Längtan

Tio dagar drygt sen har vi två såna här hemma i huset. Det ska bli fantastiskt roligt. Det sammanfaller med att jag tar ut min sista föräldraledighet EVER så jag kan verkligen gulla både med barn och kycklingar! Bild snodd från Hönsen på Berga varifrån mina kycklingar ska komma och två redan är inköpta ifrån. Turkos-blå ägg ska det bli!

 

Jag FICK en bild idag av mina föräldrar, så bortskämd. Men ni vet, jag har haft biltrubbel ett tag. Och tre timmars resande varje dag till jobbet tar liksom kål på mig även om just idag var en lugn bussresedag till jobbet och jag hann få lite gjort. Hemresan bjöd även idag på en träff med en gammal vän och har jag lite tur blir det lunch eller middag inom en inte allt för avlägsen framtid.

Ny bil….det är lite speciellt. Jag fick en total genomgång av alla finesser av säljaren och han kopplade ihop min telefon med bilen….så 340 kontakter kan man nu rulla fram i den. Kändes inte helt bra för vissa är mkt gamla nummer eller felaktiga kontakter men jag antar att man kan radera dem där….

Jag försäkrade mig om att den gick på bensin och att det INTE fanns backsensorer (hatar sådana). Han visade på olika funktioner som att stänga av och på telefonen på ratten…? Rattvärmare…….? och sen var jag kunde koppla in min telefon och lyssna på spotify…Jag hade inte det sade jag utan frågade om det fanns en CD-spelare….NOOOOOOOO, sånt görs inte längre. Me so obsolete. Han började ratta in radion, jag bad om P1. Endast. Då tittade han på mig och frågade hur gammal jag var. 84 sa jag.

Så nu har jag en helt sprillans bil i chokladbrunmetallic som drar nästan ingen miljöfarlig bensin, tankas på vänster sida som på min förra bil (väldigt bra) men som öppnas från insidan. Jag slipper pipande när jag fickparkerar och kommer aldrig mer behöva ha handskar på vintern när jag kör. Tyvärr kommer jag inte heller nu kunna höra på egen vald musik i bilen men jag har beslutat att ha tyst i bilen ett tag så jag kan arbeta vidare på mina nästa projekt (bokform). Jag observerar saker bättre i tysthet, jag kör lugnare utan Mary J Blige och på det hela taget tror jag att det för tillfället är bättre för min hälsa med en inte så stor motor, massor med garantier och inte en apsnabb Porsche. Jag har för mycket att tänka på helt enkelt och är aningen lättantänd.

Idag konstaterade jag vidare att mitt motto som blivande kejsare av Helaalltet ska vara man ska ge folk vad de behöver, ej vad de begär. Bra va?!?

Sa jag förresten att bilen fått ett namn? Jag har aldrig kallat bilar något men denna lilla ska få heta Choco. Då passar det med färgen, bästa godiset, det låter lite som favoritfilmen Chocolat och så kan jag tänka på Johnny Depp när jag kör allt i ett liksom.

 

Sen är det ju detta med växthus som jag längtat efter i 20 år snart. Jag hittade dessa via blocket. Verkar vara en mycket seriös tillverkare, enda abret är att det är tryckimpregnerat virke och jag gillar liksom inte den tanken…..men det är vackert.
Här ett till från samma ställe….jag gillar murad grund och dubbeldörrar.
Tegel är en favorit sedan länge.

Det var allt. Nu ska jag bara lista ut var min lilla pralin ska stå varje dag för att det ska kosta mig så lite tid och pengar som möjligt att köra den.

Gokväll!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen