Enkla jobb – inga skitjobb!

Varje helg försöker jag låta hönorna gå ute ett tag. Idag var jag för dåligt klädd för att de verkligen skulle få luftas men jag fick ut de två minsta iallafall. Jag är rädd att de annars inte får tillräckligt med sol, motion och intressanta saker att picka på….hönsmamma, jag vet. Imorgon klär jag mig bättre!

Jag har under veckan brottats lite mentalt och verbalt med mig själv och förskolan. Jag skrev om det tidigare i veckan. Nu är jag på den bollen igen. Jag hörde liksom vad som sades och tog med mig det (floskler jag hört).

Så på jobbet mötte jag en mamma med två barn i tidig skolålder. Yngta barnet hade haft problem med magen ett längre tag. Fått laxerande….höll sig….

Jag kan ju aldrig låta bli att vara som Nicke Nyfiken så jag frågade barnen hur det såg ut på deras skoltoaletter. Båda berättade att det ofta var blött på golvet av urin, skräpigt av papper och sen fyllde mamman i att det ibland även varit fekalier både här och där. Därtill var barnen hänvisade till vissa särskilda toaletter så om ettornas var smutsiga eller låsta fick de inte gå vidare till tvåornas osv….

Yngsta barnet berättade också att om han behövde gå på toa för att bajsa under lektion så blev det nej på den frågan.

Tänk er detta: Du sitter på kontoret med en svår uppgift. Du har begränsad tid på dig att lösa detta.  Då känner du att du behöver gå och kissa. Du reser dig upp, går till chefen och säger:

-Jag är strax klar med siffrorna jag ska bara gå på toa först (helt orimligt såklart för du går ju bara utan att säga något).

Då svarar chefen:

-Nej du, jag vill att du kommer med redovisningen NU, inte efter toabesöket. Gå genast och sätt dig igen!

Tillbaka i ditt rum kan du inte riktigt fokusera för du är sååååå kissnödig. Du försöker några minuter men nej. Det går inte. Du smiter ut förbi chefen och finner att toaletten är helt nedsölad. Det stinker urin och det är bajs på ringen. Du skyndar vidare till den längre ned i korridoren. Men då ser en på andra avdelningen dig och säger:

-App, app, app! Den här toaletten får bara IT använda, marsch pannkaka tillbaka till redovisningsdasset!

Tror ni att någon i vuxen skulle finna sig i det? Möjligen busschaufförer som vi ju alla vet har en olidlig lätta-på-trycket-situation. Men de kan iallafall göra sina behov i det fria!

Mitt hus från östra sidan. Så fint att se himlen härifrån.

Barn är en handlesvara, tyvärr. Man lämnar sina barn på förskolor och i skola/fritids, ibland i kommunal regi ibland i vinstdrivande dito. Jag mår lätt illa av det. Pedagoger larmar om att undervisningmaterial saknas, inga nya leksaker köps in och på mina pojkars kommunala skola har jag mer än en gång städat toaletterna. Sist bad jag att få se upphandlingsavtalet avseende  städningen. I dokumentet och fann jag till min förvåning att det vinnande budet gått till ett företag som inte utlovade renhet utan INTRYCK av detsamma. Kan ni fatta det? Det behöver inte vara rent men det verka så……det är ju som att sälja margarin men säga att det är smör. Fusk och lurendrejeri. Jag påpekade att det ju inte ens gav ett intryck av renhet när det stank urin lång väg……jag har fortfarande inte fått svar på detta.

Hade jag mer ork skulle jag starta en förskola/skola/gymnasium, en allomfattande verksamhet där saker gjordes på rätt sätt.

Här en bild på det tillbyggda hönshuset och den utökade hönsgården. Hönorna är på frigång på helgerna. Jag älskar att bara stå och glo på dem. Ni ser en bit av muren jag påbörjat också. Den ska få ett 60 cm högt pilstaket till våren så hönorna håller sig borta.

Vi saknar tydligen enkla jobb i det här landet. Det finns massor med människor som inte talar språket och saknar all form av utbildning. Vad sägs om att vi utbildar dem till toalettvärdar? Det är kanske inte ett enkelt jobb egentligen för man måste förstå saker som att bajs och kiss kan innehålla bakterier och virus. Man måste fatta att man inte kan veva runt med samma trasa i och utanför toalettskålen. Man måste förstå antiseptisk osv men OM man verkligen är pedagogisk kan man lära ut nästan vad som helst till vem som helst och sen kan man om man är orolig övervaka och om det verkar bli fel rätta och lära ut igen hur man gör (har sett för många städa för dåligt för att tycka att det är en enkel sak). Och så slipper vi ha en hel generation ungar som får problem med magen och sen inte kan koncentrera sig på skoluppgifterna då de är fullt upptagna med att inte kissa och bajsa på sig under lektionerna.

Jag ska inte avslöja årets smak men varken jag, maken eller min mor kunde gissa årets smak. Grannen däremot hon var väldigt nära. Hon sa rätt smak ihop med en annan så det blev ett AB där (jurist). Fast ibland tror jag att det är samma must varje år och att de bara ändrar ordet bakom klisterlappen…Eller så är det bara pärlor för svinen…vi har inga smaklökar kvar. Igår testade vi vår favoritmust, Nygårda lagrad. I år tillkommer Calvadosfatslagrad….vår favorit är annars ekfatslagrad. Romfatet ger för mycket romsmak. Men vi tyckte inte den skilde sig nämnvärt från eken. Fast kanske återigen pärlor för svinen??? Goda allihopa ändå hur de än krånglar till det!

Just den här mamman fick råd av mig att konfrontera skolan. Titta under ringen, fota ev. snusk och skicka till rektorn (som jag själv gör), ta upp barnen en stund tidigare så de kan äta hemma. Då har man en chans att den gastronomiska reflexen gör att magen tömmer sig i hemmet så slipper man gå på toan i skolan…och sen att ha en liten påse med extra underkläder, våtservetter och pappershanddukar som man kan ta med in på toaletten om man tvingas uträtta sina besvär på ett snuskigt ställe. Ska det vara så här Herr Löven? Eller Fridloin, du som kan ALLT om skolan (jag känner att jag måste vara en av de som tillbringat mest tid i skolan i landet efter nio grundkoleår, tre i gymnasiet, 8 på universitet och sen alla år man haft barn i sörskola/skola…är det 19????)

Jag tycker det är skamligt. Men jag gnäller inte, jag har en konkret lösning, utbilda människor till toalettvakter/värdar/vårdare eller vad fanken man ska kalla det för att inte någon S-politiker ska kalla det ett ”skitjobb” som ingen ska ha. Detta är ett livsviktigt jobb ju, och det finns många som kan ta det! Samhällstjänst…why not? Alla kan få vara toavakt i tre månader efter gymnasiet. urbra ju!

Idag hämtade jag nya böcker, inte så många denna gång, jag har inte råd att köpa mina egna böcker än…. men några tog jag hem så jag kan skicka ut om ni är sugna. Då kan jag skriva något till er också!!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen