Champagne O´clock

img_6266
Så här går det till när jag lagar mat (ibland, inte varje dag, då blir man sjuk….).

Hej på er mina älskade läsare! Nu är det jag igen, Postitiva Anna. Jag tänkte slå er alla med häpnad (som vanligt) idag. Jag ska komma med ett RECEPT!!! För vad behöver man i snökaoset (Stockholm och Gotland med omnejd (samt såklart hela NORRLAND)) om inte KORT-kok!?! Långkok är såååååå 2016, jag blickar framåt, mot nästa och kommande år. Och vad passar inte då om inte en gammal klassiker, Kreolsk gryta!

img_6269
Endast mamman och Macen är vaken, min stund på jorden. Egentid…..

Jag skulle handla på vägen hem från mitt stimulerande arbete (har inte gjort ett skvatt egentligen utom att föra ner en V-sond idag. Jo jag har har lärt mig hur man räknar ut kvoten mellan det syre man pumpar in i en person och det som faktiskt når blodbanan. Det var verkligen på tiden att jag lärde mig det känner jag. Men dagen är INTE till spillo om man lärt sig EN ny sak och sedan haft det trevligt med sin familj). Jag har varit sååååååå duktig idag och lärt mig massor med saker (se ovan). Jag tog ut svängarna på vägen hem och åkte till den lokala ICA-handlaren (inte den som hade pengarna i Panama) och inhandlade två dagars middag. Det var inte tänkt så utan egentligen skulle det bara bli till ikväll men jag fick sådan inspiratiooooon (läs, försöker se realistiskt på mina chanser att hinna till en butik under resten av veckan) och högg till med lite etisk köttfärs, jo minsann, etiskt ska det vara (inte som Lundin oil alltså, stackars Carl Bildt, eller har han sålt av i tid?). Jag avstod Julmust som jag ju äääälskar vid den här tiden på året, jag har lite hälsoångest just nu…..ser ganska mycket tråkigt på jobbet ibland och vill verkligen sätta mitt avtryck på barnen och MAKEN.

img_6268
På tal om maken, här en strumpa som sedan några dagar ligger på golvet i vårt sovrum. Jag kommer fortsätta att dokumentera den för att se hur många dager, månader eller ÅR det kommer ta för den att hitta sitt nya hem, vår soptunna.

Jag ska inte tråka ut er på en måndag (det sparar vi till tisdagen) därför kommer här mitt högst oprecisa recept på favvogrytan här hemma och den tar knappt en halvtimme att få ihop (om man har en normalstor familj, jag gör ju dubbelt av allt hence, det tar dubbla tiden och kostar likadant. Särskilt som jag väljer den svenska EKOLOOOOGISKA fläskfilen för 350kr/kg och inte fulfilén för 169…..)

1 Fläskfilé (i mitt fall 2 som räckte till tre vuxna och tre små samt blev fyra matlådor….dvs 7 vuxna och tre små)

2 Röda snacks paprika (snacks????)

1/2 burk syltlök

4 Kabanosser

1/2 burk cornichons

1/2 burk ekoloooogiska urkärnade kalamataoliver

5dl grädde

Salt och peppar

Skiva och stek korven, putsa, skiva och bryn köttet. Sen strimla paprika och lägga i de picklade grejerna. Häll på grädden och låt puttra ca 20 min. Koka under den tiden ris, helst från Po-slätten eller i verje fall italienskt för det innehåller minst gift. Servera med en grönsallad! Jag drack champagne genom hela middagsgrejen, det blir roligare så!;)

ALLA äter detta hemma hos oss (inte de två köttvägrarna då men de brukade äta detta innan de blev veggisar).

 

fullsizerender-8
Såg den här igår, den beskriver mitt sovliv just nu rätt bra.

Så, nu ska ni få vara ifred, jag ska se Marcella på Netflix, en förbryllande men spännande serie jag börjat somna till!

Skål!!!

2 svar på “Champagne O´clock

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen