Vintips sent en fredagskväll

Skärmavbild 2016-03-11 kl. 21.35.08
Amazin´´från USA är verkligen det, amazing!

Jag brukar ju inte direkt skriva vinrecensioner, jag tycker att det är övermage när det finns sådana som Jesper Odelius som gör det så bra. MEN idag blev jag eld och lågor över ett vin och måste faktiskt dela med mig av det. Det var maken som kom hem med flaskan. En present från jobbarkompisarna.  Det var inslaget lite fint i svart papper med guldtryck och så kom den liksom från Systemet! Så praktiskt. Vi dricker väldigt sparsamt med etyd här hemma så när vi gör det försöker vi njuta lite extra av det. Jag slet av pappret, jag skulle visa för maken hur enkelt det var. det var det emellertid ej och klistret som höll omslaget på lämnade fula spår. Fail på dem. Men det var INTE mitt fel utan en felkonstruktion helt klart. Etiketten var riktigt fin under iallafall och hade den stått så i butiken hade jag tagit den bara därför. Jag går nästan alltid på etikett (och i viss mån på rekommendation från systemetpersonal och just Jesper här ovan).

Doften var fin, ekig och pigg. Jag snurrade runt vinet lite för att få in lite luft och sedan tog jag en en sipp. ÅH! Så gott, kryddigt och en känsla av att vara väldigt vuxet, alltså smak för vuxna. Och jag gillar nästan aldrig rödtjut. Vanligen avstår jag från att läsa vad det doftar och smakar, jag vill lista ut själv. Min känsla var örter, kryddor, svarta vinbär och vanilj. Eken kändes mest på doften faktiskt. Inget tannin utan lättdrucket (tyvärr?).

Texten på flaska var så liten att jag fick ha förstoringsglas (45+….) och där stod inte alls så (ju rostad ek och vanilj men inte de övriga)….fast så smakade mitt glas iallafall. Än mer förvånad blev jag när jag läste systemets beskrivning.

Vi åt croque madame till och det var godaste maten den här veckan. Recept på detta kan ni googla fram : voltaires vardag + Peters supertoast.

IMG_7884
Så här elegant ser det ut när vi har fredagsmys….

Priset är 85 kronor och det tycker jag det är mycket väl värt, en Kalifornisk Zinfandel som smakknockar en vid första droppen. Köp den, njut med en vän eller tre så du inte bli snurrig i huvudet för det är ganska strakt, 13,5%.

Och så vet ni, levern dör, benmärgen mår pyton, hjärnan skrumpnar och alkohol är ett GIFT. Men ska man ändå leva farligt och bli lite berusad så tycker jag detta är ett mycket bra val!

 

Skål!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen