Migrän

IMG_7078
Soluppgång.

I exakt åtta dagar har jag arbetat heltid. Det var ett tag sedan jag gjorde det…kanske 21 år sedan till och med. Jag var mentalt förberedd på att det skulle vara tufft men inte fysiskt. Ryggen har värkt orimligt byta och idag kom huvudvärken.

Jag ska inte kasta in handduken så fort emellertid, jag ska bita i. Det värsta är nog att jag är borta från hemmet (familjen) 11 timmar. Om man betänker att jag då bara ser Tylla 2-3 timmar varje vardag känns det som om jag tagit en walk about. Helgerna är från och med nu fredade. Jag ska inte göra något annat än att vara med barnen, vare sig de vill eller inte.

Jag vet, det är ett val jag gör men inte helt och hållet, min utbildning är heltid och visst gäller svensk lag även här så vi får se hur detta utvecklar sig. Överst på listan är dock att få ordning på värken. Jag gör vad jag kan här innan klockan sex på morgonen. Marklyft sa PTn till mig och jag lyder. Ipren är min nya kompis också. Funkar bättre än paracetamol. Citodon är jag ju lite rädd för men i värsta värsta fall tar jag en sådan. Då kan jag iallafall sova en hel natt utan att vakna. (Det har hänt två gånger i mitt liv så ni vet!).

På min väg till arbetat passerar jag Solna centrum med bussen. Det verkar vara ett tråkigt ställe. Igår såg jag en kvinna stå och tömma sina fickor på skräp ned på marken. Inte gömd på något sätt utan helt öppet på hållplatsen. Jag firade henne och hängde ut på FB. Så går det aphjärna! Idag såg jag en man stå och lirka ut sin penis och urinera mot glaset på en busskur några hundra meter bort. Även honom fotade jag och lade upp på FB. Så kommer jag nog fortsätta. Jag blir galen på idioter just nu, jag vet mamma, jag ska inte låta orättvisor, galningar och elaka människor flytta in på huvudkontoret. Men om jag inte gör NÅGONTING spricker jag. Jag hatar att hålla käft, även om jag vet att det är smidigare. Jag hatar att vara SMIDIG också. Jag uppfattas då och då som arg. Det är fel. Jag är världens snällaste pacifistiska person ni kan tänka er. Jag reser mig på bussen för de som verkar ha det jobbigt, håller upp dörrar, plockar upp tappade handskar och annat åt folk och så vidare. Jag förväntar mig detsamma tillbaka. Eller nej, det gör jag inte, jag klarar mig själv, men OM jag skulle behöva hjälp önskar jag att någon skulle erbjuda sig. Jag har också mycket tålamod med patienter, sådana som andra gett upp på. Ja det har hänt att äldre kollegor bett mig ta över de som de inte orkar med längre. Det är ett klokt val att överlämna en patient man inte kan vara trevlig mot till en annan. Så ska man göra, i tid! Idag sa en mycket klok läkare till oss att man ska behandla andra (patienter i detta sammanhang) som man vill bli behandlad själv eller som man vill att ens anhöriga ska bli behandlade. det står ju i bibeln till och med. Antagligen står det där för att folk är idioter och Jesus såg detta. Om bibeln kommit med något riktigt bra är det detta. Behandla andra som du vill bli behandlad själv, svårare än så är det inte.

IMG_7080
En kort sekund övervägde jag att lägga upp bilden på snuskgubben men jag avstod, någon måtta på verklighetsfascismen får det ju vara. Här är istället en blådåre som tydligen bor helt nära mig. Läser du det här vill jag bara påminna att ibland går Fantomen klädd som en vanlig man (metafor här kring blå uniform, ordningsmakt osv….) och han kan ingripa när som helst och var som helst…You have been warned.

Nu får migränen ta över, jag korrläser inte, orkar ej. Hittar ni fel i texten, kommentera så tar jag det imorgon. Syftningsfel, tempus osv kan ni också kommentera, jag skickar vidare till Friday. Eller….hon kanske är på smekmånad? Hur som helst, ni får ta det för vad det är, dimmigt!

 

IMG_7086
Vildare än vi bor nu gör man nog inte tio minuter från ”storstan”. Ellebajset har fått sällskap av ett avgnagt ben…kanske man ska ta jägarexamen ändå. Jag kan sitta i köket och skjuta.

Kram

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen