Vardagshjälte

img_6135
Å här sitter jag och stirrar på världens förmodligen dyraste öppna spis (det finns säkert nån i guld i Trump Tower men för oss dödliga som inte har Dictator chic hemma är väl detta det värsta man kan komma med?). Jag hörde att Stephen Hawking räknat ut att vi har tusen år kvar (…vad kan det vara 15 generationer?) att leva sen ska vi alla smältas ihop med resten av universum. Sååå otäckt att jag inte läste allt. Det är det yttersta beviset på att man ska leva och njuta idag. Jag vill verkligen inte smälta ihop med världsalltet,jag vill inte ens smältas ihop med min fina spis som jag tvingat maken att köpa (helt i onödan alltså). Jag tycker det mesta omkring mig är skit. krig, galningar, elakingar och så en massa annat jag ogillar det vill jag inte bli en del av. Ogräset väller över mig och jag känner ingen som helst lust att vattna idag.

Dela med sig eller inte….det är frågan. Ord, ord, ord…..jag är full av ord, fraser, meningar och scenarion som vill ut. Min mor vill att jag hejdar mig….sorry morsan, jag är sååååå enkelspårig och envis.

När jag tänker närmare på saken har det nog alltid varit så. Jag översätter mitt liv till text. Gör små dramer. Idag hade jag kunnat matcha Bergman, eller faktiskt bräda honom. Jag skrev ju om Woody Allen nyss…om min kärlek till hans filmer och hans sätt att överpsykologisera, vara narcissistisk och neurotisk. Jag önskar nog att jag kunde vara en sådan person men frågan är om någon skulle tycka att en kvinnlig motsvarighet vore lika underhållande. Jag tänker på filmen ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” skulle den göras lika roligt av en kvinna…..kanske man får testa någon gång.

img_6122
Jag vände mig om och på nolltid var alla memorykorten på golvet….men hon klädde på sig 2/3 av kläderna själv idag. Alltid något!

Jag skulle egentligen arbeta idag och inte blogga men febern har slagit sina klor i vår familj och siste man ut är Frank. Han valde att väcka mig tidigt med frågor om Minecraft som jag ej kunde besvara osv. Kort därefter vaknade en annan unge som kissat ned hela sängen, vägrade tvätta sig och surade under köksbordet en lååååång stund. Barn nummer tre (av de små) skötte sig exemplariskt(!?!).

img_6126
Man kan faktiskt undra hur det är ställt med kommunen där jag bor när man tycker att det är OK för en storföretagare i fastighetssvängen att göra så här mot en privatperson….jag ska ta det vidare. Jag tänker att David ändå måste försöka stå upp emot Goliat, även om han är dum och otäck.
img_6127
Tänk er detta, ni vill bygga ett hus, ni vill ha lite mer utrymme och gräver er in hos grannen….brukar det bli bra eller???

Jag började med frukosten, kände mig ändå kärleksfull och kokade extra mycket kaffe så att maken och även 19-åringen skulle få med på sin väg till jobbet. Jag tog ett fast tag om mjölken och märkte att den var….slut. Just ja, maken gjorde pannkakor igår när han vabbade. Jag letade lite i kylen, hittade ingen mer mjölk. Påpekade lagom (i min smak) surt att det var dåligt underhållet i kylskåpet på en vab-dag. Maken tyckte att jag ju nyss handlat och att det borde finnas….Jag släppte den bollen.

Efter att ha lämnat av två barn på resp skola åkte jag till källsorteringen, det tar väldigt mycket tid från mitt liv, och sedan till affären. Jag handlade det som skulle behövas idag samt lite extra för att slippa stå med skägget i brevlådan imorgon, men inte för hela veckan för jag orkade liksom inte tänka så långt. Dessutom hade jag en liten 7-åring hemma så jag kunde inte vara borta för länge.

Jag såg ÄGG och kom på att de nog tog slut igår, bäst att köpa. Kånkelikånkelikånk på två tunga kassar och så duns, hemma. Jag ropade till F att jag strax skulle komma, skulle bara fota det eländiga staketet först för att visa allmänhet och stadsarkitektkontoret i synnerhet i syfte att lägga lite mer ved på den brasan.

När jag kom in igen började uppackningen. Jag drog upp dörren till kylen och BAM! Där föll de kvarvarande äggen i golvet. Jag fotade, som vanligt, eländet och skrev en liten text till maken att suga in. Jag böjde mig ned för att städa upp och det for miljoner tankar genom huvudet. Jag var lugn ändå, insåg att skrik och gråt inte var det bästa för mig just nu…..huvudvärken kunde komma tillbaka.

img_6130
Jahaja….jag kan inte vara arg på maken egentligen för det var ju jag som köpt äggen. #logicgonebackwards

fullsizerender_1

fullsizerender
Å här kommer mer sanning, jag vet, inte hänga ut folk men det är helt OK att börja motblogga, kom igen nu, handsken är kastad!
fullsizerender_1
Han har en underlig sorts humor min make och som tidigare nämnts han saknar helt dödsfruktan. Orädd är ordet, skämta med MIG????

Jag hade innan detta hände tänkt skriva ett inlägg till om hur man vabbar på rätt sätt men det pös ur där. Jag orkar inte skriva tokroligt om min makes tillkortakommanden på hemmafronten. Jag gör bara en enkel lista till er som känner er träffade, det är allt jag orkar. Den kommer i slutet.

Jag tänker att jag borde blir religiös så jag får smör när jag dör. För så som jag lever är det totalt meningslöst att inte ha ett himmelrike att komma till efter. Jag känner verkligen så. Bita ihop, vattna blommorna och blunda för ogräset, tänka positivt och fortsätta låtsas som att allt är finemang (inte jag då) leder liksom ingen vart alls. Jo man kanske inbillar sig att man har det bra och på så sätt når lugn men det LEDER INGENSTANS!

Jag vill ha roligt NU! Imorgon kanske jag är mosad mot en lastbil så som folk kör. Jag vet, det finns de som kämpar mot cancer och som bara vill överleva julen, jag ska försöka tänka mer så och vara tacksam för att jag får torka jävla ägg från golvet, jag försöker verkligen, tro mig, för jag KAN INTE TRO PÅ ETT LIV EFTER DETTA! Det strider mot all vett och sans och jag blir fan galen av att religion ens får finnas ……oooops, sa jag det? Men så är det, jag är inte ensam om det heller…eller?

Men nu blev det för långt, jag skulle kunna skriva hela dagen men då tröttar jag läsaren….och det kanske jag får på min egen blogg men jag vill inte, jag har saker att göra, mycket saker att göra, sånt som man passar på med när man är ”ledig”. HÖR DU DET MAKEN? Man passar PÅ att göra saker när man är hemma, och jag vet att du spacklade igår men det var JAG som sopade upp skiten sen och jag hävdar fortfarande att det finns en viss ORDNING man ska göra saker i.

Och här kommer listan ni alla vill ha, hur man ska vabba, tar la la. Rim också, fan jag e vass nu!

 1. Ta hand om barnet i fråga.
 2. Städa bort frukost och medan du gör det kolla av kylskåpsstatus.
 3. Om det finns brist på viktiga saker i hemmet, handla det. med eller utan barn om stort nog. Ex kan vara Toa-papper, mjölk, bröd, ost, smör, middagsmat. Nya hörlurar till iPhonen t.ex. räknas ej till nödvändigheter, kan anstå.
 4. Försök att i möjligaste mån plocka upp från golv och andra ytor om något nytt tillförs.
 5. Om tvättberg noteras, åtgärda. Åtgärda betyder att tvätta, ej lägga kalsong på toppen av överfylld tunna, OK?
 6. När ickevabbande förälder kommer hem, möt upp med puss och kram.

Svårare än så är det inte, jag är snart klar med allt detta innan klockan ens är tio.

img_6131
Detta är något som varje valbare borde förstå. Soppåse placerad vid dörr betyder: Släng mig! (I soptunnan alltså!).
img_6132
Här lite annat jag ägnade mig åt innan frukost, borsta overaller och skor rena från lera. Jag är väldigt duktig på det, att se lera på kläder och skor och har för ändamålet inköpt verktyg och instrument för att bortföra just detta. Jag samlar all utrustning i en hemlig låda som ingen annan kan hitta (dvs mitt i hallen) så att endast jag kan få glädjen i att hålla efter kläder och skor, smart va?!?
img_6133
Ja, status quo som ni ser. Om man vill säga något positivt om detta är att stolen fortfarande bär tyngden och ej brutits i två delar samt att jag nu kanske får tillgång till den fina och dyra delen av garderoben….

Och jag ÄR bitter!

6 svar på “Vardagshjälte

 1. Godmorgon …?
  Inte vara bitter…ingen idé!!!
  Han spacklade åtminstonde..?
  Min gubbe har liggsår efter ryggläge ifr soffan…
  Vi har en ställning som har stått på våran altan i TRE år!!!!! Han fick för sig att byta ifr tegel till svart plåt..halvfärdigt.. Ena tonåringens rum halvtapetserat…ähhh ju mer jag tänker på hur mkt som samlas på hög blir jag bitter.. Sååå jag fortsätter att städa efter 79 människor och låtsas tycka det är underbart att vara hemmafru….

  1. Hej där din Surtant!

   Det är just det där med att bita ihop och låtsas att man gillar läget…jag kan inte det. Jag tänker dessutom att den här förljugna bilden folk sänder ut av sina perfekta liv bidrar till att vi alla mår kollektivt sämre som försäkringskassans statistik förtäljer….

   Sluta städa efter alla nu och skaffa ett eget rum, där ingen annan får gå in som inte håller undan efter sig!
   ANDAS!
   Anna

   1. Godmorgon ..
    Njaa jag är asdålig på att spela fasad spel.. Som tex mina grannar tvärsöver.. Där dom spelar lyckliga familjen ,happy life you name it glassar med allt dom köper ,talar gärna dessutom om hur mkt allt kostar.. Barnen fick nya peak cyklar i somras a 5000kr st ..barnen är tre respektive fem år!!!? När dom dessutom VET att vi har det tufft ekonomiskt pgr av att pappan i vårt hus behaga sjukskriva sig ett liiiitet tag..?!?! Men deras barn har hängt hos oss heeeeela sommaren..! Den äldsta är livrädd för sin far..att göra ngt fel! Så fort han höjer rösten kryper ungen ihop….. Tre åringen är en ,förlåt mindre snällt barn..slåss skriker bestämmer,vill han gunga knuffar han ner den som gungar osv … Äh nu vet jag inte vad jag ville med den info..Hahah…
    Mer kanske bara att materiella ting är inte viktigt för mig..vill hellre att mina barn känner sig älskade o INTE är rädda när jag blir en häxansurtant när dom ta mig 17 aldrig städar efter sig!!!
    Däremot pappan i huset kan jag göra en fyrkant av..!!! Där är jag riktigt riktigt less…….. Visst han jobbar.. Men som igår ..jag är sen hem..dvs middagen är inte på börjad..han slängeråt ungarna potatis bullar?!?! (Som ingen äter dessutom) När köttfärsen står tinad & klar för att han INTE orkar laga maten?!?! Det blir ju sååå sent var hans försvar.. Stackars barn ca en timme sen med middagen..dom dör nog…?

 2. Anna

  Hur hinner du med att skriva ner allt du gör?

  Själv har jag full upp med att hinna läsa alla inläggen i din blogg.

  Dina bilder och texten till dem är en stor del behållningen av bloggen.

  Hoppas hela familjen snart är friska samtidigt!

  Lennart

 3. JA! Ett sånt memory har jag också haft till mina barn. Eller …ja…jag HAR det fortfarande vid mitt hus. En sommar byggde maken en altan och då valde ett barn av egen produktion att med stor omsorg trycka ner alla kort mellan springorna.

  Men det är väldigt fina bilder, alla från Stockholm om jag inte minns fel?!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen