112 – Vad har inträffat?

 

 

IMG_9910
Här sitter jag och glor på Mellot i skumbelysningen.

Så ungefär har min dag (mitt liv) sett ut. Vi är nyinflyttade med flyttkartoner överallt, slipdamm, sopsäckar med kläder och varktyg och skräp överallt. Maken åkte för att plocka ihop det sista i hyrhuset.

-Mamma, Edgar slåss! (Frank som just snott Edgars spark).

-Näe, det var du! (Edgar som just slagit Frank).

-Men hörrni, kan ni inte försöka leka IHOP? (jag som har en målbild i stil med Bullerbyn ungefär).

Lugnt i tre sekunder, jag fortsätter vika sängkläder.

-Uäääääää! Dumma dej, dumma, Rank! (Tylla som blivit påkörd av Frank på Edgars cykel).

-Men Frank, du kan väl inte köra på lillasyster? Kan du inte sparka i korridoren? (Jag som inte bara har en målbild utan även försöker vara konstruktiv).

Jag lunkar tillbaka till sängkläderna, hinner vika ett örngott.

-Mamma, vad blir det till lunch? (ospecificerad tonåring för husfridens skull. De kan nämligen läsa…)

-Öh, jag hade tänkt varma mackor….?

-Mäh! Jag är ju vegetarian! Jag äter inte kött! Eller ägg, eller OST! (Nybliven vegetarian av ospecifierad sort som då och då äter kyckling om det kniper).

-Men åh, älskling, det hade jag glömt. När blev du det? (Jag som på riktigt hade glömt detta då det fluktuerar lite vilken sorts vegetarianism/veganism/livsåskådning som är flavour of the day).

-Men åhhh, mamma, du bryr dig verkligen INTE om mig, jag kunde lika gärna DÖÖÖÖÖÖÖÖ! (Totalt uppgiven ej namngiven tonåring med en dramatisk ådra).

-Men lilla älskling, jag glömde, det är lite mycket nu. (Samtidigt får jag en pilatesboll i huvudet kastat av en uttråkad 6-åring).

Jag låste in bollen, rättade till den i övrigt oklanderliga coiffuren, och fortsatte att…vad fan höll jag på med?

 

I jakten på AT fick jag ofta frågan: -Hur ska du orka med jourerna på akuten? Arbeta hela natten? Du som har så många barn, kommer du fixa detta?

Jag svarade ofta: Jag vilar mig på jobbet. Aldrig har detta varit mer sant. Nu i upptakten inför den förhatliga Mellon satt jag på MEDICIN fucking AKUTEN och VILADE mig inför den stundande schlagerattacken ihop med övertända kultingar och tonårsmaffian. Maken skulle jag också få hantera för han hatar mellot på ALLVAR

IMG_9896
Håret. HÅÅÅÅRET!!!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen