Min dag i bilder med korta kommentarer…

Jag hade kunnat plåta mer men då hade jag aldrig kommit ut. Snygga förpackningar för glass!

Det blev långlunch idag pga av att föreläsningen startade två istället för halv. Den handlade om ett för mig högaktuellt ämne, SMÄRTA. Jag lärde mig en del nytt, mestadels nedslående saker, det jag redan kunde bekräftades och jag tror….jag har ett nytt bokuppslag…..Mycket bra föreläsning om man bortser från det faktum att två timmar utan paus….är ganska svårt för någon som har kronisk värk….men annars superbra. Tack och lov fick jag ett viktigt jobbsamtal (ja faktiskt för jag hade lämnat ut mitt privata nummer till en på en HR-avdelning) så jag fick anledning att röra mig lite, annars hade jag gått av på mitten.

 

Fasansfullt dyr men snygg fryst frukt.

 

Jag hade lunchade med min äldsta dotter. Hon valde ”location”. Det blev Paradiset. Och hon är bra rolig alltså. Mitt första asgarv sen hon härmade Beyoncé i All you single ladies…. Hon brukar gå dit, kan rutinen, jag fattade inget och fick lite fel mat…hon sa att jag ju inte borde tagit två bas utan bara en och sen tillbehör! Döh! Alltså…jag vet faktiskt inte vad som är vad av all ny mat. Laxen kände jag igen. Och rödbetor och pasta. Resten not so much.

Vi pratade om allt möjligt och om vintern som kommer, jag sa att jag med åren blir mer och mer trött på mörkret, blötan och påminde om när vi var i Reims för många år sedan i november och satt ute vid katedralen i sol och fikade. Den gången försökte jag på allvar övertyga min mamma att det var en bra sak att hon köpte mig en kappa för 52000kr från Hermés…..

Jag sa också att jag har en målbild för att ta mig genom mörkret. Jag tänker ett blått eller turkost varmt hav, jag sitter där, avslappnad….och då säger hon: Du vill bort alltså!

……Öh, ja det är kanske det jag vill. Sen säger hon att ”Grejen med vintern är att komma igenom den utan att skjuta sig.” Där garvade jag väldigt länge.

När mitt rökta paprikapulver är slut ska jag satsa på en burk av detta märke. Som utsmyckning i köket. Säkert var den asdyr den med men man använder så sällan….

 

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag har lite dålig förståelse för ersättningsprodukter som ska härma originalet….men den är snygg den här nästanjyghurten.
Klasssisk intetsägande matbild. Men jag var tvungen ändå att fota. Laxen rekommenderas varmt! Och efterrättspuckarna som resulterade i den obligatoriska diskussionen om dadlars innehåll av socker (68%) men den var riktigt god den pucken! Och den med citronpajsmak också.
Hon kommenterade det obra i att ha engångsartiklar när man äter på plats….men sen kollade vi att allt var nedbrytningsbart. Här försöker hon lösa upp fuktspärren av majsstärkelse med tungan och saliv. Det gick inte.
Superkul sällskap alltså. Hon kan dansa också. Och programmera tydligen…jag vet inte riktigt vad det är men det är viktigt tydligen…..

Efter maten swishade vi förbi några affärer. Bland annat denna….ny sen två veckor, jag ska skriva om det på inredningsbloggen senare. Men kolla formerna, känns danskt men det är det INTE. Inte överjävligt dyrt heller!!!

Den här skulle faktiskt passa helt perfekt här hemma. Bara ingen kommer på att man kan stå på bordssnutten….
Här en detaljbild jag tror är en Junkerfåtölj. Vi hade två sådana när jag var liten som mina föräldrar SLÄNGDE!!!!???? Ihop med två Flowerpot lampor av Verner Panton inhandlade sent 60-tal. Men om man ber dem rensa bland sparad frigolit på vinden….då har man skitit i det blå skåpet (Läs ber PAPPA rensa, amma skulle nog kunna bränna allt i trädgården).

 

Här en bild från föreläsningen. Så bra, och sorgligt. Att de med kronisk värk får sämre vård än de med akut värk. Kan inte annat än bekräfta den bilden…det ska vi ändra på!

 

Edgar gick hem till en vän längre upp på berget när det fortfarande var ljust. Kompisen kom och mötte. Men hem är det ensligt och mörkt att gå så jag klädde på Tylla och så fick hon pannlampan på. Allmän väg….det är det men nån vidare belysning finns ej. Men som sagt, jag gillar mörker.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen