Fredagsmys

IMG_5737
Vi drack det vita i förra veckan. Mycket bra vin, precis i min smak. Och maken tyckte detsamma. Han har blivit lite snobbig under de senaste åtta åren….Idag testar vi det röda också. Jag går på etikett i kombination med pris och så ett öga på infot från Systemet.

 

Det var en stressig morgon och förmiddag. Det kan ni läsa om på min andra blogg, Eget hushålls Jag fick tillbringa många timmar i bilen och den där vilan jag var ute efter den hanns inte med. Jag pratade med min vän Y om det idag. Om livet liksom och att hinna med, livskvalitet. Vi konstaterade att lyx är att kunna stå och vika tvätt. Vika tvätt på tid som är till för att vika just tvätt. Inte på tid som skulle varit till att vara med barn, vara med maken, skida i spåret osv. Jag tänkte då på de personer som har det ännu värre än vi….ensamstående personer med ännu lägre lön som kämpar på i den grå vardagen.

Jag lyssnade på Stil i P1 i bilen. Jag kände hur hjärnan svällde upp, den sög åt sig näring. Men plötsligt blev det fel. Det började handla om tekniska saker som vi ska bära på oss….elektroniskt mode…kläder. Tröjor som skickade kramar över hela världen, två hopkopplade plagg som kunde interagera. I Tokyo kramar en människa sig själv, spelar in detta och strax därefter kramar en tröja åt sin bärare på Götgatan….Låter det härligt? Nä. Jag skulle bli skiträdd om mina kläder började tafsa. Tänk om ens parallelltröja bärs av en snuskhummer? Om man plötsligt får ett nyp i rumpan eller en hand om ett bröst? Tänk vad förvånad personer före i kön skulle bli av en örfil som kanske flänger ut!

Jag skrev ju om Barn och media nyligen i Barnläkaren, där ser jag faror med ny teknik. Tekniskt tyg kan jag kanske förstå i rymden, på en fabrik och andra ställen men ärligt talat vill jag inte ha interagerande, signalerande och strömförande kläder. Tydligen skulle denna typ av kläder kunna bidra till resurssnåleri också. Man behöver ju bara ett plagg för mönster, färg och form går att ändra….Hur kul är inte det? Samma kläder varje dag, happy happy!

Jag är ju dåligt insatt i detta men en liten oro smyger sig in….Ska man ladda kläderna över natten, vad händer om batteriet tar slut (Blir de genomskinliga då?) är de solcellsstyrda eller drivs de med en dynamo? Om det ingår el finns det kanske en risk att bli elektrifierad? Kanske av sitt eget svett? Jag förstår om ni tycker att jag är framstegsfientlig och okunnig, kanske rent av dum men när det gäller just kläder och tyg är jag EXTREMT konservativ. Jag gillar tyg och kropp i kombination. Jag vill att kroppen ska vara rundad och att kläderna ska framhäva (ibland dölja) på ett mjuk sätt. jag har svårt att tänka mig att tekniskt tyg får den följsamheten…men såklart, kan man skicka människor till månen kan man kanske lösa detta. Bara men inte blir grillad om man fastnar på en spik och gör en reva…

IMG_5722
-Älskling, kan du ta fram stenproverna åt mig? -Öh, visst. Jag ställer dem här, på det bästa stället i hela huset…mitt på golvet där vi går hela tiden. Där barnen vimsar runt och det är lättast att trilla…OK???
IMG_5716
Min lilla plutta, så duktig att tala nu, och pilla…Här med sitt eget unika namn som hon ju är ensam om i landet, kanske världen??? Tänk om man fått ett sådant namn och inte det vanligaste i hela världen…..inte konstigt att man måste skramla med sina grytor för att dra intresset till sig…;)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen