Puh!

Vi är lite preppers. Kan vara bra att vara förberedd när man bor lite avsides….Ser såååå nöjd ut.

Jag vet inte, vill ni ha en summering av min dag? Kanske astråkigt för er men för mig lite intressant att förstå varför jag blir så trött!

Ni kan sluta läsa nu, sov gott alla som inte vill veta!

 1. Vaknade 05.19 av bestämd knuff från 7-åring
 2. Borstade tänder. klädde mig och lämnade hemmet 06.14
 3. 06.17 Galen man i lätt lastbil kastar upp bildörren helt oförklarligt när jag passerar helt nära och hytter med näven/gör obscena gester.
 4. Kör på färjan efter att ha gjort först förvånade sedan förlöjligande gester åt skäggmannen.
 5. Skäggmannen hamnar sedan jämsides med mig och fortsätter bete sig som en Neandertalare varför jag fotade honom, tog regnr och skickade till ”polisen” samt kontrollerade att min dörr var låst.
 6. Lätt skakig rullade jag av färjan vidare mot arbetet. Anlände strax innan sju och gick mot sjukhusets bakdörr. Passerkort funkade ej varför jag tog en språngmarsch runt.
 7. Bytte om på mitt ”kontor” och började abeta. Mailade ang vissa saker som måste fixas.
 8. Sprang ned till plan tre, hämtade larm, låste in ytterkläder.
 9. Lämnade in tidigare nyckelknippa i utbyte mot ny. Bytte sedan även den då det ej var rätt knippa.
 10. Läste på patienter, läste mail, insåg att jag skulle vara på möte 08.15 lååååång tid kvar.
 11. Mötet drar över ronden som börjar 09.15. Rondar till kvart över 11.
 12. Patientsamtal 11.30. Därefter undersökning av två pat.
 13. Larmintro som leder till att jag måste ner till plan tre för att lämna larm och hämta nytt på plan fyra.
 14. Träffar studierektor i korridor kommer överens om möte för att planera min utbildning. Pratar med annan chef om var jag egentligen ska byta om och förevisas plan ett.
 15. Tillbaka på avd. Skriver anteckning från 11.30. Dokumenterar, ordinerar prover och konsulterar medicinjour som tycker jag ska ringa kirurgjour.
 16. Hinner inte riktigt ta lunch så jag väljer att äta mitt äpple som skulle vara frukost och halvligger därefter 10 min för att vila ryggen.
 17. Arbetar på med avdelningsuppgifter och då kommer högste chefen och vill prata. Pratar i 28 minuter till samtal 14.30 som tar längre än väntat. Avslutar ca halv fyra och börjar inse att det är bråttom nu. Därefter stämma av med kirurgjour, allt OK.
 18. Dokumentation och delegerar till UL det jag inser att jag ej kommer hinna göra. Avslutar halv fem, dvs ordinarie arbetstid om jag börjat 8. Lämnar larm, stämplar ut och bär med allt ner till plan ett där mitt nya omklädningsrum ska vara. Där fungerar inte mitt kort heller varför jag får ringa på klockan och invänta svar. Då fråga vem som aktiverar kort och ombesörja detta. Får info om att aktivering tar ett tag och att det ej är klart när jag börjar arbeta. Inser att jag då inte kommer kunna byta om på plan ett morgonen därpå varför jag klär om och lägger allt i en påse jag kan bära med hem.
 19. Vinglar ut genom porten och når bilen 17.43 lagom till Ekot.
 20. Skrapar bilrutor och lyssnar på Lars Ohlys förklaring till varför han anser sig oskyldigt anklagad och utsatt för vad som närmast är förtal med dörren öppen för att höra. (Det enda han är skyldig till är att han trots att han är gift uppvaktat kvinnor som ej velat det samt inte fattat att de är intresserade förrän de skrivit en skylt…typ).
 21. Funderar över hur livet i politiken med maktfullkomlighet kan se ut och vilken drönarverksamhet det verkar vara….
 22. Kör hem snabbt och lätt, hamnar på färjan 17.20 utan Neandertalare och får sms och två samtal om att jag behöver handla mat…..maken och dotter nr 2 hemma varför jag uttrycker en stark önskan om att slippa handla och att de två som varit lediga större delen av dagen kunde ha löst detta. Påpekar att jag varit borta länge nu och endast fått mig till livs en banan och ett äpple och vilat kanske 10 min. Jo, tre koppar kaffe hann jag få ned också. Sista med socker för att orka hela vägen.

Efter maten plocka disk i köket, läsa för ett barn och ta hand om återvinningen samt sopor. Sen blogga en stund till…..NU och där var det klart! Så har min dag sett ut. Rörigt och lite upprört men jag tog mig igenom den. Jag vet att det är jobbigt att byta arbetsplats och få allt att fungera, jag var beredd på det. Imorgon nya tag med ett kort som nog fungerar på em. Kanske jag får min telefon och simkort…kanske jag inte glömmer vilken våning jag arbetar på och möjligen kommer jag hem utan att behöva påpeka att det är en bra idé att handla om man är ”hemma”….

Ser ni i högra hörnet längst ner? MOI! Kolla sällskapet! Tyvärr fick jag veta att något bildspel inte kommer fungera i kyrkan. Och då får jag tänka om lite. Kanske jag ska trycka upp stora posters???? En kardinal….OCD stod det bakom. Det betyder INTE det man tror utan att han tillhör Carmeliterorden. Inget annat! Läste på det.

Jo, inskolning av T verkar gå bra. De skulle stanna till lunch men då gick strömmen så de gick hem istället. Grillade korv på nyinköpt stormkök till allas belåtenhet i trädgården. Ellevio som har hand om elförsörjningen här ute har verkliga problem. Har aldrig varit med om så mycket strömavbrott någonstans…

Nu ska jag sova!

God natt!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen