Insnöad

img_5560
Jag älskar kåldolmar och har slutat följa recept. Dessa gjorde jag medan jag lyssnade på Radio Botkyrka, mycket trevligt!

 

Jag sitter i en kall bil.  För naturens skull stänger jag av motorn. Jag är bedrövad över valet, jag hoppas att Trump är bättre än jag förväntar mig…jag har noll tilltro till mänskligheten tyvärr, det gör mig numera till en misantrop som ständigt får vatten på min kvarn.

Mer än tre timmar i bilkö. Jag förvånas över att folk inte är rustade för snön, att vägföreningen inte plogat, att snöröjning inte är optimal och de två första timmarna var jag stressad över att bli försenad. Nu djupnades jag, detta är force majeur, jag kan ej påverka och nu fokus på att bli av med huvudvärken. Jag undrar om jag kommer kunna köra bilen upp till huset ikväll och önskar att jag ätit frukost innan jag åkte. Kissnödig är jag också….snart framme…

Skolorna stängde, bussarna går ej vi är i ett katastrofläge här i huvudstaden. Men det passar bra ihop med att en man som Trump intar positionen som mannen med koderna.

Jag kom hem till slut, gjorde kåldolmar av Savoykål, de blev fantastiska, jag värmde glögg, bytte en propp, tvingade en tonåring att skotta uppfarten och vill nu gå i dvala…i fyra år.

Men det finns ljuspunkter. Huset artar sig, jag har nått framsteg på det professionella planet och jag har en fantastisk familj. Jag får lust att skriva en feelgood bok….

Kram

A

img_5553
En uppgiven kvinna, vinterdärck?
img_5555
Totalstopp!
img_5556
Här en buss som gett upp…
img_5528
Lycklig snart 3-åring som ääääslar snön!
img_5559
Vår kommun har sålt ut väghållningen. Vi har köpt av en person som lovade en väg vid årsskiftet…alltså det som var…jag är rädd att vi kommer behöva skotta en del fram till våren. Jag är på allvar väldigt trött på IDIOTER och lurendrejare men jag räds inte att ta hjälp utifrån…
img_5530
Slirigt med sommarsulor…på allvar borde bärarna ta reg.nr och koppla upp sig till polisen för att bötfälla alla som är trögtänkta och farliga!
img_5532
Skotta taket? Varför då??? Fast i 0,7km/h spelar det ju mindre roll…
img_5534
Jag fattar på allvar inte hur en lastbil som måste väga en massa tusen kilo inte kan komma framåt bara av sin tyngd????
img_5541
Sista bilden på snökaoset…i den här korsningen stod jag 1,5h och frös nästan ihjäl….

 

3 svar på “Insnöad

 1. Anna
  Först till en eloge, för dina härliga bilder, som hör samman med allas upplevelse av INSNÖAD 8-9 november 2016.

  Sedan till vår gemensamma passion för kåldolmar.

  Jag är uppfostrad av min farmor och farfar hemma i Hansons Handelsträdgård i Hudiksvall.

  Farfar levde tills jag var 13 år.

  Han gillade att laga mat och när han gjorde kåldolmare så blev det ett 20-tal i ungsformen.

  Det räckte till många middagar för oss tre.

  Kåldolmar förknippar jag alltid med Farfar Edward

  Lennart

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen