Back to basic

Det är ett så fint sken i vårt hus, till och med makens övergivna städprojekt blir liksom lite mindre förtvivlande av det….

 

Jag är tillbaka. Jag har varit på en egotripp kan man säga och lämnat själva själen med bloggandet ett tag. Men nu är jag åter med mina livsviktiga (för mig) betraktelser av spektaklet som pågår runt omkring mig (oss).

Edgar har börjat ettan och fått läsläxa. Han kan verkligen INTE läsa och nu tar jag tag i saker och läser och PEKAr, ljudar och berömmer väldeliga när han får ihop och, en, hej och nu. Det är de ord han lärt sig på tre dagar…..Det kommer bli en lång höst och jag trodde det var i skolan man lärde sig detta…. Frank håller på med hastighetsräkning och helt ärligt. Vad det ska vara bra för vet jag INTE och alla dessa märkliga sätt att dra av, plussa tiotal och hålla på…jag lär honom räkna på fingrarna istället. Går mycket fortare och jag gör det hela tiden. Tids nog är man så snabb på detta att ingen märker och man slår de flesta i ”huvudräkning”. Så det så mamma! Eller OK, jag slår kanske inte min mamma, men jag tävlar inte med henne hon är old school och kan böja tyska verb. Vad ska man kunna det för typ?
  1. Ett är alltid Trump. men just idag när alla är så fruktansvärt upprörda över hans tal i FN kan jag ändå känna att jag håller med honom lite (har ni hört på maken?) trots att han bryter mot spelreglerna i FN och uttalar direkta hot mot Nordkorea. Enough is enough liksom. Sluta för fan att provskjuta jävla kärnvapen. Sen kanske man ska vara lite mer diplomatisk och fin i mun men jag håller i grunden med. Man provocerar verkligen när man beter sig så som K J U aka rocketman gör och det kommer slutligen att leda till konsekvenser även om jag verkligen hoppas att det inte blir så. Två galningar i var ringhörna….bådar icke gott.
  2. Dan Eliasson…..Jag fattar verkligen inte varför inte hela poliskåren och deras familjer bara reser sig upp och vrålar rakt ut! Skickar saker via internet….okrypterat? Om jag var gift med en narkotikapolis som infiltrerade knarkmaffian i låt säga S-tälje….då skulle inte jag bli jätteglad om min mans adress, utbildning vabregistrerade barn och samtliga uppgifter om mig och kanske t o m BILDER poppade upp på en dator i X-land….jag skulle typ blir helvild och fly landet. Att Eliason & Co har så dålig koll/fantasi pga dålig utbildning eller respekt för sina anställda att de pga påstådd tidbrist läcker detta och tror att INGEN är mutbar på andra sidan…eller att det finns de som skulle tänka sig att betala stora summor för att komma över den typen av uppgifter, ja då är vi illa ute. Nepostism är sällan bra, det blir inte alltid rätt person på rätt post. Det kanske blir rätt partitillhörighet och då börjar vi närma oss Sovjetfasoner.
  3. Ja det är i samma anda som ovan. Trafikstureösen..herregud! Samma där, dåligt informerade personer som ska sättas att ha hand om viktiga saker som kan hota rikets säkerhet….till och med jag som har noll kompetens kring IT,  spionage och rikets säkerhet kan fatta att det inte är  jättebra att vi delar med oss av vilken maxvikt Kungsbron eller Essingeleden tål….eller vilka som äger vilka fordon osv osv osv. Försvarsministern borde avgått bara för att behålla hedern om inte annat.
  4. Jag hade inte tänkt skriva om detta egentligen för det är kanske någon som tycker att allt ska få ske under solen även i detta land men jag måste säga att jag inte tycker att det är en självklarhet att en man med tre fruar ska få tre lägenheter i samma BRF bara för att det finns 16 halvsyskon. I den kommun jag bor i är det så svårt att få lägenhet att hyra att när par skiljer sig får de flytta från kommunen om inte båda är jättetäta och kan köpa varsitt boende. Även OM de är det är sannolikheten att de skulle kunna bo väldigt nära varandra (om man nu ska väga in barnperspektivet) väldigt liten. Jag fattar inte….var ska pappan bo? Hos favoritfrun? Eller ska han ambulera? För så som jag fattat detta med polygami måste mannen erbjuda sina tjänster jämnt fördelat över fruarna….. Jag har dessutom läst lite om att månggifte är inte så roligt för kvinnorna som man kanske skulle kunna tro. För ibland kan jag känna att jag behöver fler kvinnor här hemma för att hinna med men jag vill nödvändigtvis inte dela dem med min man….jag kanske är småsint och trångsynt här men OM man vill leva i kollektiv då ska man kanske inte bo i TRE lägenheter…..eller?

Jag orkar inte bli arg på punkt fyra, jag antar att någon utredning snart kommer fram till hur vi ska agera med dessa 300 månggifta människor som bor här. Jag anar att det kanske har en viss avskräckande effekt på vissa att söka sig hit…eller inte. Kanske man bara låter bli att nämna att man är gifta? Ingen aning hur detta ska spela.

Inspirationsbild från vårt sovrum. Nu ska jag inte hänga ut min man här utan min far för omväxlings skull. Den mannen är den minst tekniske jag mött. Han konstaterade nyligen att TVn var sönder varför han genast köpte en ny. Min make tillkallades för att se om TVn gick att rädda och det visade sig att det gjorde den. Man behövde bara trycka på ON. Så, därför lever jag nu med TRE tvapparater i sovrummet varav en gör det mycket svårt för mig att klä mig varje morgon. Jag har ställt hårt mot hårt här och sagt att det är helt orimligt att ha fem TVs i huset när vi ALDRIG tittar på dem. Jag har tvingat honom att slänga en av de stora. Den som nu ersatts för att den saknar EN pixel….herregud! Fram tills nu har han sett på X-files på sin iPhone utan att klaga i flera månader. Vad som hänt nu är att JAG måste se allt han ser på den största TVn vid sidan av min laptop. Fast jag har ju sådan simultankapacitet så jag kan då se TVÅ saker samtidigt och somnar helt utmattad….Jo ni ser rätt, en grovdammsugare har han klämt in också…..och en playstation som står på golvet framför min del av garderoben….

Men punkt två och tre tycker jag är ren och skär skandal. Man undrar hur jobbannonserna till dessa tjänster ser ut…Person som är superbra på att hantera skitstormar utan att säga ett vettigt ord sökes för komplicerade uppgifter sökes. Hög lön och fallskärm utlovas om du missförstår allt och måste avsättas i förtid. Blir du avsatt blir du ambassadör eller landshövding. Världen är stor och det finns många ambassader. Enda krav: Partiansluten/facklig och har gått i grundskola. Du behöver inte ens ha bra rådgivare, vi utser dem åt dig. Språkkunskaper ordnar vi under resans gång i det fall att du måste hantera stora kriser som utrikiska medier vill bevaka. Sök nu, ring en vän!

Så, det var dagens spya. Jag kom fram till allt detta under det att jag låg fastspänd i 50 minuter i ett trångt rör som lät förskräckligt och hann höra studio ett och kvart i sexekot. Efter den undersökningen fick röntgensköterskan dra mig upp i stående så stel och ond var jag i kroppen. Enda positiva med det var (håll i er alla vurmare av överskottligt kroppsfett och hatade av de som gläds åt att ha tappat ett par kilo) att jag frös som satan i MR-röret och inte var klaustrofob. Killen som skötte allt sa att de som är tjocka blir uppvärmda och därav massor med fläkt men att smala blir kalla…..andra rundan in i röret var fläkten avstängd och det var mycket mer behagligt. Surrade ordentligt dock men jag vågade titta…altid något!

Jag vill ha fruktträd, massor med fruktträd! NUUUUU! Här ett från Gustavshill i närheten…

 

Så fin plantering på MR-stället i Täby. verkligt trevligt och snyggt planterat!

 

Dagens verkliga ”downer” var att jag för andra gången på en vecka inte hann hem innan Tylla somnade och således inte kommer träffa henne mer än 45 min på 24h……

 

Märkte ni? Inte ett ord om boken, bokmässan, intervjuer eller videoklipp!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen