Positiva Anna – omtänksamheten flödar över!

IMG_2041
Konstaterar nöjt att frisyren blir BÄTRE av att sova i den! Jag är såååå nöjd med mitt beslut att ha kort hår och att tvätta det var fjortonde dag….Fördelen med att somna in innan alla och sedan vakna när alla sover är att man får hela bredbandet för sig själv och det plötstligt inte tar en kvart att ladda upp en bild till någon av bloggarna. Här är jag 01.30 i mammas badrum.

Å hallåååååå! Det är jag igen, världens lyckligaste människa. Jag ska bara skriva helt kort nu för jag är såååå utmattad efter en fantastisk dag i Frankrike. Vi har gäster här, de fiiiiinaste fiiiinaste älskligaste sötizarna i universum är med oss i huset. VI bara njuuuuter allihopa och chillar vid poolen. (Helt sant att vi har jättebra vänner med oss och att vi har det fantastiskt bra men fem barn under 10 år och fem dagar med sig när man tillbringar 75% av dygnets timmar vid en djup pool är inte helt avspänt alla gånger).

Jag hade ju planerat att komma igång med miiiindfullnessen också, och träningen och mitt ännu nyare ÄNNU hälsosammare liv också och det äääär så skönt när ens planer får luft under vingarna. (läs: Jag hade planerat att simma varje morgon innan alla vaknar men så fort jag rör en fena efter den inklämda sömnen med barn i grupp över mig då vaknar alla och alla träningsplaner skiter sig).

Maken har uppmuntrat och stöttat också så det är såååå himla najs med uppmuntran och hurrarop. (läs: han hånar mig när jag äter en näve av något onyttigt då och då i ren panik över att jag inte kan sitta ner fem sekunder utan att bli störd av ett barn som kissar på sig/är rädd för flygmyror eller har blivit slagen av ett av sina syskon. För övrigt har jag högst ofrivilligt gått ner sex kilo i vikt trots all onyttigt jag häver i mig och den mat jag faktiskt hinner äta sittandes. Förmodligen har jag cancer….i hela kroppen, det värker på motsvarande sätt iallafall).

Jag mediterade en lång stund idag och gjorde mina bålstabiliseringsövningar på en lugn stund (maken sov ihop med yngsta dottern av värmeslag/utmattning (?) och de övriga lekte inomhus i tio minuter). Jag mediterade över min ”plan de la vida” och gjorde plankan i flera omgångar och märkte redan förbättring från tidigare! (Min mentala bild var att jag satt på en karibisk ö (alltid Karibien) i skräddarställning och blickade mot horisonten där det turkosa havet mötte himlen. Jag slappnade av, andades lugnt. Jag föreställde mig barnen framför mig i vattnet, lekandes i harmoni…..men vad ser jag där??? En fena…va fan! EN HAAAAAAJ!!!!). Jag blev lite störd, säkert pga all snurr runtomkring men jag lyckades zooma ut och behålla lugnet och undvika hjärtklappning (läs hjärnblödning/hjärtinfarkt).

Jag lagade härlig spansk lunch till oss alla elva och började i god tid med att skala potatis och steka lök i olja. Värmen inspirerade till tortilla och gazpacho. Vi hade 32 grader i skuggan idag och över 27 grader i poolen, såååååå härligt alltså! (läs: Jag satt i skuggan mest hela dagen med stor hatt, drack vatten och iskallt rosévin om vartannat, hade fötterna i isbad och fläktade på med min spanska solfjäder för att inte helt förlora förståndet där jag satt och kollade in att barnen inte drunknade).

Barnen åt inte så mycket av den spanska maten, de fick grillkorv hahahahaha man bara måste älska att de har ett sådant sug efter välkända grejer (läs: Jag är allvarligt oroad över att de kommer få näringsbrist av att bara äta malda senor och brosk i plastfodral).

När solen sjönk kring 21.00 började det svalna av lite, jag hade lagat gnocchi med tomatsås till middagen men tyvärr underskattat barnens hunger. De små liven ville tydligen ha den kyckling som de vuxna skulle ha men sååååå roligt att de uppskattar min matlagning, jag avstod gärna min köttbit till dem (läs: Jag frågade maken om det var för lite mat och jag fick det korts svaret JA! och inte: Men älskling, det går bra, jag tycker inte det är bara ditt ansvar att vi inte handlat tillräckligt och att jag inte hade grillen igång när du bad om det och jag kan vara utan kyckling och istället steka upp något lite snabbt så att barnen kan få något annat mer barnanpasat. Förresten vad snygg du är i håret!).

IMG_2032
I den här hettan är det viktigt att ta igen sig. Särskilt viktigt för de små…..Själv passade jag på när det pga ovanstående blev lite lugnare, att träna mig både fysiskt och psykiskt. Såååå avslappnande (tänk att jag visualiserar en hajattack när jag mediterar! Det är det jag alltid sagt, jag ska inte vara för avslappnad, då kanske jag dör!)

 

Barnen var ganska trötta efter middagen, det blir så när man leker non stop hela dagen i 32 graders värme och full sol, maken nattade först äldste sonen, det gick på ett kick, han var sååå trött älsklingen. Sen nattades Tylla av en äldre syster och det gick finfint. Jag tog hand om det lite krångligare barnet och fick samtidigt en liten powernap så att jag kunde ladda batterierna inför trevligt samkväm fram på småtimmarna med vännerna….(dvs jag vaknade med ett ryck när jag höll på att rulla ur tältsängen, ryggen värkte så jag trodde jag skulle bli tokig och jag kunde knappt andas i min dyra  (läs reafyndade klänning från Marlene Birger).

När jag skulle gå upp för att ta av min finklänning och byta mot nattlinne finner jag att maken sover tungt, förmodligen där mitt nattlinne ligger och jag fick springa runt i huset i bara trosorna. Varför gjorde jag det kanske ni undrar? Jo för att lokalisera min telefon och dator bland annat. När jag gjorde det fann jag att ingen av de fyra ytterdörrarna var låsta. Det som vi kommit överens om att göra för att sova lugnt om natten. Inte så att vi är rädda för inbrott men för att försäkra oss om att inget barn förirrar sig ut och ramlar i poolen medan vi sover. Då märker jag också att poolbelysningen är på varför jag i mörkret får tassa ut för att släcka i poolhuset.

När jag hittade telefonen ser jag ett meddelande från en dotter. Hon skrev att jag kunde sova med henne i skönaste sängen så att jag får vila samt inte vaknar med knäckt rygg! Älsk på den va? Jag släckte allt, låste och gick upp för att skriva/sova. Då fick jag höra att det kanske gick lite fort när alla sa godnatt för att ett gäng med vildsvin bökade runt kring huset….!

Men det tyckte inte maken var en bra sak att säga när jag väckte honom lite försiktigt för att leta efter mitt nattlinne (läs: när jag ryckte av honom täcket för att leta efter nattlinnet och passade på att upplysa om att inget var låst eller släckt och att jag hade uppskattat att bli väckt så jag inte knäcker ryggen i tältsängen nu när han ju tycker att jag ska börja ta hand om min rygg typ…).

Jag svär, jag har det hääärligaste häääärligaste semesterhänget här, jag kommer komma hem som en ny människa, jag ska kanske rent av relauncha mig sälv som Supermom extra allt 4.0 som inte ont någonstans och bara ääääälskar att semestra på vischan!?! (läs: Får jag inte en charter nästa semester ställer jag in julen och allt sex fram till pension).

FullSizeRender
Min familj hånade mig vid middagen för att jag tog tillfället i akt på en förvånansvärt lugn stund och samlade ihop mina intryck efter att ha bläddrat igenom tre kvarlämnade magasin från tidigare gäster. Jag för min del kände mig stolt över att jag fortfarande i all den här röran kan kanalisera min inspiration och spotta ut inte ett utan TVÅ moodboards på under tio minuter! Varför headhuntar inte nåt av de stora glammiga magasinen inte mig? Jag förstååååår inte det! Jag är trendkänslig, snabb som fan, är social, har en osvikligt god smak i kombination med en ödmjuk personlighet, det har jag fan bevis för! Jag skulle ju kunna fylla en helt tidning själv när jag tänker efter.

 

Hej dåååå alla härliga nu ska jag sova min skönhetssömn (hängandes upp och ned med klorna i min batgrotta).

Au revoiiiiiir!;)))))

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen