man beter sig så här med andras pengar) är vanligt i fackvärlden. Sex, porr och sprit säljer…egentligen är det kanske ett etiskt sätt att förvalta andras pengar på? Mesta möjliga vinst….

Kanske är jag mest förvånad över att Tony Irving uppträder naken på klubb….och lika förvånad att någon vill se….

 

 

 

Porr mm

2 svar på “Porr och anständighet

  1. Det är inte så länge sen vi hade en dömd mördare som fick gå läkar utbildningen. Samtidigt har jag underbara människor i närheten som inte vill nått heldre än att bli läkare men saknar 0,2 poäng från intag och därför inte kan uppfylla sin önskan

    1. God morgon Johanna! Grattis i efterskott. Mm jag vet. Men den killen blev faktiskt utkastad. Och det berodde på EN sak, nämligen att han FUSKAT sig in, hur det nu är möjligt!
      Jag vet att det går många kompetenta personer och bara längtar efter att utbilda sig till världens roligaste yrke. Och jag har varit en av dem. I säkert tio år sökte jag utan att komma in. Till slut började jag tandläkarlinjen istället och gick där två år. Jag hade inte tillräckliga gymnasiebetyg utan kom in på HP och arbetslivserfarenhet. Inför sista HP pluggade jag matte som en galning i två veckor och det var avgörande för att jag skulle höja mig 0,2p och då kom jag in med 1,9 i Stockholm. Om dina vänner är riktigt motiverade skulle jag råda dem att göra så. Plugga matte, läs tidningen och sök kanske i första hand Uppsala. Där ligger antagningen generellt lägre tror jag. Jag kom in där två gånger men var tvungen att tacka nej pga att resvägen blev för lång (tyckte min dåvarande man)….Man ska ALDRIG ge sig är mitt motto!!! Bara att gasa.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen