Bristande egenvård

När man är föräldraledig går man lite in i den bubblan och för vissa innebär den där ”ledigheten” att man jobbar dygnet runt, ständigt har skitiga kläder, äter kall mat och sover förfärligt lite. I bästa fall lugnar det ner sig till barn nummer två (om det blir fler barn) och man kan sedan njuta av barnens utveckling och sin partner. I mitt fall var det inte riktigt så och nu på något konstigt vänster (vänster är erkänt konstigt;)) verkar jag vara där igen. Inte för att jag är ledig så värst men kaoset har kommit tillbaka till mitt hem. Barnen sover oroligt, jag och maken är så trötta att vi inte ens orkar med varandra eller ens oss själva.

En av mina bästisar var här nyligen och hon sa att hur mycket hon än älskade sina barn hade hon gärna velat att de var 18 och började planera för att flytta ut….. Jag är helt säker på att om hon bara hade tid för sig själv fem minuter om dagen och kanske en halvtimme per dag ihop med sin man så skulle hon som alla säger ”njuta av småbarnstiden”. Jag för min del funderar mer och mer på om heltid är en bra sak för mig…jag har stått ut ett år nu och om bara en vecka ska jag ta ut två kompveckor (alltså inarbetad tid, semester tar man inte ut här inte…den betalas helst ut…..och så undrar man varför kvinnliga läkare är mest sjuka av alla…..).  och får därmed lite ”andrum” men den tiden ska användas till att söka jobb, fakturera och sköta om allt annat jag inte hinner med under arbetsveckorna och helgerna. Redigera boken om utmattning ska jag såklart göra också!!!!

Nu är det fortfarande helg. Jag har sagt till maken att jag behöver en timme per dag fr.o.m idag till tisdag för att plugga lite. Vi får se hur det kommer fungera i praktiken. Jag sa att jag helst pluggar innan barnen somnar för annars är det stor risk att jag själv somnar in.

Wish me luck!

Ps. Om ni undrar vad bristande egenvård betyder är det ett finare sätt att säga dålig hygien på läkarspråk….Ds.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen