Tick tack tick tack

img_4369
Fylld av förväntan ändå….

Tiden går. Jag funderar och funderar. Jag sitter i sängen och har dåligt samvete, jag borde göra något, städa, laga mat, tvätta eller så…men helt ärligt orkar jag inte. Att arbeta kväll och då ”passa på” att göra saker hela dagen medan man har barnen på förskolan ger ingen återhämtning.

img_4373
Jag parkerade för 320 kronor….Och så ser man detta. Vad vill ägaren förmedla tänker jag…

Jag är nedslagen av alltihopa. Inga pengar just nu, massor med räkningar, totalt noll personer som vill sätta upp vår öppna spis, elektrikern är inte klar med sitt, advokaten kommer inte framåt utan att nya pengar ska till, den jag tjafsar med förhalar osv osv osv, säkert en strategi för att jag ska ge upp kampen om min rätt….

MEN, jag hade en trevlig lunch på stan med min dotter igår, den äldsta. Hon som utmanar mitt sinne på i princip alla plan men som när jag är helt ärlig med mig själv påminner om….MIG (som 19-åring). Jag var kanske till och med ÄNNU värre för mina föräldrar, jag ver enveten som bara den redan som 15-åring…men det är en annan historia. Den kanske min mor skulle kunna beskriva på ett fyndigt sätt. Hon är rätt kul min mamma. Elak är hon också, fast inte mot mig, mot mig är hon bara sträng och generös. Det behöver jag. Ramar.

Men hur som helst. Jag blev både upplyft och nedslagen igår jag väljer att berätta om det POSITIVA från gårdagen. För sån är jag (ljug). Vi åt lunch på ABF-huset. Otroligt god och mycket prisvärd mat. Slår alla matställen på Danderyds sjukhus med härstlängder, eller mer ljusår faktiskt. Jag har i och med detta beslutat att inte äta något som härrör från det stället. Jag har helt enkelt inte gommen för det eller plånboken. Dålig dyr mat ska man INTE äta, bättre med en macka i handväskan.

Jag åt rostade jordärtskockor med svamp och syrlig lök. ASGOTT! för under 90 kr tror jag, kanske 98, jag avrundar alltid nedåt. Sen en nöttopp som helt ärligt var lika god som bakverken ute på Vidarkliniken. Ljuvligt.

En sur tant kom och trängde sig i kassakön. Hennes lilla fralla hade bara EN skiva ost, och vad VAR DET FÖR SMÖÖÖÖR på? Fjuttigt tyckte hon. Mannen i kassan upplyste om att brödet bakades på Lux (fins som satan) och att han aldrig någonsin fått klagomål sedan  när de öppnade i november….för hon ville veta om inte alla klagade på detta…. Jag tänkte att det var en befriande liten fralla, inte sådana oversizemackor med tjockt med margarin som man får på de flesta ställena….

img_4374
Hortensior i mängder. Stora som fotbollar.
img_4379
Och rosa….
img_4378
När jag får en ekonomi i balans ska jag köpa snittblommor varje vecka. PUNKT!
img_4375
Jag gillade krukan!
img_4376
Men vad är detta för vacker skapelse? Hade jag gift mig igen skulle jag haft uteslutande dessa i buketten!
img_4413
Strama bollar, me like. Och sen lime med rosa kant och klassiska rosor…jag skulle nog blivit florist.
img_4377
Ah! Ser ut som rosa hundkex.
img_4380
Den lilla rosa rosen ville jag köpa till dotterns kontor men hon stressade på….
img_4386
Äldsta dottern…..älskade sötaste finaste bästaste, ja ni fattar, jag älskar mitt barn. Älskar alla mina barn…såklart.
img_4383
Och så jag då…Det är inte som när Blondinbella bloggar riktigt, jag har ju ingen fotograf som skuggar mig direkt, men det vore väl för väl. Ingen skulle ändå kunna följa min dag på arbetet där jag rektoskoperar och håller på….;)
img_4385
Så otoligt god! Ni måste testa, Fanny, du får köpa med dig några hem nästa gång! Äh, hon läser aldrig här. Ingen i familjen läser något jag skriver. Eller jo, min mamma läser…men inte mina manus….GÖR DET!
img_4387
Receptet på den här skulle jag gärna vilja ha…godaste nöttoppen jag smakat, snygg var den också.
img_4384
Jag läste som vanligt lite hastigt…Mandelpitt? Mandelsplutt? Nej mandelsplitt ska det vara, så ja!

 

Nåväl, jag besökte även Makalösa blommor, jag hade lite brått, dottern var stressad och jag hade en tid att passa. Jag fick aldrig chans att handla något till ungen men det var väl lika bra för pengar är ingen stapelvara här (vad jag tjatar om min dåliga ekonomi hela tiden…fattar ni hur prassad jag är??? Och maken som liksom skäms för detta. Jag skäms inte det minsta, jag tycker det vore skönt att höra andra berätta hur de stretar och vänder på slantarna….). Jag köpte iallafall fina regnkläder till barnen för de verkade plötsliga vara försvunna….hur det går till vete katten men inga stövlar hade Edgar i ösregnet iallafall. Nu har han sprillans nya från Lindex. Lindex hade massor med fina regn- och ytterkläder för barn. Där skulle jag gärna handlat hela outfits. Nu blev det en regnkappa/jacka och ett par byxor till frank, stövlar till E, en sydväst (från Åhlens faktiskt) och ett par galonvantar till Tyllis.

img_4403
En sådan fin entré, gammal inramning och nyare dörr, men de funkar ihop ändå.

Jag ramlade också över en sänggavelbutik men det skriver jag inte om här, ni får kolla Eget hushållebloggen för den rapporten!

Avslutade gjorde jag på kirurgakuten och vet ni vad? jag gick i tid! Utmattad men i tid, det är inte illa.

img_4405
Jag shoppade inget igår. Jo, det gjorde jag. Jag gick in på Myrorna och såg ett fat (schhhhhh säg inget till maken, jag får inte handla fat. men det matchar en serveringsskål jag fått av mamma, jag ska visa er senare. Ska bara gömma den ett tag så han inte kommer på mig. Det kostade bara 25kr men jag FÅR liksom inte handla nu. Fst snusa för 45kr/dag går bra…) och så såg jag detta. Ett ärggrönt plastarmband som min bästis ska få, det stod hennes namn på! (och om några andra bästisar tror att det är till er så kan jag meddela att jag har flera bästisar, man kan inte bara ha en. Men jag gillar er alla!). Hon behöver piggas upp lite.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen