Podcast

Jag har inget principiellt emot poddar, jag har inget principiellt emot så mycket alls utom religion, idioti, maktfullkomlighet, omoral och lagbrott MEN, min vardag har förändrats väsentligt sedan mina två äldsta började lyssna på poddar med hörlurar i våra gemensamma utrymmen (och för all del på sina rum). Det gör dem otillgängliga och störande. Otillgängliga för att jag som den stenåldersmännsiska jag är räknar med att de som befinner sig i samma rum eller hus som jag själv ska kunna gå att få kontakt med genom att ropa: -Inga!?! (det heter inte något av barnen men jag vill inte peka ut någon särskild person i övre tonåren). Jag har nu testat det så pass många gånger att jag inser att de är helt avskärmade från allt annat än det de har i lurarna. Om brandlarmet går kommer de brinna inne.

Jag brukar däremot få svara på deras rop efter mig varpå jag ropar tillbaka att om de vill tala med mig får de komma dit där jag befinner mig. Jag har nämligen alltid något för hand som inte alltid kan avslutas.

I samband med att de lyssnar på andras babbel i lurarna händer det att de gapskrattar på ett på tok för ljudligt sätt. Även detta upprör ju såklart, SÅKLART! För detta brukar sammanfalla med läggning av helt sovointresserade småbarn. Att snyta näsan ljudligt som en trumpet brukar även detta ingå…prassel och slammer tillkommer dessutom ofta.

Jag hör, jag låter som en bitterfitta nu men NÄR blev det OK att leva i sin egen lilla värld mitt i min?

Jag har nu så smått börjat vänja mig vid detta och har börjat påkalla uppmärksamhet så som man gör med döva. Jag blinkar i lampor eller kastar saker på dem (mjuka saker som inte lämnar blåmärken eller ger skallskador). Jag uppmanar dem också att endast ägna sig åt lyssnande med lurar på sina egna rum på en lagom hög volym. De kommer sannolikt alla få tinnitus.

Jag har sedan Walkmannen eller freestylen varit en ivrig motståndare till hörlurar och senare fick jag rätt, det är dåligt för hörseln. Jag för min del använder endast detta när jag och maken ser på var sitt program i sängen och då endast med en lur i för att kunna höra vad som händer i de respektive sovrummen, alltid redo så att säga.

Nu sitter jag här och är bitter medan jag snörvlar för förkylningen har trappat upp sig. precis när man tror att faran är över så blir man övermannad. Jag bad undersköterskan ta ett CRP på mig i morse, fast övertygad om att jag skulle ha minst 59 men tyvärr var det under fem vilket antyder ett virus som jag inte kan behandla.

Julen närmar sig och jag har fått baka pepparkakor idag för min gulliga familj klämde i sig alla jag bakade förra helgen på en och samma dag. Maken blev helt sur när jag förbjöd honom att äta de finaste och istället ta de två som var fula och lätt brända. Tänk va, han väljer det absolut vackraste exemplaret och vill bara glufsa i sig. Mina pepparkakor ätes under andakt SITTANDES, amen.

Nu ska jag dricka varm glögg, det hjälper inte det ringaste mot förkylning av virustyp men det gör mig snällare. Imorgon ännu en dag på ortopedakuten, ett tveksamt nöje då det råder ishalka och folk envisas med att ha fel skor, överskatta sin förmåga och dessutom ha den dåliga smaken att söka sig just till det sjukhus jag arbetar på….jag bara skojar, ni är varmt välkomna men för er egen skull, använd broddar, Dr Voltaire har en uppseglande viros och tänker extra långsamt just nu.

Kram

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen