Vabbis

Brunnsvikens svenska äpplen för 49kr/kg. Här Lobo som doftar så otroligt härligt. Jag köpte Åkeröträd där sist. Spaljerat såklat, det är min nya grej!

Jag var hemma idag med minstingen. Vi är alla lite oroliga i magen men hon är värst. När jag ringde dagis sa de att de just satte upp lapp på dörren och det avgjorde liksom saken. Jag har varit så fruktansvärt trött sista veckorna. Så där så att jag somnar när jag lägger mig för att vila på lunchen på britsen i rummet…det mina vänner har bara hänt på jourtid tidigare.

Jag hade satt i sinnet att rensa köket idag, vi ska ha lite glöggmingel snart och jag har inget hopp om att något ska gå av sig själv och orkar inte göra allt kvällen innan så jag betar av rum för rum…köket blev klart och alla återvinningsgrejer fann sin väg till sopstationen. Sen planterade jag en multihyacint i Evas underbara kruka ihop med mossa jag köpt tidigare. Så nu har jag en kruka hyacinter och en amaryllis på g. Och såklart julgransgardinen som aldrig togs ned….

Jag vet, det är mycket nu men jag tror att det som får bägaren att rinna över är att jag ALDRIG får sova en enda natt ostört. Är det inte Edgar som kommer (och det gör han varje natt numer) så är det Tylla ELLER så är det någon av de äldre som plötsligt känner sig ensamma hemma hos sin pappa halv två på natten och tycker att det är en bra idé att ringa och väcka mig två mil bort….Men, Tylla var hemma och sen Inez, hon mådde inte helt hundra och hade bara en lektion idag så hon valde att vara med oss. Det gjorde att jag kunde fixa klart lite saker här hemma som jag försökt lura på maken att göra (needless to say då är det bästa att jag gör allt själv om jag verkligen vill ha det gjort) och nu är det KLART!

Här är hönsgården. Jag lastade vindskyddet/väggen med samma som räcket på balkongen. Det ska höra ihop! Dessutom var det byggt av resterna från grannens fasad så vissa var brunlaserade, det blev inte så snyggt….Ser nu det röda röret som ligger? Det är kvar från husbygget. Kände att det kunde vara lite kul för hönsen att springa in i…de verkar gilla det. Under taket ska jag sen ha ett sandbad, vilken månad som helst nu….

 

Jag tog en sista runda till Plantagen för att se om det fanns något kvar på REAN som jag ”behövde” och hör och häpna det fanns det! Ett spaljerat plommonträd och tre krypbenved. 70% av ordinarie pris, det är inte illa. Och min spaning är där att de större handelsträdgårdarna har bästa reorna, kanske inte nödvändigt bästa växterna men jag chansar. Gustavshill och Brunnsviken går inte under 50% än men Blomsterlandet har reta ut på 70. Inget kvar knappt på det sistnämnda stället men Plantagen hade en del fruktträd i Bromma. Kan vara värt en tur….lökar för halva priset också!

I helgen köpte jag röd grönkål, cyklamen och röd alunrot. Jag kopierade Sumpans torg lite. Det grå flyttade jag från rabatten, har glömt vad den heter men den sprider sig något helt otroligt!
Två blad skymde de mindre växterna så de fick bli hönsmat!
Det börjar ta sig faktiskt. På framsidan av huset, alltså det som andra ser och som ligger mot vägen har vi ingen direkt plan. Jag sätter ned olika marktäckare jag hittar, blodfläder och större saker för att fylla ut. Huset framför är så fult och det sk staketet så erbarmligt fult att vi bara vill gömma oss. Utan att ta bort utsikten då….
Extra allt. Det blev lite kallt till slut och då åkte fuskpälsvästen på också. Den fick hon av bonusfarmor i julklapp. Hon köpte den på NK men Tylla har varit skeptisk fram tills nu.

Här bilder från idag. Jag sågade, målade, grävde, städade och tvättade….inte ett enda fånigt klipp på Youtube hann jag med maken. INTE ETT ENDA! Men jag lyssnade på P1 och häpnar återigen över hur public service verkar vara en så usel arbetsplats. Och jag tycker verkligen att det är i allmänhetens intresse vem som förgripit sig på andra under flera år i SR och på Svt. Därtill Dramaten och övriga stats- och skattefinansierade verksamheter. Jag ser fram emot en detaljerad lista över idioter som ska få skämmas, men de gör de aldrig, de är för skruvade för det. De bara ångrar att de blev upptäckta. Så nu fick jag det sagt. Vad TV4 anbelangar är det privat så jag har inga synpunkter där. Men övriga borde genomgå ett reningsbad helt klart. NU bilder från idag.

Det blåste som attan men Tylla skulle bestämt ut och sparka. Det var väl ok, nära toaletten ändå…På sig har hon jackan från Molo som jag köpte för två år sedan för jag älskar mönstret. Nu först kan hon ha den.
Jag kallar det för Edgars hallongrotta. Han älskar hallon och till våren ska jag flytta en massa vilda hallon från andra sidan tomten hit och några andra som jag bara tryckt ned lite här och var vid förra rean. det var innan jag hade bestämt mig hur jag ville ha det. Jag har köpt en av varje sort jag hittat. Gula, tidiga, sena och syliga. Jag ser framför mig en låååång hallonsäsong.

 

Jag fick sitta på det blöta taket och såga med fogsvansen till slut. Alla makens batterier är slutkörda. Men det gick bra det med. Det blev rakt ändå. Och svart!
Jag är lite kär i den här lilla plätten av vår tomt. Hönshus, hönsgård, fruktträd, en liten mur och STORA planer. Jag trivs redan!
När jag är hemma och utomhus får hönsen gå fritt. De gillar att gräva ner sig i jorden då. De syns knappt när de gör det.
Så, nu har jag persika, äpple, päron, plommon, fikon och lite till på min lilla odlingsplätt. Maken märkte att ett träd hade tillkommit…lite oväntat men nu SKA jag inte köpa mer växter, snön måste ju komma snart eller???? Men alla ni som vill ha ett stort träd men tvekat pga priset, slå till NU! Persikan Frost är på allvar det godaste som finns!!!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen