Nyårslöfte inför 2018

Den här sjukperioden har ju verkligen tagit musten ur mig så några löften om att bli en hurtbulle uteblir i år. Jag tänker att jag typ ska överleva bara. Nivån på den va!?!

Nä men helt ärligt jag ligger här och ska göra bra saker men somnar bara…kollar lite alpint, en dokumentär om vikingar som var jättedålig och jag känner att lite sol-/dagsljus hade kanske bättrat på ALLT men nej, grå grå grå blev den här min sista dag i ensamhet för återhämtning. Jävligt grått allting. Men jag hade faktiskt ändå tänkt ut vad som mitt löfte inför nästa år ska bli. Och det är att vara mindre nätig. Dvs inte hänga på FB och Insta som är de två kanaler jag använder av de olika sociala medier som finns. Jag kanske till och med vågar mig på papperstidning under 2018 för jag är lättrört. Delvis kan det hänga ihop med sporadisk tillgång till nätverk men jag har faktiskt tröttnat lite. Jag vill vara MED inte avskärmad…eller jag vill vara avskärmad men inte från verkligheten….

Ett tag tänkte jag att jag skulle göra ett schema för nättid i största allmänhet men det blev så krångligt att jag fick avsmak för bara den tanken att jag ska reservera tid för att ensam vandra runt i cyberrymden utan min familj och titta på andras bilder eller läsa saker….det är helt avtändande. Jag vill ju självklart ha tid att läsa saker och ffa att skriva men jag ska ta bort mer av allt. Hitta mer kärna och stringens i det jag gör. Jag hatar att vara ”hooked” på något, jag vill styra själv.

OM jag skulle drista mig till att svhemalägga sociala media så tror jag att den tiden kommer förläggas till den 10 minuter långa resan över Mälaren som jag kommer göra varje arbetsdag nu de närmaste fem åren. Det känns rätt. Då kan jag ändå inte göra något annat. Eller jag kan ju titta ut över vattnet men OM man ska ha lite kontakt med cybervärlden känns det som den givna tiden. Kötid och restid kanske ger 15-30 min per dag, det är ändå ganska mycket tycker jag. Och jag är ju helt ensam i bilen så ingen lider av detta.

Så får det alltså bli, min surftid är nu väldigt noga begränsad och ni som följer mig får kontrollera att jag sköter mig. Jag ser detta som ett steg i att vila min hjärna från överhettning och det kan ju tänkas att den närmaste tiden med ny arbetsplats, nya arbetskamrater mm kommer vara lite jobbig för hjärnan och då än större anledning att skärma av och zooma IN!

Nu vet ni vad jag ska sikta på nästa år, har ni några mål eller annat att sträva efter, let me know!!!!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen