Energi

Jag har bara odlat grön kål i år och en lite mörkare sort. Nästa år blir det denna. Överallt tror jag, så fin! Och så höstanemoner! Så härliga. Cyklamen har jag liiiite svårt för men så här blir det ju fantastiskt!
Bild från dekoration av tårta med chokladbottnar, nutella, hallonmos och grädde. Nej, ingen ketchup kom i….
Långsam frukost är ändå det bästa.

Jag kom hem innan mörkrets och regnets inbrott. Jag han snabbkolla ett tips och sedan reahandla växter, igen. Det är lite en sport för mig att bara handla växter till 70% av priset. Jag hade fått tips om en fin plantering i Sundbyberg och tog vägen förbi där på vägen hem idag. Som av en slump hamnar man då på Blomsterlandet efter….Häromdagen gjorde jag en snabbvisit på Brunnsvikens handelsträdgård. Min egentliga favorit. Men där var det bara 50%…och ganska urplockat. Fast några fina träd fanns kvar. Det var bara så mörkt då då jag kunde inte välja ordentligt. Kanske jag hinner i helgen…?

Frank villa promt dekorera själv men kom av sig lite så jag fick slutföra. Fyra killar kom…det var precis lagom för mamman.
Läxläsning blev det också…men jag fattar mig inte på Nomp. De skriver bak och fram…oklart och jag tror faktiskt man ska SKRIVA ner mattetal. Det bara känns så!
Jag köpte lila och orange broccoli. Blandade med jordärtskocka, potatis, portobello och egna vitlöken. Mkt gott!

Ingen vill någonsin sova här hemma men jag märker at ju mer man struntar i detta desto lättare går det. Det blev väldigt tyst plötsligt och då fann jag henne så här….

Tylla helt avsvimmad liksom
Jag återkommer till ljuset här i huset…så underbart! De ser Svtplay om en pojke eller flicka vars mamma DÖR. De är väldigt intresserade, för intresserade rent av?
Jag lagar en del mat på helgerna, det går i ett liksom. Man egentligen gillar jag det, bara att jag inte mått så bra på sistone så inget riktigt matsug…
Jo, jag fyndade igen….fåtöljen är fortfarande kvar i ena bilen, har ingen riktig plats för den i huset. SÅ genomtänkt!
Sashiko, små stygn. Ett japanskt sätt att laga/dekorera. Jag har fastnat för det och bestämde i helgen att idag skulle jag testa. Jag har bara ett par jeans som är hela och fyra med hål eller färgfläckar. Nu har jag ett par med lapp på ena knät. Märkligt nog går alltid hö knä sönder för mig….

Nu kommer lite inspo för trädgården och en ordentlig redogörelse för vad jag inhandlat:

Persika, tre björnbär varav två med flikiga blad, två hallon, ett Bornholmsfikon, en rödvinbärsbuske på stam, en svart vinbärsbuske, fransk dragon, liten rosenkvitten, en vanlig fläder, persilja, citronmeliss, en rabarber, en oregano med röda blad, en rödbladig smällbuske???? och sen fem lavendel. Jo en röd taklök också till hönshustaket. Några rödsvarta tulpaner (24st), rosavita scilla och en handfull vita botaniska små tulpaner slank också med till ordinarie pris. Och jord. Jag betalade inalles 1100kr för allt det. Och då var det alltså 1700kr rabatt….är inte det ett fynd så säg! Kanske jag åker förbi imorgon igen och köper en humle. Vi måste gömma lite saker här. Och så måste vi bygga något vindskydd för persikan….

Uppradad lavendel. Väldigt torr var den vi får se hur det går…
Här dagens inköp! 600-ish pix!
Älskar gatsen, rostig metall och gråbladiga växter.
VA????
Kan inte få nog av dem!
Plymgräs!!!!
Önskar jag kunde svetsa…

 

Älskar formen!

Adieu!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen