Smörgåsen – Tylla talar ut

Hej alla! Jag är tillbaka nu. Det har varit några kämpiga månader för mig faktiskt, det är inte helt lätt att byta förskolegrupp. Nu plötsligt är jag ihop med större barn och det betyder att jag måste utvecklas fortare än väntat. Hemma är jag ju minst än så länge, vem vet vad de stora planerar?!? Jag har lärt mig att gå på toaletten själv, plocka undan efter mig och jag lär mig rabbla världsdelar. Jag har noga satt mig in i äpplets livscykel och fortsätter fila på språket, det är så frustrerande när de stora inte verkar vilja förstå mig. Jag har också insett att man i möjligaste mån ska dölja sina förmågor, på så sätt får man mer uppassning och livet blir mer uthärdligt. Nackdelen med detta är att man idiotförklaras.  Jag tycker det gränsar till rasism när de förlöjligar mig genom att härmas och skrattar åt mitt uttal. Finns det inga gränser för vad de stora kan ta sig till med?

Nåväl, jag har för länge sedan gett upp tron på att människan blir klokare med åren, jag ska försöka hålla kvar mitt barnasinne hela livet. 

Jag har lärt mig att man kan komma långt med förhandling men längre med hot. Därför har jag så smått satt detta i system. Allt handlar ju till syvende och sist om att få sin vilja igenom. Jag tycker att det fungerat ganska bra än så länge, iallafall på hon mamman. Hon verkar ha en särdeles låg tröskel för skrik och bråk. Pappan verkar tåligare….annars skulle han väl aldrig orka med mamman?

Jag testar för tillfället tre metoder, den första handlar om att jag framlägger ett krav och om det ej beviljas säger jag: -Då går jag till mitt rum! Och marscherar iväg med bestämda steg. Det har väl inte varit så framgångsrikt kanske….jag ska fundera lite mer på detta. Nummer två är att jag hotar med gråt. Jag säger: -Om jag inte får XXX då gråter jag, med TÅRAR! Sista knepet är ju såklart att bara gallskrika. Det är effektivt men man kan inte räkna med att man får det man vill, då måste man ändå prata lite…

Ibland har jag testat att kombinera de två första sätten. Det gäller då att ta det i rätt ordning. Annars uppstår förvirring hos de stora, note to self.

Jag var hemma idag, VAB kallas det av de stora, lekdag kallar vi små det. Jag har hållit min pappa så upptagen att han fick skäll av mamman som kom hem efter jobbet. Han hade inte hunnit med någonting tydligen utom att hålla mig sällskap….tänk va!

Men hörrni, nu ska jag tvinga till mig lite pepparkakor, jag gillade inte maten så värst. Sen ska jag försöka undvika sömn in i det längsta också, det kommer säkert gå bra, mamman verkar trött, då är hon extra känslig enligt ovan.

Hej hej!

 

Hej på er! Det var några dagar sedan jag skrev. Det har varit sjukstuga här, jag är helt slut och det luktar vab imorgon också. Då blir det min tur är jag rädd. Edgar lade sig på eget bevåg och det är inte ett bra tecken (har aldrig hänt). Jag ska då ta vara på min chans att visa maken HUR MAN VABBAR!!!! För han fattar verkligen inte det. Han ser på serier i soffan och låter det sjuka barnet löpa amok (tror jag  eftersom jag när jag kommer hem måste styra upp, städa och laga mat mm mm mm). Ni kan nog vänta er ett inlägg om detta om ett drygt dygn.

Men lilla Tylla då! Hon växer så, pedagogerna berättar att hon är ett solsken på förskolan. Så härligt att alltid få höra att ens barn sköter sig och särskilt den här lilla damen som är så envis (lik mig). Hon är så självständig tydligen, går på toaletten själv, plockar undan efter sig och intresserar sig för bokstäver och biologi. Det bådar gott! Jag ska försöka sluta curla henne här hemma också för uppenbarligen kan hon massor med saker som jag inte vet om! Det är så roligt och nyttigt att få andra vuxnas inblick i mitt barns liv!

Hon är lite rolig, hon har börjat hota sig fram här hemma. Hon har bara inte förstått att hon hotas med fel saker och att hon är sååå himla söt när hon säger att hon ska gråta med riktiga tårar! Hahahahaha lilla gumman, man vill bara krama och pussa på henne när hon är så trumpen!

Ni ska få ett exempel!

T: -Jag vill ha smörgås (hon hade sett brorsans och ville ha en likadan).

Jag: -OK! (Brer en likadan till).

T: -Jag vill ha lite mör! (SMÖR).

Jag: -Jag vet! (Gör en exakt likadan som sagt).

Jag ger henne mackan….

T: – Jag vill inte ha MÖÖÖÖR!

Jag: – Men du sa…. (Ger upp, och rostar en ny macka då jag tidigare försökt rädda samma macka genom att torka bort smör utan önskat resultat).

T: -Jag vill ha MACKA!

Jag: – Du SKA få!

Delar ut macka utan smör.

T:- Jag vill ha MÖÖÖÖR!

Jag: -Men du sa…..(ger upp igen och brer på smör…).

Delar ut mackan IGEN.

T: -JAG VILL HA MYCKET MÖÖÖÖÖR!!!!!

S U C K!

 

Hej hej!

 

 

3 svar på “Smörgåsen – Tylla talar ut

    1. Hej Lennart!

      Du anar inte hur mycket jag tänker på det! Det ligger ”i pipeline” kan man säga…måste bara finna tiden! Just nu är en annan bok på gång….men det är ej beslutat i frågan än. Jag håller dig uppdaterad! I väntan på detta får du läsa övriga inlägg i kategorin Tylla talar ut. Det finns en del där. Börja i rätt ordning bara så du kan hänga med i min och Tyllas utveckling. Första inlägget är väl skrivet för ett år sedan tror jag!!
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen