Separatistisk kvinnogrupp – vad betyder det? Womens liberation front of Estocolmo….

 

img_4010
Om man ser ut exakt så här och tycker precis som jag , då får man vara med. Man kan avvika lite i utseende men får inte vara snyggare. Då måste man ha grön huva. Eller, vi ska alla ha grön huva, och blå papperskläder, för att riktigt svettas ur oss bra idéer vi ska framföra till varandra, i vår slutna segregerade grupp där ondingarna inte ska få höra vad vi talar om….Ska bli så skönt! Man får dricka vin när man samtalar, men bara vitt vin som passar ihop med rääääkor.

Hej på er! Jag har tänkt starta en stödgrupp för kvinnor. För kvinnor som talar svenska och har samma nyans på huden som jag. Jag tycker det är dags nu för vi måste snacka oss samman, för så här kan vi inte ha det längre. Allvarligt alltså! Vi blir behandlade som sämre människor och får lägre lön och sämre sjukvård. Men just ja, ni som inte kvalar in nu måste sluta läsa här för detta är en exkluderande grupp, vissa kallar det separatism, jag vet inte riktigt vad separatism betyder så jag omformulerar lite. Men ni ska få inkluderingskriterierna nu:

Kvinna, sex barn, läkare, från Stockholm (jag skrev på spanska i titeln för det passade bättre ihop med engelskan(!?!), du ska känna dig utnyttjad av alla utanför vår egen grupp och diskriminerad. Vidare måste du ha ont i ryggen, ha haft foglossning och börjat få grå hår (detta är särdeles viktigt då grånande kvinnor får ÄNNU sämre status än andra) och är du dessutom 1,70 lång och väger 67,5-67,8 kg kan du få vara min vice VD. Har du ett BMI över 24,5 kan du starta en egen grupp för den sortens kvinnor, fast…..då måste man bestämma sig för vilken längd….ja ni förstår, man måste ringa in exakt SIN grupp så man inte får med folk som inte är lika en själv. Heterogent är lösningen.

Varför ska vi då starta en motståndsgrupp? Jo för ingen utom vi förstår varandra. Och om vi blandar in andra som inte förstår då får vi inget stöd. För vi behöver det, stöd alltså, så att vi kan fortsätta kämpa i vår lilla grupp för vår egen framtid, slåss för våra rättigheter…i den slutna gruppen som inte släpper in förtryckarna. Där kan vi känna oss trygga. Och så kan vi odla vår särart, ta ut svängarna och prata knasig latin med varandra och svänga oss med saker som bara vi vet och förstår, inte dela med oss eller ta in andras åsikter. För de gillar ju inte oss, de vill trycka ned oss för de tycker att vi är otäcka med vårt grånande hår och lösa hull.

Jag tycker att det kanske är dags för en egen ö….vi kan ta Gotland! Låt alla oss få bo ifred på Gotland och vara likadana, ingen inblandning av män som ska trycka ned oss, eller barn som gapar och skriker, jobbiga morsor (som inte får vara med för det är ju ÄLDRE än vi är och kan alltså inte förstååååå oss moderna förtryckta kvinnor som är så hotade från alla håll). Låter inte det genialt? Tänk vilket genomslag det skulle få att alla kvinnor födda 14/9-70 som ser ut som jag och hade samma bakgrund som jag slog oss ihop och kämpade för vårt likaberättigande, i en sluten grupp, som inte samtalade med andra…och vilka planer vi kunde smida! Vi kunde t.ex sticka vantar! Världens bästa vantar som bara VI får bära, för ingen annan ska få ta vårt stora intresse för folklorevantar stickade av hammakardad ekologisk rödlöksfärgat garn. Det är kulturell appropriering! Låt oss bevara vår särart utan inblandning av andra…och hör sen!

Eller…….Ska vi prata med varandra, stötas och blötas mot varandra och försöka vara demokratiska, ickeexkluderande och för i helvette vara upplysta???? VA? VA? VA?

Jag VET att det finns diskriminering. Vi gör skillnad på folk och folk, det är inte bra, det måste vi arbeta på men är DETTA vägen framåt? Det är så fantastiskt korkat att jag blir helt matt. Ett politiskt ungdomsparti som tänker så här…..och har den här andan i sitt parti att vissa måste särskilja sig från de övriga i SAMMA parti för att snacka ihop sig!?!

Lägg ned SSU, NU! Det rimmade JU, och igen…galet bra med ord alltså!

Jag såg hela programmet idag med Hanif Bali, han är så bra på att omvandla saker. Vips så är SSU (den separatistiska delen) likställt med KKK liksom. Han är som en naturkraft. Och såklart får han skit för att han är någon slags femtekolonnare precis som Alice T för att de inte är tvättäkta svenskar i vissas ögon. Men han resonerar ju inte i egenskap av en etnicitet, han är demokratisk, klok, och rationell. Han ser vartåt det barkar när vissa ges fritt spelrum men inte andra.

I vårt land kan man angripa ”vita” (gud vågar man kalla sig det? Blir alla med albinism kränkta då?) (Oj, fick man skriva så…? Är jag inte PK nu…oj oj vad ska alla tro, att jag ser ner på folk med varierad pigmentering? Detta kan ju helt gå i spinn…) helst män, kvinnor kommer ju undan där i viss utsträckning för vi har ju det lite sämre ekonomiskt men annars verkar det vara ungefär så här. ”Man” har en hierarki och ju längre ned på den desto mer tillåts men i ”toppen” där är det en snäv tillvaro där man inte får säga fel och måste börja vara könsneutral. Eller egentligen helt konturlös.

img_4012
Tur att jag har naturen här, så jag kan slappna av. Man får bara vara med om man har ett sånt här hus…och ser solen gå ned varje kväll. Gud så bra det ska bli! Suddigt, nej då det är allt vitt vin du druckit. kameran/telefonen funkar sååååå bra, den är tejpad nu, håller säkert flera dagar till. Har ännu ej lyckats boka en tid för samtal med Apple….
img_4013
Pust och stön, det är jobbigt att skriva, man kan bli missförstådd, man kan stava fel, man kan reta upp någon och vet ni vad? Det tycker jag är BRA, för då luftar vi oss mentalt och slipper sitta och hata och känna oss missförstådda i vår egen lilla klick. Ljus in på esplanaden tack! (Och alla fattade att det var Strindberg va? Jo såklart, för we all think alike!) Jag ser ju riktigt vän ut…tänk att det bor en sån argbigga i mig, en sån som blir gaaaaalen av galenskap och som fuskat med nyheterna. Men jag lyssnar bara i bilen, jag lovar.

Jag tycker män får ta för mycket skit faktiskt. Jag tänker på mina pojkar, vad ska de behöva genomlida? Blonda, blå- och grönögda, jordens avskum liksom, förtryckarna…skuld, skuld, skuld….suck. Jag uppfostrar dem så gott det går till tänkande, jämställda individer (hur gör man det???) jag försöker inte forma dem men heller inte omforma dem, de påverkas av skolan, TV, allt…..jag är glad om de blir lyckliga bara och jämställda, demokratiska….och får gråta utan att verka svaga. Och DÄR fick jag väl alla feminister på mig också…tycka synd om män, så OMODERNT! Och FULT!

4 svar på “Separatistisk kvinnogrupp – vad betyder det? Womens liberation front of Estocolmo….

  1. Du är för rolig Anna; ekologiskt rödlöksfärgat garn – bara en sån sak. Fantastiskt att du tar upp galenskaperna, det är bättre att skratta över dem än att gråta.

    1. Å tack A! Jag blev lite kallsvettig när jag skrev…man vet ju aldrig vilken ond tå man kan trampa på….;)

      Anna

  2. Du fyller alltså år idag!? Då hoppas jag att du blir ordentligt uppvaktad av din familj :)!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen