Tylla talar ut dan före Tylladagen

Tyllas senaste skapelse! En studie i gult.

Hej alla vänner! 

Det var ett tag sedan. Vet ni, jag fyller ÅR imorgon! Fyra fingrar, FYRA! En, två, tre och fyra. Jag är så stor nu. Hela månaden har det laddats för detta. December har kantats av choklad varje dag. Det var samma förra året men då förstod jag inte riktigt magnituden av detta. Jag hörde på radion att det återigen blir försäljningsrekord och jag vill tacka er alla i förväg, ni är för gulliga alltså som handlar så mycket åt mig. Det enda som oroar är att mamman legat nere för räkning under veckan och det går inte att bortse från att hon är själva navet allt snurrar kring. Och om hon är borta ur leken….ja då fruktar jag för min stora dag trots att vi ska vara hos de gamla runda. Kanske inte alla paket slås in på rätt sätt? Kanske inte rätt kläder finns (läs är rena) och så vidare.

Farfar var här redan igår på grund av mammans sjukdom. Han gick aldrig in riktigt, lämnade av presenterna i hallen, rädd att bli smittad. Tydligen fyller min bror också för även  han fick paket. Så onödigt att föda två barn med bara en dags mellanrum, det ger en liksom inte utrymme att glänsa riktigt, även om jag har förstått att just min dag är helt speciell.

Jag fick iallafall en fantastisk sjungande docka med en klänning som lyser upp när hon sjunger, makalöst vackert! Hon sjunger samma melodi så många gånger man vill, tänk er. Samma melodi oändligt många gånger efter varann. Sagolikt. Hon är ganska stor också med en fin tjock fläta. Den fick jag inte röra sa mamma, det får jag väl visst tänkte jag, det är ju MIN docka. Så den rörde jag. Nu ser hon lite annorlunda ut men fortfarande fin och sjunger oavbrutet om man vill.

Mamman ligger i sängen och är gnällig, har öronproppar idag. Huvudvärk. Har man hört den förr? Jag tror det är något annat fel på henne helt ärligt, vem kan inte bli glad av att höra Frostsången non stop?

Imorgon smäller det alltså, fyra fingrar, det är stort. Jag hoppas på många paket med mycket glitter och iskrafter. Vattenfärger och penslar vill jag också ha, mina börjar ta slut här efter den här hemmaveckan med feber och så. Jag målar expressivt och mycket, det verkar finnas en konstnärlig ådra som kan ha hoppat över tre-fyra generationer….lucky me!

Nej, nu ska jag leka vidare. Jag har upptäckt att om man sänker Elsas armar så spelas endast melodin, ingen sång. Så jag kan variera lite. Väldigt finurligt.

När katten är halvdöd lägger råttorna sig och jäser….

 

Ååååååååå, influensa veckan före jul, hur kan det bli så överjävligt? Disken och tvätten hopar sig, inga paket är inslagna och helt ärligt vet jag inte om jag kommer kunna stå på benen imorgon heller. I värsta fall blir det en jul ensam medan esten av familjen firar hos mina föräldrar. Det är nästan så jag önskar mig det för nu känns det som om Kroumata flyttat in permanent innanför mitt pannben och inga mediciner biter på dem. Hög feber sedan i onsdags och strikt sängläge snart tre dagar.

Som grädde på moset kom svärfar förbi med Tyllas födelsedagspresent igår. En sjungande docka…..utan volymknapp….Jag tänker ibland att de som tänker ut och producerar leksaker med ljud måste vara barnlösa alternativt hata folk med småbarn, varför annars hitta på liknande tortyrredskap?

Jag har sett hela säsong två av The Crown på två dagar, det säger något om hur golvad jag är, jag svarar knappt på tilltal. Vanligen brukar jag aldrig lägga mig i ”sjuksäng” jag kämpar på, gör saker hela tiden men kanske lite långsammare. Den här influensan har  inte medgett det. Nästa år vaccinerar jag mig, så här vill jag aldrig mer ha det!

Barnen var också sjuka först men piggnade till efter några dagar. De har däremot vägrat gå ut, inte ens igår när det var sol lämnade de huset. Så mycket bråk och liv omkring. Tylla kan dock avledas till att måla. Hon gör de mest fantastiska teckningar, enda abret är att  hon målar med sådan frenesi och så mycket vatten att papperna går sönder. Så nu har jag gett henne mitt stora dyra block med akvarellpapper i hopp om att högre kvalitet ska gör att vi får saker att faktiskt kunna hänga upp (arkivera). Maken låter dem torka på öppna spisen. Men hon är duktig. Fin känsla för färg och hon blandar inte allt med svart vilket ju gör det hela lite gladare (det brukar ju annars mina barn göra, röra ihop alla färger så att man inte kan urskilja de olika…). Nu ska jag återgå till att ynka mig. Jul utan kul verkar ganska sannolikt för min del tyvärr..

God jul!

A

 

Frank kom förbi med den här…melodin är Staffan var en stalledräng. Även barnen känner av stämningen här i mitt sovrum tror jag.

 

2 svar på “Tylla talar ut dan före Tylladagen

  1. Åh, krya på dig! Jag höll på att dö influensadöden för några år sedan pga hade glömt att vaccinera mig. Det glömmer jag aldrig igen!

    1. Nu börjar jag vakna till liv. Men inser att när projektledaren är ”död” händer inte mycket här. Maken deklarerar glatt att han hittat en ny serie att följa….jag funderar på hur man ens kan leva så här och hur många dagars semester jag behöver för att få ordning på det här huset…#uppgiven.

      God jul!
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen