Jaga status

img_7389
Hur mycket prylar ska man ha när man dör?

Här står jag i mitt anletes svett och sliter i ett för varmt och nybyggt rum. Jag har en ledig dag på grund av natt- och kvällsarbete denna vecka. Jag sliter ut mig bokstavligen. Plötsligt blir jag arg. Jag är lurad. Jag har byggt ett hus jag knappt har råd att bo i, jag jobbar fast jag är sjuk och funderar på om jag kommer hinna njuta av livet innan jag dör.

Ett återkommande tema för mig är att leva ett gott och meningsfullt liv.

För mig innebär det att kunna vara med de jag älskar. Ungefär bara det faktiskt. För att få göra det så länge som möjligt försöker jag göra hälsosamma saker och lära mina barn detsamma så att de också ska leva långa hälsosamma liv fyllda av lycka och kärlek. Det innebär ekologisk mat bland annat. Kemikaliefritt så långt det går, harmoni i hemmet och uppbygglig litteratur. Ser ni problemet. Jag tar i så jag storknar. Och är inkonsekvent. Jag försöker mig på både och.

Jag hörde ett inslag på P1. Om kända personer som kränger prylar, vin, kläder mm mm. De lever hektiska och glamorösa liv och verkar ständigt uppkopplade. Rika är de också. Jag hoppas verkligen de får det de söker. Men det blir ju på andras bekostnad då….för allt bygger på att de har följare som vill vara dem. Och som betalar för deras sura vin och fula kläder (jag har ärligt talat inte sett just dessa kläder men kritiken mot kändiskläder är ju att själva plaggen inte uppbär kvalitet och finess utan just bara en fläkt av mediakändisarnas liv) och således måste arbeta mer för att uppfylla SIN dröm. Om att vara som någon annan de inte känner…

img_7390
Meningen med livet? I have a dream….
Kan en Porsche Cayenne vara meningen med livet?

Vi jagar status för att få andras beundran. Hur tomt?

Jag jagar lyckan och ett långt liv. detta innefattar inte kändiskläder. Snarare tvärt om faktiskt. Jag vill ha det enkelt. Väldigt enkelt. Det blir ofta också billigare och tid skulle då teoretiskt finnas över för de saker jag anser är värda att ägna sig åt i våra övergående liv. För det är ju så, i ett historiskt perspektiv är vi knappt värda att nämnas. Vi dör innan vi ens har tagit fart liksom. Föds utan några ledtrådar och just när vi fattat poängen då dör vi. Vissa dör för tidigt och får snabbt lära sig att meningen med livet inte var en dyr ring, ett flott hus och en Porsche Cayenne (jag är dock inte helt övertygad om att meningen med livet INTE är en Porsche Cayenne ännu). Jag har haft sjukdom i familjen, av den värsta sorten. Vi kom undan med nöd och näppe, två gånger. Jag håller nu lite andan för att något ska inträffa igen. Det gör det ju alltid. För vi ska dö, snart, och då räknas inte hur många timmar man var på jobbet. På allvar!

Nu när jag skrivit klart inser jag att jag måste börja skriva på utrikiska…jag har ju sett sanningen. Kanske jag ska starta en kult (låter bättre än sekt, det är ju så belastat) och bli stenrik? Kanske jag kan få allt av allt, OCH en Cayenne!!!

6 svar på “Jaga status

    1. Men vad roligt att höra, jag gör mitt allra bästa för att smyga mig in i människors hjärnor!!!

      Tack för alla dina kommentarer här, de hjälper mig med!
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen